שבוע טוב ו...

שבוע טוב ו...

שלום, לא תאמינו!!! היום אמא שלי הכינה סלט אבוקדו והיא ראתה שהפקע הוציא שורש!!! מה לעשות איתו? השזיף שלי מוציא הרבה פריחה אבל לא פירות, מה לעשות? העלים של עץ התפוז שלי מצהיבים מה אני צריך לעשות? תודה רבה, ושבוע טוב.

drorjs

New member
תראה, תשמע...

א.זרוק את גלעין האבוקדו לעציץ עם אדמה מעורבבת עם קומפוסט ותשקה. ב.בכל עץ וצמח בעולם קודם כל יש פרח ואחר כך מגיע הפרי. וגם זה רק אם הפרח עבר הפרייה.אז תן לשזיף לפרוח ובעז"ה אחרי הפרחים יבואו הפירות. ג.הצהבה בעלים יכול להיות :חוסר ברזל,בעיית קור, ועוד. מה עושים? אני לא מספיק בקיא בעצים...

r o i 1 9

New member
לא חושב שלהדרים יש בעיה עם קור

אבל כמוך ,כמוני.לא מבין בעצים יותר מדי (אולי רק שמות).

שחיין

New member
אוי השזיף....

תגיד, אמא שלך קודם ילדה אותך ואח"כ הייתה בהריון או קודם היא הייתה בהריון ורק אז נולדת? אה, דרך אגב, באבוקדו יש גלעין לא פקע אבל העיקר שהסלט של אמא היה טעים.

../images/Emo46.gifלא

"שחיין" אתה לא מצחיק אותי בכלל
!!!!! הפרחים כבר הרבה זמן על העץ!!! השקד כמה שאמרתם שהוא לא מפרה את עצמו הוא הוציא שתי צבעים של פרחים (לבן וסגול) והוא עכשייו מגדל "תרמילים" כאלו וזה קרה תוך כמה ימים, אז מה עם השזיף? לגבי התפוז אני דווקא משקה הרבה ובשבוע האחרון כמעט פעמיים ביום, ואני שם לא דשן. תודה רבה,

drorjs

New member
שחיין ,קצת הגזמת באמת ../images/Emo4.gif

תראה, הפרי תמיד מופיע באותו מקום בו היה הפרח. אז נגיד בשקד זה אמור להיות ככה שאיפה שאתה רואה "תרמיל" היה פרח לפני כן. אם יש פריחה ארוכה זה דווקא נראה לי משמח ,אבל אם אתה שם לב שפרחים נושרים ובאותו מקום בדיוק שבו היו לא יוצא יותר כלום אז אולי באמת יש סיבה לדאגה.

שחיין

New member
חבוב, זה בדיוק מה שכתבתי!

הנשירים פורחים בתקופה זו מי יותר ומי פחות אז על מה בדיוק התלונה? שאין פרי? שיש רק פרחים? שהשזיף לא התחפש לשקד והקדים לפרוח ולהוציא את פירותיו? נו, חברה תתחילו להיות רציניים ותפסיקו להעסיק את הפורום בשטויות.

drorjs

New member
תגדיר "שטויות".

וזה היופי בפורום. שרשור אחד על טיפול בסוקולונט נדיר שרק מומחים ספציפיים יודעים מיהו בכלל ואיך עונים על השאלה ושרשור אחר לגנן מאוד צעיר ומתחיל שלא יצא לו עדיין לעקוב אחרי מחזור פריחה והוצאת פירות של עץ השזיף...

טסונמי1

New member
../images/Emo45.gifהתשובה של השחיין הייתה מעולה

ההסבר היה כמשל היה נכון ומתאים!

צפנתי

New member
פקע? אולי זרע? גלעין?

מה שבטוח, המילה פקע ממש לא מתאימה כאן. לדעתי פקע זה ניצן שיצור ענף, (כפתור זה ניצן שיצור פרח). בפרי אין פקעים. אחרי הפרחים יהיו פירות. פירות באים מהפרחים ("מין הפרח בא הפרי וגו'). הצהבה בהדרים? צלם, כך דוגמה למומחה או דשן בברזל.

צפנתי

New member
דווקא קראתי אבל החלטתי להרחיב מעט

את מה שאתה כתבת. לטעמי ההשואה של פרי להריון לא ממש ברורה למי שלא מבין את הרעיון ולא יודע את הפרטים.

צפנתי

New member
ובעניין הפקע, הרחבתי יותר כי הטעות

של החקלאי הצעיר חוזרת וחשבתי שאם הוא באמת יובן מה זה פקע (כל פעם פקע זה משהו אחר, בבננה זה היה עמוד התפרחת, באבוקדו זה היה גלעין...) בקיצור, קויתי שההרחבה שלי תועיל לנפשות הפועלות להגיע לשפה משותפת ע"י הבנת המושגים המוטעים, ומה הם באמת אומרים, ומתי משתמשים בהם.

צפנתי

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo25.gif../images/Emo20.gifתודה רוני!

לא התנצלתי, רק הסברתי למה הסברתי...למרות שכבר הוסבר....והסברתי שכן קראתי...(אופס...שוב אני מתנצלת?)

התכוונתי לגלעין ויצא

לי בטעות פקע כי שכחתי את המילה!!! איתכם הסליחה!!! נ.ב. היום ראיתי שחזרתי מהבית ספר עץ פיטנגו ורציתי לדעת אם אני לזרוע את הגלעינים שלו או שהוא צריך הרכבה? ואם הרכבה אז על איזה כנה? תודה רבה,

רוּפֵן

New member
אתה יכול לזרוע / להנביט את הגלעינים

חופשי לפני כמה שנים, עשיתי את זה והיום יש לי "עץ" גבוה ומלא בפרחים ופירות. עם קצת סבלנות, אתה יכול לגדל ולעצב את שיח הפיטנגו לכל צורה שעולה בדמיון. או כגדר חיה או כ"עץ".. מאוד נוח לעיצוב אם הגלעין יבש, תכניס אותו ל'חצי בקבוק פלסטיק' לתוך אדמה 'קלה' עם עלים רקובים, כמו שיש מתחת לשיחים, לעומק של 2 ס"מ, תשקה אותו וכסה בחלק השני של הבקבוק ושים במקום עם שמש. ינבוט תוך שבועיים שלושה.

לִיאֲת

New member
אני מציעה לחקות את הטבע

כמו שאתה נוטה להציע, ולפשט את העניין. חקלאי - אני מציעה לך לבדוק, לפני שתזרע: תחת כל שיח פיטנגו ניתן למצוא צמחים קטנים שנבטו ספונטנית. הכי קל זה לקחת משם ולשתול בגינה שלך או במיכל. פיטנגו נובט בקלות, גם בלי מתקנים מתוחכמים.

למעלה