שבוע טוב ושאלות

• פותח הנושא bzk3
  • פורסם בתאריך

bzk3

New member
שבוע טוב ושאלות

בס"ד 1) כאשר אני בסעודה ויש עוגה האם לברך בורא מיני מזונות 2)קמתי בלילה האם צריך ליטול ידיים ולברך על נטילת ידיים או לחכות ולברך אחריי עלות השחר 3)טלית קטן כאשר מחליפים נגיד שיושנים עם טלית ושקמיפם מחליפים לטלית אחר האם לברך על טלית

bzk3

New member
עוד

בס"ד יש לי ספריי קודש בספריה והם גלויים אבא שלי מחליף בחדר הזה בגדים האם יש בזה בעיה כלומר האם צריך לחסות את הספרים חשבתי לשם דלתות לספריה

תשובות

1.אם העוגה באה בסוף הסעודה לקינוח, מברכים עליה. 2.אם אתה נשאר ער אז תברך מיד, ואם לא אז תברך אחר כך. 3.אם אתה ספרדי אז תברך על הטלית גדול ותכוין לפטור את הטלית קטן, ואם אתה אשכנזי אז אם יש בטלית קטן שיעור. אתה חייב לברך עליו. 4. דלת מעץ מספיק.

תשובות

2. בשביל מה קמת? אם קמת בשביל להשאר ער אז אתה מברך אבל אם לא אז נראה לי שאתה רק נוטל בלא ברכה. 3.כשאתה מניח תפילין בבוקר ומתעטף בטלית אז שאתה מברך על הטלית תכוון לפטור בברכה את הציצית שעליך. ככה עושים הרוב. עוד אם הוא מחליף רק מכנס וחולצה אז זה בסדר גם ללא כיסוי

asaf2000

New member
3.

3. בכל פעם שמחליפים טלית קטן או כשמורידים את הטלית קטן לזמן שיש הסח הדעת ואז מלבישים חזרה אז צריך לברך עליה. (לספרדים ולאשכנזים נשואים אז כשקמים בבוקר ושמים טלית קטן לא מברכים וכשמתעטפים בטלית גדול בתפילה מכוונים לפטור בברכה גם את הטלית קטן)

תגובה

שמעתי שאם מתכוונים לחזור וללבוש בחזרה אז לא צריך לברך זה סותר את מה שאמרת עם הסח הדעת?

asaf2000

New member
זה לא סותר

אם מורידים ומתכוונים מיד להחזיר אז אין הסח דעת לכן לא צריך לברך. אני לא יודע בדיוק מה הגדרים של זה.

למעלה