שבוע טוב ופורים שמח

שבוע טוב ופורים שמח

/tapuzforum/images/Emo154.gifקראנו את מגילת אסתר ועשינו הבדלה. הכלים כבר במדיח, הכביסה במכונה ועוד מעט שיעור ולאחריו כנראה שאלך להופעה של תזמורת חסידית בחצר אחד הרבנים אי שם, מן הסתם יהיה שמח... איפה אתם הערב?

חברה שלי בעבודה

אז אני משועממת בדירה הזכרת לי להפעיל מכונה...

Harry J

New member
פורים שמח כולם../images/Emo24.gif

תהנו בפורים. שיהיה חג עם שמחה אמיתית ועם כל הלב!!!

פורים שמח גם לך הארי יקירי

הגיע שעת המשתה - סעודת מרדכי. השתיה כדת אין אונס (כך אומר בחור צעיר ואילו זקן יאמר או... נס - חחחחח) יינות הגולן בהקפאה כי כידוע חייב איניש לבסומי... יענו לתדלק... עד עדלאידע, עד עדלאידע... מצפה לשמוע מכם חברים, כמה שתיתם וכמה סודות יצאו ממוחכם הקודח. חג שמח ומבדח.

ספר ריק

New member
שיהיה לכולנו פורים שמח..!

אבל עם שמחה אמיתית, כזו שממשיכה גם הלאה, אחרי החג..

טיףטף2

New member
על מה השמחה?

אני בחיים לא הבנתי מדוע חוגגים את פורים. אילו היה נגזר על ישראל השמדה ,ממילא זה היה קורה רק בפרס... וגם,זה קרה מזמן.מה האושר כל כך? אבל אם חוגגים זאת,כנראה שיש מסר עמוק בפנים... אין לי מושג איך שמחים כשיש ים של דברים מטרדים על הראש,אבל לשמחים שבנינו ואלה שפחות פורים שמח!!!

פורים זה לא סתם עוד חג...

כי הרי להו היהודים ב"ה לא חסרים חגים מדאורייתא וגם מדרבנן (כמו חנוכה ופורים), אלא שחג שמחה זה יש בו באמת דברים עמוקים כפי שכתוב בספרי המקובלים. אג, לגבי ההשמדה (על ראשם של שונאי ישראל אמן) בל נשכח מהאחשוורוש מלך על 127 מדינות (לא רק על פרס) הוא אחד המלכים ששלט כמעט על כל העולם דאז, לכן הנס של "ונהפוך הוא" לא כל כך פשוט כפי שכביכול נראה. וגם כל דבר שמטריד אותנו בימים מורפים אלה נעצר ויכול לחכות לאחר פורים. כפי שקראת במגילה (בפרק הלפני האחרון) כתבו שהיהודים קיבלו עליהם, קיבלו עליהם מחדש את התורה והמצוות (ממש כמו מעמד הר סיני) ואין לך שמחה גדולה מזה. ליהודים היתה אורה ושמה וששון ויקר ומרדכי ואסתר הנחילו זאת לדורות הבאים אחריהם. גם נס כד השמן ונצחון היהודים על היוונים היה לפני אלפי שנים, זה רק מחזק את היהדות שלנו היקרה שלא נעצרת בשום דור, למרות שבכל דור ודור מנסים לקום עלינו ולכלותינו ולהשיכחנו מתורתו של ה`, הקב"ה מצילנו מידם והחגים נמשכים על מנת לשבח ולהלל ולפאר את גדולתו של הקב"ה, עם ישראל הוא עם הנצח וימשיך בחגיו ובשמחשתו מדור לדור. אז טיףטף, אני מקווה שהסברתי את עצמי ככה על קצה המזלג ותהיה בשמחה

McBrownie

New member
אין לנו יותר מדי חגים שאנחנו מצווים לשמוח,

אז כדאי לנצל את החג הזה :) הרי אומרים שלחייך או לצחוק זה טוב לבריאות, אז תראה את המופע החדש של קת'י גריפין ותזכה במצווה
חג שמח!

נכון, יש לנו את החג הזה לשמוח

ויש גם את חג הסוכות, שעליו נאמר "ושמחת בחגך והיית אך שמח" וחג שמחת תורה ובכלל ר` נחמן מברסלב אומר: מצווה גדטלה להיות בשמחה תמיד. אכן השמחה טובה לבריאות הנפש והגוף. עבדו את ה` בשמחה - בואו לפניו ברננה...

Nחמן

New member
מוזמן לקרוא את השרשור שלי

וליהנות מהגיגים לפורים. מקווה, שתמצא תשובות לחלק משאלותיך. אם תרצה עוד, אני כאן לרשותך. פורים שמח גם לך!

למעלה