שבוע טוב ומבורך

• פותח הנושא K C
  • פורסם בתאריך

K C

New member
שבוע טוב ומבורך

שאלה הלכתית איך להגיב לאנשים שמנסים לפגוע בנו? ובכוונה לפגוע בנו היא באמצעות עלבונות, הכפשות ( גם לא בנוכחותנו ) וכדומה לפי מה שידוע לי אסור לנטור טינה. אז להתעלם מהם? אולי לסלוח בנפש ולא להגיב למעשים שלהם ( למרות שזה מאוד קשה אבל אני מוכן לנסות.. )

תגובה.

בס"ד איך להגיב? לא להגיב אני חושבת..
להשתדל לא להגיב,לא לנקום ולא לנטור. "תולה ארץ על בלימה". העולם עומד בזכות אלו ששומעים עלבונותיהם ולא משיבים. אלו אהובים על הקב"ה במיוחד.. כל הכבוד על השאלה! בהצלחה, ושבוע מבורך.

אופירA

New member
מנהל
יש עוד נקודה

לא לאפשר להם לעשות זאת, להתרחק ככל האפשר ממחיצתם ולמנוע מהם ככל האפשר לפגוע ולהעליב. כמובן שאם אי אפשר - אז אי אפשר. אבל אם אפשר - אין סיבה להניח להם לעשות זאת אם אפשר למנוע מהם. אדם לא צריך להביא עצמו לידי ניסיון קשה. שמירת מרחק (במידת האפשר) תמנע חיכוך חוזר בפגיעה - ותקל על המחילה עם הזמן.

רבינו הקדוש

רבי נחמן מברסלב אמר 'עיקר התשובה ישמע בזיונו ידום וישתוק' כלומר שבוודאי שהדבר הנכון הוא לא להגיב ואף לנסות לסלוח בלב ואפילו לנסות לקבל את הבזיון באהבה וכל אלו הן מעלות עצומות מאוד כמובן שזה לא קל אבל כל אחד יעשה השתדלות כפי יכולתו כי קבלת הביזיון עושה תיקון עצום לנפש.

אופירA

New member
מנהל
ומצד שני

מי שאינו בדרגה רוחנית גבוהה, ואינו מסוגל לקבל את הביזיון באהבה, אבל מנסה לקבל את הביזיון באהבה בכוח - משום שהוא מכיר שיש בזה מעלה גבוהה ושזה הדבר הנכון - מסתבר שאין זה הדבר הנכון לנהוג שלא כדרגה הרוחנית של האדם אלא כמה וכמה מדרגות מעליה, וזה לכשעצמו גורם לנזקים לנפש ולא לתיקונה... כך שקודם כל אדם חייב להיות אמיתי בנפשו, ורק אח"כ להתעלות למדרגות גבוהות. צריך לשאוף לקבל את הביזיון באהבה, או לפחות לידום ולשתוק - אבל קודם כל צריך לברר עם עצמו אם מסוגל לכך. ואם לא מסוגל לכך - ינהג כפי שהוא מסוגל, עד שיהיה מסוגל לכך!

אופירה

אם היית קוראת בעיון את מה שכתבתי לא היית מגיבה בתוקף כזה אני ממש לא חולקת עלייך בזה שאין לעשות מעבר ליכולתינו ובטח שלא 'בכח',להיפך,מסכימה איתך לחלוטין. אני חושבת שהעברתי בצורה ברורה שכל אחד יעשה את ההשתדלות עפ"י יכולתו ומדרגתו. אבל אני לא חושבת שזה שגוי לפרט את המעלות שיש בדבר מסויים רק בגלל שלא כל אחד מסוגל לזה. נראה לי שקודם כל טוב שאדם ידע את העניינים והמעלות שיש בעבודות נפש שונות כי רק כך הוא יכול בכלל להתחיל לעבוד על עצמו.

אופירA

New member
מנהל
מי חלק עלייך? ../images/Emo12.gif

מי טען ששגוי לפרט מעלות בעניין מסוים, מעולה? מה הבעיה שהוספתי על דברייך נקודה נוספת - למי שלא מסוגל? למה את מרגישה מותקפת? איפה חלקתי וסתרתי את דברייך? כתבתי שצריך לשאוף לכך! כתבתי שיש בזה מעלה גבוהה וזה הדבר הנכון!

למעלה