שבוע טוב ומבורך...

שבוע טוב ומבורך...

פרשת חיי שרה... עיקר הפרשה היא מציאת בת זוג ליצחק בן אברהם ע"י אליעזר עבד אברהם שהיה דולה ומשקה מתורת רבו, אברהם היה עשיר מופלג ושלח את עבדו לשליחות זו ומשביעו תחת ירכו שימצא כלה הגונה לבנו והעבד נישלח עם המון רכוש, אבל אברהם לא חס על רכושו ולא מפחד שילקח כסף אלא פוחד בדבר מצווה לכן משביעו על דבר המצווה. אליעזר שרצה לקיים את השליחות כראוי פונה לבורא ומבקש אישה ראויה ואף שואל ומבקש שהראשונה שתצא לבאר ותציע את כדה לו ולגמליו היא זו שתילקח לאישה מקשה הגמרא ואומרת שאליעזר לא נהג בהגינות ולמה?, הוא אמר מי שתצא ותציע את כדה , ואם היתה יוצאת חיגרת או סומא או אחת שאינה ראויה??. איך תלה את המשימה החשובה ב"אם" ובמזל? למרות הכל השיב לו ה' כראוי ומי שיצאה היתה רבקה הקדושה כי ידע הבורא שכוונותיו הם לשם שמים... והלוואי שכול מי שזקוק יזכה לזיווג הגון משורש נישמתו ללא עיקובים ויזכה לחופה ולהקים בית יהודי כשר ונאמן בישראל. אמן ותבורכו.

mk42

New member
שבוע טוב!

בס"ד אשריך אלמוג ואמןןןןן פטירת אברהם כשקרב זמנו של אברהם אבינו עליו השלום להפטר מן העולם, חלה החולי מעיים, ורוב הצדיקים מיתתם בחולי-מעיים, לפי שהחולי ממרק. סמוך לשעת פטירתו, הראהו הקדוש ברוך הוא לאבינו אברהם את את מתן שגרן המתוקן לו לעולם הבא - ושבעה נפשו, וישן ונפטר מן העולם. נתקבצו קהל גדול וכל מלכי ארץ לקברו. עמדו כל מלכי ארץ בשורה של אבלים ואמרו: "אוי לו לעולם שאבד מנהיגו, ואוי לה לספינה שאבד קברנטה". קברו יצחק וישמעאל את אברהם, חלק ישמעאל כבוד ליצחק והוליכו ראשון לפני המיטה, שעשה ישעמאל תשובה בחיי אביו וחלק כבוד ליצחק. נשאו יצחק וישמעאל את המיטה, ושם ועבד היו מהלכין לםני המיטה. נכנסו למערת המכפלה. ראו מקום אחד גבוה, פנוי לאבינו אברהם, וטמנוהו במקום המזומן לו. ישב יצחק אבל, נגלה עליו הקדוש ברוך הוא ונחמו ניחומי אבלים וברכו. מתוך ספר אבותינו, חלק שני בספר- האתינים(אבות העולם, אברהם יצחק ויעקב) שבוע טוב לכולם בע"ה נתבשר בשורות טובות ובע"ה מקווה שהחטופים יחזרו במהרה

שבוע מבורך, אשרך אלמוג! ועוד משהו קטנטן-

איך עושה אליעזר – "ה', אם היא תאמר 'אתן לך לשתות וגם לגמלים שלך', אדע שזו היא" . האם מותר לעשות ככה? זה משא ומתן בעייתי, אומרים חז"ל. להתנות תנאים עם הקב"ה זה בעייתי. אליעזר עוד בצד הטוב של המשא ומתן, כיוון שהוא מבקש לבדוק את ההתנהגות, את מידותיה הטובות של הנערה. משהו ענייני הוא בוחן, תכונה חשובה של המשודכת – חסד. מדוע אליעזר עשה כך? מסביר ה"בן איש חי": הוא ידע שזה שטויות. אבל בשביל הטמבלים, המשפחה של רבקה, הוא ממציא כל מיני מיסטיקות. "אל תשאלו. קפצה לי הדרך, דרך של שבעה עשר יום הלכתי תוך שלושה ימים וקבעתי סימן, והיא עשתה בדיוק מה שקבעתי בסימן..." "שיואווו! ישתבח שמו, זה זיווג אמיתי", הם מתפעלים . ( מתוך דבריה של הרבנית ימימה מזרחי) והלוואי ובקרוב , בשמחה ובלי עיכובים , בתמימות ובבריאות יזכו ( ונזכה..)כל רווקי ורווקות ישראל לבנות בית בעמ"י, לגדלו בתורה ובמצוות , במידות טובות ובחסדים למן שמו יתברך!

AviHayun

New member
היבט נוסף ומדהים לפרשת "חיי שרה".

אומרים המפרשים כי בפרשה זו רצה הקב"ה ללמד אותנו, הבורים ועמי הארצות, חסד אמיתי מהו. הפרשה מתחילה בכך שאברהם מחפש אחוזת קבר לאישתו ובני חת לא כל כך מעוניינים באחוזה אלא מודיעים לו כי יקבור את שרה בקבורה רגילה ככל בני חת. אברהם מבקש "תנו לי אחוזת קבר" והם משיבים "במבחר קברינו קבר את מתך" ("חסד" לכאורה, צביעות למעשה). לאחר מכן ה"חסד" השני - שעושה עפרון עם אברהם אבינו. סוג של סיטואציה בת זמנינו כשאדם מסיים עבודה ואומר למזמין העבודה - עזוב אחי, אל תשלם לי, אבל אם כבר הצעת, אז יאללה שיהיה 400 שקל... אמרו חז"ל כי היה זה מחיר מופקע! נדלג לרגע על רבקה אמנו... לבן ובתואל מקבלים את פניו של אליעזר עבד אברהם משום ש"ויהי כראות הנזם ואת הצמידים על ידי אחתו" (שוב "חסד"?) וממשיכה הפרשה בכך שלבן ובתואל "הסכימו" לתת את רבקה לאליעזר. מדוע "הסכימו"? שימו לב לתשובה הצבועה שנתנו לו לאחר שגולל את סיפורו בפניהם: "לא נוכל דבר אליך רע או טוב". לאחר מכן, לבן ובתואל אומרים לאלעזר שישאיר אותה אצלם עוד קצת, ואחר כך יוכל לקחתה (מה משך זמן "קצר" בעיני לבן ניווכח בסיפורו של יעקב אבינו). עכשיו לרבקה ולעניין המים - ראו איזו מידה ענקית של חסד הייתה לה, לרבקה אמנו. ראתה אדם שהיא כלל לא מכירה, אין לה איתו עניין ושום אינטרס אפילו לומר לו שלום. אך ברגע שהוא מבקש ממנה מים היא מיד משקה אותו. וזה עוד לא הכל - אומרת לו רבקה כי היא רוצה גם להשקות את גמליו "עד אם כלו לשתות"!!! בואו נחשוב לרגע מתי ואם בכלל גמלים מסיימים לשתות... ונחשוב שוב, מה "יצא לה מזה" שהיא בתקה את גמליו? מיהו בכלל? מנין הוא הגיע? מה הוא רוצה? התשובה - זה בכלל לא מעניין!!! זה חסד אמיתי!! הקב"ה אומר לבניו כה תעשו עם אחיכם. היו כמו רבקה אמנו! אל תעשו "חסד" לכאורה כאשר אתם מצפים לקבל דבר מה בתמורה. ראו וזכרו איך עפרון ולבן סיימו את חייהם (האחד נקבר חסר כל(עפרון) והשני היישר לגהנם(לבן). ולעומת זאת, רבקה אמנו שעשתה חסד אמיתי עם עבד אברהם אבינו זכתה להיות האמא של עם ישראל. מי יתן והקב"ה יזכה אותנו להרבות בחסדים אמיתיים ולא מזוייפים, אברהם.

gala2111

New member
חיון- יברכך השם מציון כל ימי חייך

וראה בנים לבניך.. כל הטוב שבעולם. ואני מחכה..

odery

New member
ועדיין בחסד עסקינן.

שואל הרב אביגדור נבנצל מאיפה לאברהם ורבקה שהחסד צריך להגיע עד לדרגה הזו(אברהם הולך לחפש אורחים,רבקה מתנדבת להשקות תגמלים מבלי שהתבקשה) מילא אם מישו מבקש עזרה,אבל כשלא נראה שחסר לו...מאיפה הם למדו אתזה? אם מסתכלים בהנהגת בריאת העולם,הקב``ה ברא את העולם כדי להיטיב עם ברואיו.ז``א שהשמים,הארץ הבהמות ושאר החיות הם כדי להיטיב עם בניאדם.אבל,רגע,האדם נברא ביום השישי,לאחר שאר הבריאה?!הרי אם העולם לא היה נברא לא היו ברואים .אם כך למה העולם?! אלא שזו מידת הקבה שממנה למדו אברהם ורבקה..אם אין עם מי לגמול חסד.בוראים בני אדם,בהמות וצמחים כדי לגמול להם חסד.עשיית חסד נובעת מהצורך של הנותן לתת ולא כפי שפשוט לחשוב שזה מהצורך של המקבל לקבל(וסתם קטנה,תראו איזו חכמה רבקה,כדי להמנע מאי נעימות של מה יעשה ביתרת המים של אלעזר,אם תחזיר את הכד לבאר זה לא משו,סוג של שאריות שמתערבות במים נקיים,אם היא תשפוך על הרצפה היא תבייש את אלעזר,אז היא מציעה בחכמתה להשקות את הגמלים)

פרשת השבוע...

קצת באיחור... עפרון הציע את השדה חינם ולבסוף לקח כסף.מה הביא לשינוי? בהתחלה הראה עפרון לאברהם נדיבות לב ולא ביקש כסף,אבל תוך כדי השיחה הוא אומר פתאום: "ארץ ארבע מאות שקל כסף ביני ובינך מה הוא" (קרי היא),ואברהם אמנם שוקל לו "כסף עובד לסוחר".מה הביא לשינוי? עפרון כל זמן שהוא לא ראה כסף לנגד עיניו,הוא התנהג כנדיב,אבל אחרי שאברהם מציע לו,מתוך נימוס שייקח כסף ואומר לו: "כסף השדה קח ממני" ,הוא השליך מעליו את כל הגינונים ורדף אחרי הכסף. מהיכן הסיק אברהם שעפרון,שהציע קודם לכן לתת לו את המערה בלי כסף רוצה ארבע מאות שקל כסף? מסבירים חז"ל: כי אברהם מצא רמז בדבריו של עפרון שאמר: "ארץ ארבע מאות שקל כסף ביני ובינך מה היא" ? מהי אות הבינים של עפרון? - ר' שמספרה 200 בגימטריה.ומהי אות הבינים באברהם? - גם היא ר' שזה עוד 200.זהו שנאמר: "וישמע אברהם אל עפרון" - אברהם אבינו הבין את הרמז שבדברי עפרון "ביני ובינך" ולכן נתן לו ארבע מאות כסף תמורת מערת המכפלה. מתי צריך אדם להציג עצמו מכובד ומתי לא? בפרשת "חיי שרה" מסופר שבשעה שלבן הזמין את אליעזר לסעוד על שולחנו, אמר לו אליעזר: "עבד אברהם אנכי" למה דווקא עכשיו? אלא שאליעזר רצה לומר למארחיו שכעבד של אברהם הוא נזהר בכשרות המאכלים. ואף כך ה'חפץ חיים':"בדרך כלל אני ניזהר שלא לומר מי אני כדי שלא אכשל בהתנשאות ובגאוה.אבל בשעה שמזמינים אותי לאכול,אני נאלץ לגלות מי אני כדי שלא אכשל,חס וחלילה,במאכלים שכשרותם מפוקפקת". שיהיה המשך שבוע מדהים לכולנו ולכל בית ישראל אמן.

odery

New member
אתה על הגבול כי מהיום

מתחילים לעסוק בפרשה של השבת הקרובה... אבל למה צריך לחפש רמז אם הוא אומר את זה בפרוש?

למעלה