שבוע טוב ומבורך...

שבוע טוב ומבורך...

התורה אינה מבארת מפני מה הכנסת אורחים גדולה מקבלת פני שכינה, ובאיזה טרמינולוגיה יש להשתמש בשעה שאנו מבארים את המילה "גדולה" - האם מדובר בסדר חשיבות? בסדר קדימות? בהכנסת אורחים שהיא למעשה קבלת פני שכינה? ישנן אפשרויות רבות. הצד השווה שבכולן היא העובדה שמשקל עילאי ניתן לפתיחת הלב ולפתיחת הבית בפני אנשים זרים הזקוקים לכך. זה לתשובתך אודליה למרות שאני בטוח שיש לך טענה חזקה יותר ואשמח לשמוע... עיניין קטן שלכד את עיניי בפרשת השבוע ולדעתי היא יסוד חשוב בדרך חיים, הוזהר לוט שלא יביט אחוריו כשסדום מתהפכת מבהרים המפרשים משום שהיה חוטא בעצמו והיה ראוי להענש יחד עם בני המקום והוא ניצל בזכות אברהם לכן לא היה יכול להיסתכל כיצד סדום נענשת משום שהיה ראוי להענש כמוהם, ידוע שאשתו היסתכלה והפכה לנציב מלח(במה שניתקלקלה נענשה כשהוצרכה ליתן מלח לאורחים וכ"ו) . היסוד מכאן הוא לא להביט אחורה בעברנו כשאדם עולה ומתעלה בחייו בין אם בקדושה ובאמונה ובכל דבר יזכור שלא יסתכל אל עברו שלא יחלש בדעתו אלא יסתכל וישאף קדימה.... קושייה קלה היא מדוע נענשה אישתו שהרי לוט הוא זה שהוזהר שלא יביט ולא כול אנשי ביתו??? שוב תשובה מדרכי החסידות שאישתו של אדם היא גופו והגוף היא הדבר הגשמי שב"אני" ולכן הגשמיות תמיד מתהווה להיסתכל בקילקולי העולם, ומדוע לנציב מלח?, לדעתי ניתן ללמוד מים המלח שהוא המקום הנמוך בעולם ונקרא גם ים המוות ומדוע ? משום שכמקום הנמוך בעולם הכול נישפך אליו משמע הוא רק מקבל ולא נותן ומי שיודע רק לקבל מבלי לתת חשוב כמת. שבוע מבורך ושנדע לתת ומזה להיתחזק בע"ה.

פזית 1

New member
שבוע טוב ומוצלח לכולם../images/Emo39.gifבהתייחסות לשכתבת...

רב'י אבו, יש לי סייג לאמירתך כי : "היסוד מכאן הוא לא להביט אחורה בעברנו כשאדם עולה ומתעלה בחייו בין אם בקדושה ובאמונה ובכל דבר יזכור שלא יסתכל אל עברו שלא יחלש בדעתו אלא יסתכל וישאף קדימה" - הרי אם אנו נבטל את עברנו, אם אנו לא נסתכל על עברנו ונלמד ממנו ונסיק את המסקנות לגבי מה, מי, איך ואיפה טוב / יותר טוב בעבורנו אם אנו נתכחש לעברנו איך בכלל נוכל לדעת : לאן פנינו מועדות? איך נוכל לדעת : לאן עלינו ללכת? איך נוכל לדעת : באיזו דרך עלינו ללכת? באם זה באמונה, בדת, בחיים המקצועיים, בחיים הזוגיים ובכל תחום אחר בחיים. אני מסכימה שאין עלינו לחיות כל חיינו בעבר, אנו צריכים לחיות בהווה עם המסקנות והתובנות של העבר בכדי לשאוף להגיע בע"ה לעתיד טוב יותר, בטוח יותר, שלו יותר ושלם יותר. אשרייך שכל שבוע אתה כותב לנו פירושים לפרשת השבוע... בכל שבוע אנו משכילים בעוד מחשבה, אבל מדוע אינך כותב כאן גם במהלך השבוע? שבוע טוב לכווולםםםםםם ומחכה כבר ליום שלישי בע"ה ב"נ....

פזית 1

New member
אני מחכה ליום שלישי להיות בהופעה של עמיר בר"ג

בע"ה, ב"נ, אי"ה,
,
וכד'..... כל האמצעים כשרים ולו רק בכדי להגיע בע"ה להופעה....

שבוע טוב הכוונה היא...

לא שאסור לגמרי להסתכל מאין באת, אלא שאסור להסתכל אחורה ולהכנס מתוך זה ליאוש דבר שאסור לעשותו בכלל. ולכן בעל תשובה וכן כל אדם אחר שיכול להיות שיכנס ליאוש ממה שהיה בעברו אסור לו להסתכל אחורנית אלא אך ורק קדימה! קדימה זוהי המטרה העיקרית בחיינו והיא שצריכה להובילנו כמובן שאסור לשכוח מאין באנו אך החשוב יותר הוא לזכור לאן אנו הולכים! שבוע טוב לכולם/ן ותהנו ביום שלישי!

מושיקו גם אתה תהנה ברמת גן.

חסר לך ואתה לא בא תעשה הישתדלות והרבה תפילות ונזכה להיות ולשמוח יחד...

פזית 1

New member
מושיקו... עוד לא אבדה תיקוותנו... אני בטוחה

שעדיין לא נאמרה המילה האחרונה.... (חברים מה קורה עם הלחץ המתון? כך לימדתי אתכם? תמיד אני צריכה לעשות את העבודה השחורה? ומי שצריך להבין מבין!
) איך נשמתינו תפרח מרוב שימחה אם מושיקו לא יהיה שם?

הוא מתכנן לנו הפתעה...

מושיקו יהיה בע"ה הוא רק רוצה שזה יהיה במפתיע(סליחה שהרסתי את ההפתעה אבל זה לטובה)

למעלה