שבוע טוב ומבורך....

שבוע טוב ומבורך....

עיניין של היסתכלות.... פרשת השבוע לך לך ויהי כי כבד הרעב בארץ מחליט אברם ושרי לרדת למצריים להשיג מזון, בשערי מצריים מבחין אברם כי אשתו יפת תואר ומבין שהמצרים שוחרי זימה ועלולים להרוג אותו ולקחת את שרי אישתו, מתוך כך בוחר אבי האומה להגיד לשרי אישתו שתאמר שהיא אחותו ובעבור כך יחייו אותו "למען יטב לי בעבורך" יתרה מזאת ידוע הדבר שתילקח שרי לפרעה המלך והיא אמורה לקיים איתו חיי אישות על כול המשתמע מכך. תמיהה עצומה בדבר איך יתכן שאברם אבי האומה קדוש עליון מוכן למסור את אישתו בשר מבשרו תרתי משמע למלך שתוף הזימה אבי הרשעים פרעה וזאת בעבור שיחיה ולא ימות ההיתכן הדבר??? בהיסתכלות החסידית הסתירה מתיישבת פלאים וכך הדברים: אישתו של אדם זה גופו ואילו הבעל הוא הנשמה אז נעשה סדר בדברים. היה מוכן אברם למסור את גופו(שרי) ליצר הרע(פרעה) שיעשה בו רצונו (מסר נפשו לכיבשן האש) ובלבד שלא יפגום ח"ו בנשמתו הקדושה... והכל רק איך מסתכלים על הדברים ודברים נפלאים ונוראים יש בתורתנו הקדושה אם רק נרצה ונסתכל... תבורכו.

אלמוג-

לי גם קצת קשה עם העניין הזה.. אבא שלי בשבת גם קצת ניסה לתת פירוש שמדבר על התהלכים שאבר(ה)ם עבר כאב טיפוס לתהליכים שעמ"י עתיד לעבור. הירידה למצריים בגלל הרעב,לקיחת שרי(ה)( מקביל לשעבוד עמ"י)הנגעים שהביא ה' לפרעה על דבר שרי במקביל לעשרת המכות וההטבה בעבורה מקביל ליציאת בנ"י עם מתנות ממצריים..וכו'.. לי קצת קשה עם כל הפרושים האלו.. הם יפים אבל הם לא ממש מישבים את הפשט.. שבוע מבורך ואשרך!!!

odery

New member
בתאל

זה רמב"ן מפורש "כל מה שארע לאבות סימן לבנים"

"אבל הוא צולל כמו אלוף..."

בתאלו'ש דבר ראשון באוריתא הקדושה חשוב להבין שיש שם סודי סודות ושאנחנו כאין וכאפס בכדי להבין אבל פירש ואמר רש"י גדול מפרשי התורה שאין הוא מפרש אלא לבני 5 והפשט הוא שאם פירושי רש"י הם לבני חמש אז אנחנו בהבנה שייכים במינוס. לעיניינו בפרשה אני עוד ינסה לחזק: דבר ראשון אם להיצמד לפרטים אז ברמת ההישתדלות האישית עשה אברם כל שביכולתו ואמרו המפרשים שאברם הסתיר את שרה כול שיכל ולגבי בקשתו שתאמר שאחותו היא אז לא היה שקר בדבריו כי באמת היא היתה אחותו (חורגת ורק מצד אביו ולמי שישאל שזה גילוי עריות אז לא כך הדברים כי בתקופתו היו 7 מצוות בני נח שנישואין מעין אלו היו מותרים) וודאי וודאי שאברם היה בעל רוח הקודש וידע שלא יעונה לא כול רע להפך היא זו שתזיק לפרעה בנגעים קשים והעובדה לכך היא שפרעה אחרי שהבין שרימו אותו לא פחות ולא יותר את מלך מצרים הוא לא חשב אפילו להוציאם להורג אלא שלחם ממנו. אברהם היה עמוד החסד כול כולו חסד וודאי וודאי שלא היה פוגע חס ושלום במישהו למען עצמו וההפך הוא הנכון כול כולו חסד. תבורכי והלוואי שנידבק במעט במידה הזו.

אנונמני

New member
רגע,לא שהיו לאברהם יותר מידי ברירות??

איזה עוד אופציה הייתה לו? או למות ושייקחו את שרה..או שיחיה ושייקחו את שרה...אז ברור שהאופציה השנייה עדיפה..או שהייתה לו עוד אפשורת?

למעלה