גמר חתימה טובה גם לך בורא עולם
הלכתי לבית הכנסת .. אבל לא הצלחתי להתחבר , לא הרגשתי כלום . במנחה קראו את ספר יונה וחשבתי על העניין של יונה ועל העצב שלי בעצם יונה , יורד! כל הזמן יורד בורח מלפני השם - ירידה מוסרית רוחנית יורד יפו יורד לאוניה היורדת מהארץ - תרשישה יורד לירכתי הספינה נרדם נזרק לים יורד למצולות נבלע בלוע הדג ירידה וחושך חושך חושך ושם בעומק החושך הוא מגלה את יכולת התפילה שלו אנחנו בני האדם - חיים בעצם בתוהו ובוהו- כל העולם מסביבנו הוא תוהו ובוהו - רק שאנחנו מסדרים לעצמנו איזה שהוא אי של שפיות מסודר והגיוני הקוסמוס הוא חלל ענק בו כדור הארץ הוא מליירדית של מליירדית כל השאר כאוס.. כדור הארץ - 70 אחוזים זה ים - תוהו - לא ארץ נושבת האדמה יש בה חלקים ענקיים לא נושבים - מדבריות וקרחונים . ובכל זאת אנחנו על פחות מ20 אחוז מכדור הארץ הפיצפון מרגישים בנוח ... למה חייבים סדר? בחושך אין לנו הבנה אין לנו תפיסה אנחנו סולדים מהחושך אנחנו פוחדים מהבלתי צפוי.. מהבילתי מובן אבל דווקא שם בחושך הזה הגמור והמוחלט יונה מוצא את ה' ומתפלל ממעמקים קראתיך ה' אני שרוי כבר שבועיים בחושך חושך אין לי הבנה במה שקורה אני מאוד מפחד מכל מה שנקרה לי בדרך ממה שעוד צפוי לי אבל אולי שם .....בחושך.... פה!! דווקא פה אמצא את ה' את האור .. את ההבנה שגם בבלאגן בתוהו ובוהו יש רוח אלוקים .. יום כיפורים בא לי מוקדם מידיי וזרק אותי למחשבות על אמונה היום זה יום קשה בו יש לי יותר שאלות ופחות רצון לתשובות אני אדם מאמין אבל אני כואב וכועס למה? למה לקחת ממני את האשה שלי? היא הנפש התאומה שלי ! אני אוהב אותה והיא אותי! למה ניתקת ביננו בצורה כל כך סופית? כל כך צעירה ופורחת כל כך מלאת חיים ושמחה קטפת אותה באחת כאילו כלום לא קרה.. היום שרתי אדון הסליחות רחם עלינו אבל סלח לי גם על שאלה זו .. מי יסלח לך? אתה גם מבקש סליחה? או שאצלך ברור שאתה תמיד צודק? ובחנות המכולת שלך בורא עולם .. על איזה חטא המחיר (העונש) הוא כזה סופי? אל מלא רחמים כתב י. ע. אלמלא הוא מלא רחמים היה משאיר גם קצת לנו האנשים הקטנים פה בארץ ... אבל הוא צריך את כל הרחמים ואנו נשארים כאן חבולים וחבוטים כואבים ודואבים .. ובתוך כל החושך שוב אני פוגש אותך בורא עולם ויודע שאתה המושך בחוטים אתה שנותן כוח אבל להודות שאני צריך אותך שתתן לי כוח זה לדעת שאתה לקחת ממני את הכוח שהיה לי מלכתחילה מאיפה להתחיל? זהו מלכוד אני אשב בחושך - היה נהוג פעם להזכר בבדיחה על אמא פולניה אני אשב בחושך .. לא מחכה שתדליק לי את האור מחכה שאזכה לראות אותך בתוךהחושך האינסופי אליו נזרקתי בתחילת חיי את אשתי לקחת אליך .. לפחות לפחות הראה לי את כבודך ... ולו רק אחוריך ... אוהב אותך כועס עליך לא ממש מבין אותך מאמין בך שמור על נשמתה המתוקה של רעייתי ודאג לכל מחסורה עכשיו היא בידיים שלך .. אני כבר אשב בחושך .. אני יודע שאתה דואג לי ובא לי להגיד לך תודה אבל מיד קופצת לי מחשבה .. אתה לא חושב שמאוחר מעט להציע לי עזרה? טיפהלה עזרה לפני שבועיים היה חוסך כאן הרבה כאב .. אתה לא חושב? כולם אומרים שלך יש חשבונות משלך אפילו רעייתי מסרה לי דרך חברתה בחלום :" סמוך על ה' .. הוא יודע מה שהוא עושה..." אבל אני נשארתי כאן עצוב ושבור!!!!! ולא מבין .. סומך ונופל.. ויש לי אחריות לילדה הקטנה שתגדל יתומה .. בורא עולם - אדוני נגדך כל טענותיי מאמין כואב אבל בחושך איני נדום כרשע .. בחושך אני קורא בשמך . ענני חתימה טובה גם לך .