שבוע טוב.דם בביצים

שחף yr

New member
שבוע טוב.דם בביצים

יש לי 10 תרנגולות מטילות בצבע חום נמכרו לי לאחר שהוחלפה סוללה בתרנגולות חדשות יש לי גם זכר1 יש כל הזמן סימני דם בביצים ואני אוסף אותן המון פעמים מיד עם ההטלה כך שאין מצב שהן התחממו בחלק מהביצם יש מעין קרום לבן אני לא מבין בזה אבל זה ניראה כמו התפתחות עובר.שמח מאוד לקבל עזרה הסבר עצות... תודה מראש שחף

016777330

New member
RE:דם בביצים

שלום מה שאתה מתאר זה לא דם,(-אלא אם הביצים נאספות לאחר כמה ימים/שבועות אז יכול להיווצר דם מה שיש לך יכול להיות,זה ,מעט ליכלוך-כמו חתיכת בשר בצבע חום אדמדם זה נקרא גם "מנגנון הנבטה" ,ז"א שהכל בסדר אצל אותה התרנגולת והיא פורייה וגם מראה שהתרנגול פעיל!. המלצה- תסיר את שכבת הליכלוך ותאכל את הביצה רגיל היה עוזר אם הייתה לך תמונה להראות ועוד משהו: אין מצב אבל ממש לא שהדם שוכב על החלבון,אם תשים לב אפרוח שמתפתח בביצה(עובר)לעולם לא "ינוח" על החלבון (הלובן,הלבן) אלא על החלמון(הצהוב) אצלך זה בטח להפך,נכון? וגם עוד שמתחילה התפתחות עוברית בביצה מיד רואים זאת,הדם עם כיוון שליה ישיר בין החלבון לחלמון שבהמשך החלמון "נעלם" וכך נוצר האפרוח שוב איני רב זה מנסיון שבוע טוב

שחף yr

New member
תודה רבה../images/Emo140.gifבדקתי שוב ואתה ממש צודק.

בכל אופן אני אשתדל להעלות תמונה . תאמת כבר רציתי למסור את הזכר כי חשבתי שהוא אשם.....ועוד משהו אם אני ישאיר את הביצים לא נראה לי שהתרנגולות האלו יודעות לדגור מכיוון שהם גדלו בסוללות

עדיף לך שתראה למישהו שמבין,,,,,,,,,,,,,

אפשר לקבל סלמונינה מביצה מקולקלת,,ההסבר שקיבלתה מהאדון הקודם, הוא בהחלט מדויק ומקצועי, אין לאותו אדון שום אפשרות לתת אבחנה דרך הפורום, גם התאור יכול להיות לא מדויק ,מה זה כרום? זה מין זנבון כזה? גם אים תעביר תמונה זה לא יעזור, צריך לראות בעניים בשני עניים,להריח את הביצה,לראות שהחלבון לא מימי מדי, ושבאמת התאור מתאים לדיאגנוזה, לסיכום חפש מישהו שמבין בבצים שישבור כמה ויסביר לך שלהבה תדע ותהיה רגוע,,ואני חוזר ואומר בלי קשר לזה שהאדון נתן לך אינפורמציה מדויקת ומקצועית ביותר

שחף yr

New member
תודה גם לך על האארה../images/Emo13.gifאת זה אני בהחלט אעשה.

ושוב תודה רבה לשניכם

ישרון

New member
תרנגולות אדומות???

קיימת תופעה של קורטי בשר וכתמי דם מרובים יותר בתרנגולות מהזנים האדומים. אם אתה אוסף ביצים מידי יום אין כל חשש של קילקול הביצה. קורטי הבשר האלו מקורם בצינור ההטלה של התרנגולת הממוקם בין השחלה לביב ובתוכו מתרחש תהליך יצור הביצה עם יציאת החלמון מזקיק הבייצים שבשחלה ,בתהליך זה נוצר סביב החלמון החלבון ואחריו קרום הביצה ורק בסיום התהליך נוצרת הקליפה . לא ברור מדוע אך תוכל לעיין באתרי החברות המטפחות מטילות שם תימצא הסבר זה בודאי נסה באתרי החברות LOHMAN או לחלופין HY-LINE לשתי החברות קווי מטילות לבנות וחומות .

למעלה