שבוע טוב אנשימים

lali37

New member
שבוע טוב אנשימים

אתמול (שישי בערב) היה לי ויכוח (בעצם, שיחה- פשוט לשתינו יש את אותה דעה) מאד ארוך (ארוכה) עם חברה שלי. זה היה על מחנות, רגע, לא על הנושא הנדוש (והחשוב) של צניעות והפרדה אלא על קטע אחר הגמרי, המצב הכלכלי והמחיר שלהם. לפני כמה זמן חברה שלי אמרה לי שלא נראה לה שהיא תוציא את השבט שלה למחנה בגל המחיר, שנראה לה שזה דרישה ענקית ולא מוצדקת מההורים (והיא דווקא אחת שרואה במחנה דבר חיובי בגלל הגיבוש, וגם השבט שלה יחסית קטן, מעלות, ולכן יש פחות בעיות של צניעות). אתמול שיצא לנו שוב לדבר על הנושא היא ספרה לי שחניכה שלה שמעה על המחיר והרימה גבה, החניכה אמרה שהיא לא יודעת אם ההורים שלה יסכימו שלשלם כ"כ הרבה (זה חניכה שאני מכירה ואחותה בשבט שלי ואין לה איזה שהם בעיות כספיות רציניות בבית, כמובן שלא תמיד יודעים דברים כאלה, אבל בכל זאת, זאת חניכה שבדר"כ אין לה בעיה קשה עם להוציא כסף.....). חברה שלי גם ספרה לי שחניכה אחרת שלה (שבחיים לא הייתי מאמינה עליה) אין לה כסף לחולצת תנועה (15 ש"ח, פשוט אצלנו בסניף החניכים חייבים ללכת עם חולצות תנועה... והסניף מספסד חלק מהמחיר). חברה שלי בקונפליקט אמיתי כי היא ממש לא יודעת מה לעשות, להוציא או לא?! היא גן פוחדת שאם היא תצא נגד להוציא חניכים למחנה יוציאו אותה מההדרכה. לדעתי בעיקרון היא לא צריכה להוציא חניכים שלה למחנה כי אפילו אם לחלק יש כסף לזה למי שאין זה לחץ חברתי עצום. אבל אני לא בטוחה שזה שווה שתצא בגלל זה מההדרכה, הרי בסה"כ הקול שלה יושתק והיא אחת שממש יכולה לתרום בתור מדריכה!!!! מה דעתכם?!

ashkeloni

New member
הההההממממ.........

שתוציא אותם למחנה...וכאלה שקשה להם להוציא כסך יקבלו סיבסוד...

lali37

New member
אז ככה

דבר ראשון- אני לא רוצה פתרון אלא לשמוע את הדעות שלכם דבר שני- ספסוד זה לא פתרון!!!! זה בא על חשבון אנשים אחרים... למשל סניפי עולים שמשלמים פחות הכסף בא על הסניפים הרגילים ולכן המחיר כ"כ יקר!!!!!!

lali37

New member
את יודעת שאין לי!!

אני אפילו חושבת להכנס לאחד כזה!!!!

לפי דעתי...

אני לא אחד שמבין במחירי מחנות אבל לפי מחיר הסימנריונים זה באמת מחרים גבוהים אז אם היא לא רוצה להוציא את החניכים אז שלא תוציא ואף אחד לא יעשה לה כלום גם אם היא מדריכה חדשה כי בסה"כ היא תחלית על השבט שלה ואף אחד אחר לא! אז שתעשה מה שהיא רואה לנכון!

lali37

New member
זה לא ממש נכון

אם היא באה לקומנרית ואומרת לה זה לא נראה לי אני לא מוציאה את השבט שלי הקומונרית יכולה להגיד לה, די בצדק, לא נראה לך הדרך שלנו אז הדלת החוצה פתוחה...

לא נירה לי...

ממש לא נירא לי שהאינטרסת של הקומונרית זה לידפוק את המדריכים ואם היא תסביר לה את המצב אז הכומונרית תבין ו או שהיא תעזור לימצוא דרך לצאת למחנה או שפשות השבט לא יצא צוות ההדרכה הוא "צוות"= יענו ביחד ולא במילחמה אחד אם השני... נ.ב. מיצתער אל שגיעות הכתיב אם יש...

דעתי?

אוקיי, אני פשוט חושבת שתיארת מצב מזוויע לחלוטין, בדיוק אתמול ראיתי את המחירים ונכנסתי להלם רציני. זה טירוף, תבינו שלחודש קייטנה ההורים שלי משלמים מעל ה-700, אז נראה לכם הגיוני שלשבוע אחד מסכן- 6 ימים אפילו- הורים היו מוכנים להוציא 500 ש"ח? לא נראה לי הגיוני בכלל. ואם אותה חברה באמת מצאה לה פיתרון מעולה- לא להוציא את השבט שלה, אז שתצרף אליה כמה וכמה מדריכים- לא חייב רק בסניף שלכם- ותארגנו מחאה קטנה. אנחנו עשינו את זה האמת היא בלי יותר מדי בלאגן ורעש לפני כמה שנים בקשר למחנה שרצינו ולא רצינו להתחיל להסתבך עם סיבסודים- אגב את צודקת, זה ממש לא פיתרון- אז פשוט זכור לי שבכלל לא טרחנו לצאת. בלי כל קשר למצב הכלכלי של המש', יש קטעים שעם כל הכבוד למה לשלם כ"כ הרבה? גם אם כחניכה, היה לי כרגע ברשותי את הסכום הזה, מאוד הגיוני שהייתי הולכת להוציא אותו על משהו אחר. כולנו יודעים מה זה חופש גדול, כמה ההורים מבזבזים, ולבקש בשביל כמה ימים סכומים קצת לא סבירים זה לא זה. בחיי, זה אשכרה משכורת אחת שלי...

lali37

New member
אז זהו

שזה מה שאני אמרתי לה שאם הם יהיו הרבה א"א יהיה להשתיק אותם! כל הכבוד גיל! כיונת לדעת גדולים
! וסבסוד זה ממש לא פתרון, שוב כיוונת לדעת גדולים, ואני יכולה להתחיל להתפלסף בקשר לזה (להסביר את הסיבה...) אבל מאוחר ואין לי עצבים!

mgirl

New member
תראי...

כעיקרון, המחנות נורא יקרים. למשל, מחנה אלעד עולה 500 שקל... אבל תחשבי שזה אלעד. מחנה מעלות עולה 350 שקל ב-3 תשלומים, ואולי אפשר לסבסד להם...

lali37

New member
סבסוד זה לא פתרון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

זה בעיה אפילו יותר גדולה
אני לא מחפשת פתרון לבעיה של חברה שלי! זה גם כבר מאוחר מדי כי התאריך האחרון לתשלום הוא היום! אני רוצה את הדעה שלכם! סבסוד זה להיות ראש קטן, זה למצוא פתרון לשבט שלי וזהו! אני מדברת על הבעיה הכללית! ובכלל זה לא פותר את הבעיה! כי הכסף יצא ממישהו, וא"א לספסד את כל השבט! ולא את כל המחיר! ואז זה מתחיל בלחשושים של את מי ספסדו וכל מיני ולאנשים לא נעים שמפספסדים אותם... וזהו בערך!

beckham17

New member
לדעתי...

אתם לא מבינים שבנ"ע גובה מחיר סביר!!! זה העלות, בני עקיבא יוצאת עם הפסדים מכל המחנות... נכון, זה יקר. אבל בגלל זה לא להוציא את כל השבט ולדפוק אותו?! שמי שאין לו, שיבקש סבסוד. אמנם זה פוגע בכבוד של החניכים, אבל לדעתי זה לא בסדר לדפוק שבט שלם... וזה באמת לדפוק!!! מחנה זה אירוע שהחניכים מחכים לו כל השנה... מה לעשות שזה כמה שזה עולה... או שיבקשו סבסוד, או שאין ברירה אחרת. אבל אני עדיין לא מבין למה לדפוק את השאר?!

lali37

New member
תקשיב!

סבסוד לא פוגע בכבוד של החניכים! הוא פשוט גורם לליחשושים וכאלה.... טוב, נו, זה אותו דבר... בכל מקרה זה לא משנה כלום כי על החניך יש לחץ חברי לצאת ולא לכולם נעים לבוא לבקש סבסוד... והחניך (או הוריו בעצם) יצתרכו לשלם את המחיר...

beckham17

New member
לא מסכים....

אני יודע שהיו אצלי בשבט כמה אנשים שביקשו סבסוד. אבל אין לי מושג מי!!!!!! למה? כי זה דבר שלא עובר הלאה!!! אפילו הילד לא חייב לדעת... ואפשר גם לבקש יותר תשלומים...

lali37

New member
אין לי מה לכתוב בנושא../images/Emo4.gif

נכון אבל עדיין ילדים מתביישים לבקש סבסוד... וחוץ מזה בעיקרון זה בכלל לא הנקודה את באמת חושב שהמחיר של המחנות לא יקר

beckham17

New member
בהחלט לא!!!

מחיר סביר, יחסית להוצאה... וכבר דנו בזה פה... והילדים הם לא אלה שמבשים סבסוד!!! ההורים עושים את זה... ואף אחד לא צריך לדעת... ואפשר גם תשלומים, לא רק סבסוד...

lali37

New member
אני לא מסכימה

אבל אני חושבת שהוויכוח חסר טעם כי הדעות שלנו לא ישתנו... אנחנו רק נטחן את אותו דבר כמה פעמים

beckham17

New member
הבעיה היא שלא מדובר פה בדעה...

זה עובדות. תתקשרי לסמזכ"ל התנועה ותשאלי על מאזן הכספים מהמחנות...

lali37

New member
מה כ"כ יקר במחנה?!

תשווה את זה למחירים של סמינריונים זה לא הגיוני! ולא כל מה שסמנכ"ל אומר חייב להיות נכון!

למעלה