שבוע חדש, שאלות חדשות

DadleFish

New member
שאלה 5

95 תלמידים מתמודדים במבחן. כל אחד מהם פותר לפחות חצי מהשאלות. הראו שיש קבוצה של 6 שאלות לכל היותר שנפתרו על ידי כל התלמידים.

DadleFish

New member
תיקון טעות -

ניסוח מחדש של השאלה: בתחרות מתמטיקה השתתפו 95 מתחרים. כל מתחרה פתר יותר ממחצית מהשאלות בתחרות. הוכיחו כי יש קבוצה של לכל היותר 6 שאלות, כך שכל אחד מהמתחרים פתר לפחות אחת מהן.

DadleFish

New member
שאלה 6

עבור כמה שלשות סדורות (a,b,c) של מספרים טבעיים מתקיים :
1/a+1/b+1/c=1​

nuske

New member
תשובה

אני לא בטוח, אבל לדעתי אין שלשה כזאת, אם תיקח את a=1 זה לא יתקיים ו a=2 זה גם לא יתקיים, כאשר a מעל 2 הסכום יהיה קטן מאחד(ניתן להוכיח), בגלל שאלו מספרים טבעיים אז a לא יכול להיות קטן מ1 כך שזה די מכסה את כל האפשרויות

nuske

New member
הם לא עוקבים

אלו צריכים להוית מספרים עוקבים.. 1,2,3 למשל

עריסטו

Active member
הדרכה

נפתור עבור שלשות לא סדורות. נניח ללא הגבלת כלליות ש - a גדול או שווה ל - b שגדול או שווה ל - c. הגדול ביותר מבין שלושת השברים הוא לכל הפחות שליש, זאת אומרת ש - c הוא 1, 2 או 3. תבדקו מה יכולים להיות a ו- b עבור כל אחד משלושת הערכים האפשריים של c. בסוף אל תשכחו שבשאלה מדובר על שלשות סדורות, כלומר תמורות שונות של a,b,c נחשבות פתרונות שונים.

עריסטו

Active member
לא יודע, אבל בכל מקרה

הדרך שלי פשוטה ואינה מצריכה ידע של אי השוויון הזה.

DadleFish

New member
שאלת בונוס

במישור נתונות n נקודות שלא כולן על ישר אחד (אבל ייתכן שחלקן כן). יש להוכיח שיש ישר אחד העובר רק דרך שתי נקודות.

DadleFish

New member
ייתכן,

אני לא זוכר מי היה זה שניסח אותו או מי היה הראשון שפתר אותה - אני יודע שקלי פתר אותה בצורה האלגנטית שאותה אני מחפש.

עריסטו

Active member
הדרכה

מבין כל הזוגות מהצורה "ישר + נקודה שאינה על הישר" תתבוננו בזוג שבו המרחק בין הישר לנקודה מינימלי. (זה לא רעיון שלי)

DadleFish

New member
מה יהיה?

עריסטו נותן הדרכות ואז אף אחד לא פותר? גם בשבוע שעבר, שאלה 2 "לא נפתרה". קדימה - מי פותר את 5,6 ואת הבונוס?

למעלה