שבוע ה
- יש המלצות?

שבוע ה../images/Emo63.gif - יש המלצות?

אני ממליצה על "האוהל האדום" - ספר נהדר שלוקח את דינה בת יעקב התנ"ית, ומספר דרך עיניה על חיי הנשים בתקופה. דימיון משולב בתנ"ך, מעורר מחשבה על איך שאנחנו רואות היום נושאים כמו המחזור, הריון, לידה, הפלה, נשים שחולקות גבר אחד ועוד. אני לא יכולתי להפסיק לקרוא. וגם - "החיים הסודיים של הדבורים". שאמנם לא עוסק כמעט במיניות, רק קצת. אבל עוסק מאוד בכוח הנשי, באלות, באמהות. מצטערת שאין לי שמות של סופרות - כמו כל ספר טוב, גם אלה הושאלו ע"י חברות וטרם שבו אלי. יש לכן המלצות? ספרוצת נשית? שירה - אולי הגיע זמני לקרוא את וולך? ספרות על מין?

כמובן "מיתוס היופי" של נעמי וולף

"מבוזבזת" של מאריה הורנבכר (על בחורה שעברה אנורקסיה). "שנת הבשרים שלי" של סופרת יפנית ששכחתי את שמה, פשוט מעולה. "ההיסטוריה של השד" ו-"ההיסטוריה של הרעיה", נדמה לי של מרלין יאלום.

אני שמח לבשר כאן ש....

עוד מעט אסיים את לימודיי לתואר ראשון ולאחר מכן, אני מתכוון לקחת חופש ולכתוב ספר. ספר על נשים בעיקר, אז לקראת המועד שאשב אצטרך קצת תשובות, אשמח להיעזר בכן...

בהצלחה

כישרון כתיבה יש לך. מעניין איך תפתח אותך מסיפורים קצרים לספר ארוך. אבל אני צריכה ספרים עכשיו!!! הספר שלך, כשיתפרסם, אני אקנה. אבל מה בנתיים מה?

יאפ

אחד הספרים שקניתי "חוה ולילית" של ניצה אברבנל.. עיינתי קצת.. היא משלבת ניתוח של נשים עם פרויד ויונג דרך חוה ולילית.. היא נוגעת במעמד הנשים בחברה הפטריארכלית.. מתוך ההקדמה: "ספרי חוה ולילית בא להציג את האשה כדמות מפוצלת ולנתח את חלקה של תופעה זו בעיצוב התרבות האנושית מימי קדם עד לימינו אלה... ספר זה הוא על כן גם זעקה והתראה על התהליכים השונים שהוצאו בתקופתנו, מהם תהליכים שליליים ביותר... הספר גם מבטא משאלה: שישמש נדבך בתהליך המודעות של האדם (אשה כגבר) את עצמו, ושתהליך זה ילווה בשינוי." היא נוגעת בדואליות, בצורך באיזון, קיצר נראה לי זה ממש אחלה ספר.. (טוב שאני אובייקטיבית באמת
)

ספרים....

אישית אוהב ספרי פנטזיה ומדע בידיוני.... נכנסתי לז'אנר הזה לפני כחצי שנה ומאז נתפסתי.. ממליץ על: רשומות רומת הדרקון, אגדות רומח הדרקון, מחזור שער המוות....ויש עוד...

נזכרתי בסופרת מצוינת -

אילנה ברנשטיין. היתה תקופה שקראתי בשקיקה את כל הספרים שלה, ספרים פשוט קולחים ומרתקים. בעיקר "רומן למשרתות", ספר גדול, מלא בהומור עצמי.

קניתי! קניתי!

את מיתוס היופי של נעמי וולף - נראה לי שכובדו האינטלקטואלי יזכיר לי את ימי הלימודים... מקווה שמוחי עדיין מושחז מספיק. ואת שלושים חודשי אהבה של גלי סמבירא. סיפור אהבה ומסע של שתי נשים. שכתבה מישהי שהכרתי פעם בחטף. אז יש לי עניין כפול בספר.

מזל"ט!

מיתוס היופי הוא אחד הספרים היותר טובים וחשובים שקראתי. אני בטוחה שתמצאי בו עניין רב.

פאנדו

New member
"כיצד לרכוש ידידים והשפעה"

מאת דייל קרנג'י. חובה חובה חובה. כשבני האדם יתחילו ליישם את עקרונות הספר הזה, העולם יראה הרבה יותר טוב.

למעלה