שבוע הספר!

shai.m

New member
שבוע הספר!

הייתם בדוכני שבוע הספר?-ראיתם את דוכן הארי פוטר?-את המרצנדייס?-קניתם איזה ספר מעניין?-הייתם בקניון ושמה קניתם איזה ספר מעניין?-איזה?-איך הוא?-ספרו! אני קניתי את מדריך הטרמפיסט לגלקסיה-ועדיין לא התחלתי לקרוא...

אני

קניתי את שלושת כרכי שר הטבעות בספר 1 באנגלית וזה נראה לי מפחיד... את ``מעשי קסמים`` ו``איש הקציר`` של עולם הדיסק ואת ``המסעדה שבסוף היקום``-הספר האהוב עלי מסדרת ``המדריך`` למרות שיש לנו אותו בספריה...זהו, כנראה אני שוב אלך לקנות עוד כמה ספרים... -ליאת-

הטרמפיס לגלקסיה...

איזה ספר מצוין חבל שהסופר מת... כדאי שתתחיל כי הוא מצויין אני קניתי את רומח הדרקון של דרקוני ליל החורף ספר מעולה ממליץ בחום על ספרי הסופרות האלה דורותי

LuNaTiC

New member
מתי

נגמר שבוע הספר? כי אני גרה בקיבוץ נידח ורחוק מקניונים וגם ככה אין זמן לנסוע ואני חייבת! אז מישהו יודע?? ענבל

תגידו...

תמיד הלכתי לשבוע הספר, אך יצאתי משם בידיים ריקות... זאת משום שלא ראיתי טעם לקנות ספר שאקרא רק פעם אחת! אבל השנה, הלכתי לספרייה אתמול, לעשות מנוי לקיץ אחרי ששנתיים לא היה לי מנוי, כי רציתי לקרוא ספרי מד``ב, אבל ה`מבחר` שם היה די דל... אי לכך ובהתאם לזאת :) , השנה אני גם הולכת לקנות משהו בשבוע הספר... את מדריך הטרמפיסט שכולכם ממליצים עליו בחום, ואולי עוד כמה ספרי מד``ב מומלצים... חסכתי (בזמן רב, מידי) 400 שקל, ואני הולכת לבזבז חלק על זה... השאלות שלי הן: 1. מה מחירו של ספר מד``ב ממוצע? 2. האם שווה לי להתחיל לקרוא את הז`אנר (הרי התאהבתי בהארי על המקום...) ? 3. אני קוראת ספר רק פעם אחת. זה עדיין שווה לי? תודה , לימור.

תשובות!

1) ספר מד``ב ממוצע? נכנסתי לסטימצקי לא מזמן ו``המדריך...`` עלה משהו כמו 60 שקל (רק ספר אחד!!!) אבל עכשיו שבוע הספר, אז בטח תהיה הנחה של משהו כמו חצי מחיר...ואולי לא...מותר לחלום... 2) כדאי לך מאאאאד להתחיל לקרא!!!!! :מבט מתלהב: 3)מה זה משנה אם את קוראת פעם אחת? כדאי לך בכל זאת!! ותקראי את עולם הדיסק גם...זה נורא יפה... ובקשר לחיסון-לנו עשו בתחילת השנה ממש...עבר די בסדר...והחומר נגד השיתוק לא היה כזה נורא...היו אצלינו כמה שאהבו את זה...(משוגעים!) -ליאת-

pomelit

New member
נראה שהשבוע ייגמר שבוע אחרי שהוא

התחיל... אם הוא התחיל ביום שני, סביר להניח שהוא גם ייגמר ביום שני. בקניונים הנידחים אין שבוע הספר? לפעמים בחנויות המבצעים נמשכים כל החודש, ויש שם מחירים ממש שווים.

צריכה תשובה - התייעצות!!!

תראו, היום אני הולכת ליריד שבוע הספר, ומאז הספר האחרון של הארי פוטר לא קראתי שום ספר אחר כי הייתי יותר תקועה בקטע של הארי פוטר, אבל ידיד שלי אמר לי שכדי לי להתחיל בנתיים סדרה חדשה, שר הטבעות, רומח הדרקון וזה, והוא אמר שאני יאהב את זה.... מה כדי לי? וזה לא יהרוס לי לקרוא שני סדרות של ספרים באותו הזמן?

תשובה!

טוב, בקשר לרומח הדרקון, אני לא ממש יודעת כי קראתי רק את חצי הספר הראשון, אבל הנה כמה ספרים שכדאי לך לקרא: 1) ההוביט, שר הטבעות וכל הספרים של טולקין 2) עולם הדיסק, אנשי השטיח וכל הספרים של טרי פראצ`ט 3) כל הספרים של דאגלס אדאמס (לספרים שלו יש שמות ארוכים מידי...אני לא יכולה להתחיל לכתוב את כולם...!) זהו, יש עוד ספרים יפים, אבל לא שאני ממש משוגעת עליהם כמו הספרים שכתבתי קודם... ואת לא חייבת לקרא 2 סדרות ספרים בו-זמנית, מי אמר שאת לא יכולה לשמור ספרים על המדף עד שתגמרי את האחרים? (המצאה מתוחכמת, המדף...) -ליאת-

shai.m

New member
תשובה.

אני מסכים אם ליאת בעניין המדף... את חדשה בקטע של לקרוא ספרים-מה? את לא חייבת לקרוא מדע בדיוני או פנטסיה, ספרים יפים לא חייבים להיות מדע בדיוני או פנטסיה... אני חושב שלך לא כל-כך מתאים מדע בדיוני ופנטסיה-והארי פוטר זה לא ממש פנטסיה או מדע בדיוני, זה יותר ספרות ילדים...

לשי, ממש לא...

אני קראתי ספרים בחיים שלי יותר מכל ילד אחר שאני מכירה, וכל ספר לקח לי ממש קצת, למשל כל אחד מהספרים של הארי פוטר גם הרביעי לקח לי פחות מיום לגמור אותו, עלק ``אני חדשה בקטע של לקרוא ספרים``, והארי פוטר זה ספרות לנוער ולכל המשפחה!!!!!!!! ושאלתי את כולם מה לעשות, בגלל שאני לא יודעת מתי ייצא הספר החמישי, ואם כדי לי להתחיל סדרה חדשה, זה הכל...

shai.m

New member
סליחה....

פשוט נוצר הרושם הזה... אז אם ככה-כדי לך לנסות טולקין או רומח הדרקון-אלה ספרים נהדרים!

LuNaTiC

New member
האם רומח הדרקון *באמת* שווה?

חברה שלי אומרת שלא.. אבל אני לא חושבת שהיא אוהבת פנטזיה כך שכדאי לי לשאול אתכם, אנשי הפורום. יאיי, יש את זה בספריה.. המלצה שלי, לכולם, ובמיוחד לאלה שלא קוראים רק פנטזיה: שבט דב המערות - זה ממש אבל ממש יפה! השפיע עליי נורא, אולי יותר מדי. ואחריו, אם אהבתם אותו, לפי הסדר הבא: עמק הסוסים, ציידי הממותות, ערבות המעבר. אלה באמת ספרים מדהימים. מאוד מאוד. -ענבל- חחחחחחחחחח סליחה, משהו הצחיק אותי.

רומח הדרקון שווה אבל יש ספרים...

יש סידרת ספרים שנקראת מחזור שער המוות בעיני היא יותר טובה מרומח הדרקון גם היא (הסידרה) של מרגרט וויז וטרייסי היקמן זה סידרה של 7 ספרים ואני ממליץ בחום בקשר לחיסון לא עשיתי אחד היה לנו לפני שנה ולא היה לי פנקס חיסונים אז היה אסור לעשות לי.. דורותי

Hermione

New member
שמעתי המון

על כל סדרות הספרים האלו- רומח הדרקון, עולם הדיסק, מחזור שער המוות ואני רוצה לקרוא אותם. אז אולי בטובכם תכתבו לי את השמות שלהם, הסופרים ומספר הספרים בכל סדרה כדי שאני אוכל לצאת למסע חיפושים אחריהם? תודה תודה תודה תודה תודה

shai.m

New member
בבקשה!

רומח הדרקון! סדרת ספרים מצוינת שנכתבה ע``י מרגרט וייס וטרייסי היקמן. סדרת ספרי רומח הדרקון מחולקת לשלושה חלקים- רשומות רומח הדרקון (חלק שכולל את הספרים)- ``דרקונים של דמדומי הסתו`` ``דרקונים של ליל חורף``, ``דרקונים של שחר אביב`` ולאחרונה גיליתי שיש דרקונים של להבת קיץ או משהו בסגנון...הספר הראשון בחלק הזה הוא דמדומי סתו. שישית המפגשים-``נשמות אחיות`` ``תאוות נדודים`` (לא בטוח בקשר לשם תאוות נדודים...) ``לב פלדה`` (לא בטוח גם בקשר לכותרת של זה...) ``שם שאני לא זוכר...`` ``פלדה ואבן`` ו-``החבורה``. אגדות התאומים -``מלחמות התאומים`` ``עת התאומים`` מבחן התאומים``-(לא בטוח בקשר לסדר...) לפי ידיעתי, רשומות רומח הדרקון נכתבו קודם, אחר כך שישית המפגשים, ולבסוף אגדות התאומים-אבל אני לא בטוח מה קדם למה-אגדות התאומים או שישית המפגשים. קראתי את כל שישית המפגשים, את דרקוני סתו, ואת הספר הראשון מסדרת התאומים-ואני מציע לך לקרוא קודם את שישית המפגשים, כי אלה מספרים על איך החוברה נפגשה, ועל כל דמות ודמות בנפרד, ועל הקשר של כולם ביחד...על הדברים שמתרחשים לפני רשומות רומח הדרקון, ואגדות התאומים מספרות על מה שקרה אחרי הרשומות... זה המון ספרים, והם לא הכי זולים, אז הייתי מציע לך לקחת מהסיפריה-גם כי אולי לא תתלהבי-כל אחד והטעם שלו......מחלק תתלהבי יותר, מחלק פחות, אבל שווה לקרוא! ולא חייבים לקרוא את שישית המפגשים לפי הסדר... אני מניח ששאר חברי הפורום ישמחו לעזור

אוקי הנה עוד אחד

מחזור שער המוות. בעיני זה ותר טוב מרומח הדרקון אבל זה עניין של דעה. זה של אותן סופרות של רומח הדרקון ויש שם קריצות בין הספרים דוגמא יש איש שקוראים לו בסידרה אחת פיזבן ובאחת זיפנב סידרה בת 7 ספרים שה4 הראשונים 1) כנף הדרקון 2) אני לא זוכר 3) עולם האש 4) גם לא זוכר אם מישהו כן יודע שיכתוב תשמות וגם הם לא זולים אני חושב ( אני לקחתי את של אחות שלי יש לה את כל הסידרה) דורותי

Hermione

New member
שמעתי המון

על כל סדרות הספרים האלו- רומח הדרקון, עולם הדיסק, מחזור שער המוות ואני רוצה לקרוא אותם. אז אולי בטובכם תכתבו לי את השמות שלהם, הסופרים ומספר הספרים בכל סדרה כדי שאני אוכל לצאת למסע חיפושים אחריהם? תודה תודה תודה תודה תודה

Hermione

New member
אופס....

בטעות... ופרונגס, אני לא רוצה לשמוע שום דבר ממך בקשר לזה! אני מודה פה באופן רשמי שזו אשמתי כי אני לחצתי על השלח יותר מפעם אחת, ואני לא מאשימה את המחשב! וזה הכל.

למעלה