שבוע הספר

שבוע הספר

רושש אותי ונותרתי חסרת כל, לכן אני גם לא מתחברת הרבה לאינטרנט היקר(פן יבואו ויעקלו לי את החתולה). קניתי את ספרי השירה "כל החלב והדבש" ו"פתוח סגור פתוח", ובסיפורת (שהיא היא הנושא של הפורום הזה כידוע), קניתי את "מומנט מוסיקלי" של יהושע קנז ואני באמצע וכל כך יפה לי (החבר שלי נאלץ לישון בלי חיבוק כי שתי הידיים שלי על הספר בלילה, שלא יגנבו לי אותו). ואת "אל תיגע בזמיר" שלמרבה הפדיחה טרם קראתי, ובגלל שחוץ מ"אלוהים יודע" ואפריים קישון אין ספרים מצחיקים (אולי גם שואה שלנו, אבל זה לא בז'אנר של לשבת ולצחקק עם סיגריה במרפסת) - קניתי לי את "מוטל בן פייסי החזן". אם יש למישהו אי אלו המלצות אשמח לשמוע. ושיהיה המשך חג ספרים משמח

דוסטו

New member
תכנסי למדור מאמרים

יש שם המלצות ואי-המלצות כיד המלך. אבל אם שאלת - אז לא כדאי להחמיץ את 'שואה שלנו' של אמיר גוטפרוינד אבל חבל על הכסף והזמן על "חושות החוף" שלו. ואם בן-זוגך נרדם מקופל ומכווץ ללא חיבוק בגלל קנז אז תוסיפי למה שאת קוראת את שני הנהדרים שלו "התגנבות יחידים" ו"בדרך אל החתולים". ובתור המסיונר האינטרנטי אני פשוט לא יכול להתגבר על האובססביות ולהלמיץ בכל פה על ספריה של גבריאלה אביגור-רותם "מוצרט לא היה יהודי" ו"חמסין וציפורים משוגעות". מי שנהנה מקנז הוא מספיק אנין ומייטיב קרוא כדי להתמודד בהנאה עם שני הקאנונים האלו.

אתה חמוד, אבל - ../images/Emo6.gif

אבל שאלתי על הספרים הספציפיים האלה. שואה שלנו הוכתר על ידי מזמן כמלך מלכי המלכים, וכשלתי ובשבוע הספר הקודם קניתי את אחוזות החוף שצובר לו אבק. ואת בדרך אל החתולים גם אהבתי עד מאד, ו"התגנבות יחידים" זה ההמשך של מומנט מוסיקלי אז לא רציתי להפוך סדרי עולם. ובאשר לגבריאלה - אני יום אחד אגש אליהם. טיילתי עם אמא שלי בשנה שעברה והיא קראה את "מוצרט לא היה יהודי" בקצב של עמוד ליום ואני נהנתי בינתיים משלושה ספרים אחרים... אז יש לי טראומה פסיבית מהספר הזה.יום אחד אני אתגבר. ואדווח. מבטיחה.

gordiwow

New member
את מוצרט לא קראתי

אבל את חמסין תוכלי לקרא בקצב מהיר בהרבה. למעשה, כשחציתי, בקושי מסוים, את העמוד ה100 לערך (דבר שהצלחתי רק לאחר שלושה נסיונות) לקח לי בדיוק חצי יום לבלוע את השאר. חמסין מזמין אותך להישאר בתוכו. כאמור, את מוצרט לא קראתי, אבל שמעתי שהוא הרבה יותר קשה. כך שאל תשפטי את חמסין לפי מוצרט - כנראה שהם שונים בתכלית השינוי. כל זאת - בלי לשכוח שגם מוצרט, למרות שהוא קשה, הומלץ נמרצות ע"י כמעט כל מי שקרא אותו (לפחות בסביבה הקרובה שלי).

דוסטו

New member
גורדי, מה אתה מבהיל אנשים?../images/Emo3.gif

אם קראת ונהנית מ'חמסין' תתגבר ותהנה גם מ'מוצרט'. אם כי אני מוכן להתוודות ששניהם ספרים מאתגרים ודרשניים. אבל, לפחות בשבילי, זה חלק מהכיף שבקריאה. בשביל סתם קרוא וכתוב יש את מדור הספורט בסינטיפיק-ידיעות או אפריים קישון.

gordiwow

New member
אני לא מבהיל - אני אומר את האמת

שניהם ספרים מאתגרים ודרשניים, שניהם מצוינים - אבל לפי מה ששמעתי, חמסין מתמסר יותר בקלות. זה הכל. וכיוון שהתחלתי את מוצרט וכשלה בו דרכי, ואני ממתין לשעת כושר טובה כדי לנסות שוב, אני מרגיש שאני מספיק בעל סמכות להגיד מה דעתי על מידת הקושי של כל אחד מהספרים.

דוסטו

New member
אגב 'מוצרט' ו'כוכב אחד לבד מעז'

זכרתי שזה מצלמל לי מוכר. כשיצא 'מוצרט', הרומן הראשון של ג.א.ר. שכאילו הגיעה משום מקום, זו היתה הכותרת של אחת הביקורות על הספר : "איך זה שכוכב אחד מעז" אמרתי כבר ? קומפאלסיב-אובססיב.

הופה, נרשמה ירידה

אם כי עוד לא החלטתי אם זה עלי או על קישון. אני מכריזה במלוא הגאווה (אני מוכנה לעשות מצעד בשביל זה) שאני אוהבת אותו אהבת אמת שאינה תלויה בדבר, אהבה שהתחזקה עוד יותר בעקבות הספר של לונדון מדבר עם קישון. להשוות אותו לספורט? ממממ, אולי אני אתנחם בזה שאתה גבר וחושב שספורט זה דבר מלא חן. עכשיו אני אחזור ללימודי המעצבנים.

דוסטו

New member
איזה ירידה ?

רק היום הכרתי אותך. כבר ירידה? רגע, גברת. אני פשוט חושב שקישון הוא פיליטוניסט בחסד. הוא רק לא סופר. (חוץ מאשר את הכסף בדרך לבנק)

טוב, שוֹלם

אבל הוא גם מחזאי (או תסריטאי, תלוי במדיום בו הטקסטים שלו יוצאים לאור) בחסד עליון. ויש לו גם ספרים, שבגלל שלא קראתי רבים מהם אני לא אצא בביקורת גורפת. "שעיר, לעזאזל" שלו דווקא אחלה. יותר טוב מהרבה פסאודו-סופרים שמוציאים ספרים על ימין
ועל שמאל
. וכאמור - אני אחזור ללימודי המעצבנים. טוב שיש לי גיחות לפורום שמנחמות אותי נחמה קטנה.

Boojie

New member
ואני עוד לא קניתי כלום בשבוע הספר.

עשיתי צעד חכם, וכשהלכתי לשבת בדוכן שלנו ("חלומות באספמיה", דוכן מס' 41 בשבוע הספר בקסטרא בחיפה - בואו להגיד שלום!), לא הבאתי אתי כרטיס אשראי והבאתי מינימום כסף (ככה אתמול יכולתי לקנות לי גלידה!
). אני עדיין מחכה לראות באיזה שלב אני אשבר ואמשכן את עצמי ואת בני משפחתי כי "אין לי כסף כרגע".

חייםלוי

Member
מנהל
קניתי ספר אחד וזה ספר שאני בטוח

שלא אמצא אותו מאוחר יותר - מכתבים של שלום עליכם ביידיש.

../images/Emo63.gif שבוע הספר

מקווה שלא אכפת לכם שהקפצתי את השירשור הזה שוב. חזרתי ממש עכשיו מביקורי בשבוע הספר. אוף, זה היה מרושש.
אבל חזרתי בידיים ריקות הביתה. קודם כל - "לפעמים זה אחרת" של ורד טוכטרמן (בסוף הצלחתי להגות את השם
), בוג'י. מיד הושאל לחברה 1. לצערי, הייתי בת"א ולא בחיפה, אז העותק נטול חתימה
. אחר כך "הסיפור שאינו נגמר" שהוזכר לא מזמן כאן וגרם לי להחליט שאני חייבת עותק. נשכח באוטו של החבר שהקפיץ אותי בחזרה (אל דאגה, עלה איתו הביתה). ובדרך עצירה לא מתוכננת עם "ערפילי אבלון" שהושאל לחברה 2 מיד. לקראת הסוף, ממש בדרך החוצה 3 ספריו של מורקוק שהוצאו לאחרונה מחדש ע"י "עם עובד" ב-132 ש"ח לשלושתם, בעקבות ניצול האלגוריתם החישובי המורכב שהוסבר בסבלנות אין קץ ע"י המוכר. נשארו אצל חברה 1. עכשיו, כשהספרים האלו רחוקים ממני, הגיע הזמן להתיידד עם הפיסיולוגיה של בעלי החיים (ב').

אהה... ועוד מוחרמים

למרות שקניתי אותם טרום-שבוע-הספר... "קורליין" אצל חברה 2 ו"כרומוזום כלכותה" אצל חברה 1 (המספור שרירותי, שתיהן מס' 1). אני ומדפי כה בודדים
. טוב, די - להתראות בעוד שבוע, ולנסיה צריכה 90.

Boojie

New member
כל הכבוד. טעם ספרותי משובח. ../images/Emo3.gif

אני בימים האחרונים ממליצה בלי הפסקה לאנשים על הספר שלי, ומסבירה להם שזה ספר נהדר, משובח ומעולה, שכתבה בחורה מוכשרת כמו שד, חכמה ומוצלחת. בדרך כלל בשלב הזה הם כבר מבינים מי אני.

למעלה