שבוע הספר

שבוע הספר

כיוון שעכשיו הוא שבוע הספר בכל הארץ, החלטתי לפתוח בשיחה על הספרים האהובים על כל אחד. מה הספר שאת/ה קנית בשבוע הספר? על איזה ספר את/ה ממליץ/ה עליו? מה דעתך על שבוע הספר?

הרבה יכתיבו לך פה ספרים ברוסית חחחח:)

האמת לא אוהבת ממש ספרים :) אבל אם כבר לקרוא אז ספרי רומנטיקה רומן או מתח:) ואת?:)

אני מאוד אוהבת ספרים...

ואני אוהבת פרוזה בעיקר ועוד כל מיני אם הם ממש טובים... ואני קוראת גם בעברית וגם ברוסית. כרגע אני קוראת את "האדון ומרגריטה" ברוסית. בשבוע הספר אני קניתי את "הולדת ונוס" אך עדיין לא התחלתי לקרוא.

../images/Emo207.gif, מישהו כאן קרא את הספר "שקיעה במוסקבה"

של יאיר לפיד? אם כן, ספרו קצת על מה הוא.. מומלץ/לא מומלץ..

TaL53

New member
קראתי פרק אחד

שפרסמו בידיעות אחרונות. ממה שאני התרשמתי לא ספר כזה טוב, אבל מצד שני אני בכלל לא אוהב את צורת הכתיבה של יאיר לפיד. הוא כותב בצורה מאוד מתנשאת ומצ'ואיסטית. האמת שבשנה האחרונה יצא לי לקרוא בעיקר ספרים לעבודות שלי ככה שלא ממש התעמקתי בספרים אחרים. בכלל אני ממליץ על "המוות והפינגווין" למי שאוהב סיפורי מאפייה, על "פרא אציל" כבר דיברתי פה יותר מדי, "אם יש גן עדן" ספר מצויין וגם הספרים של קובן מצויינים.

קראת את כל הספרים שלו אבל אתה לא יודע את שמו?

אופס, בזה הרגע עברתי את מכסת שתי ההודעות. בכל מקרה המחירים פה בטלינט הם נוראיים.

../images/Emo26.gif מתרשמת מהיצירתיות...

כמה עולה לגלוש בקפה אינטרנט? זה לא ממש יקר? יש שם גם קפה באמת? יש מה "לנשנש"? מותר גם לעשן שם (סיגריות)?

שלושים שקל לשעת גלישה...

יש הרבה קפה, אוכל קצת פחות וכמובן שמותר לעשן. יאללה, אני סיימתי.

../images/Emo120.gif אחלה, אבל בגלל הסיגריות לא אוכל

לבקר - מקסימום אולי להביא סנדויצ'ים...

TaL53

New member
מה שמצחיק זה

שקראתי השבוע שדווקא בשבוע הספר הרשתות מעלות את המחירים של הספרים. ככה שתכל'ס עדיף לקנות ספרים לפני שבוע הספר:) השנה ההי באוניברסיטה יריד ספרים וכול הספרים נמכרו שם ב-10 שקל, אז ניצלתי את ההזדמנות כדי לקנות את "100 המקומות שהכי מומלץ לטייל בהם" ודווקא הופתעתי לטובה מהספר כי במקום כול הספרי תיירים שמפוצצים בהצלתות על שופינג ובתי מלון, שם דווקא היו המלצות רק על טרקים ומקומות יחסית נידחים. חבר שלי הביא לי במתנה ספר בשם "החיפוש אחרי אלוהים". הספר מסקר את ההיסטוריה של התפתחות האמונה אצל בני האדם, ספר מעניין אבל קצת חופר ומעיק מדי בקטעים מסוימים. וגם בעייתי קצת כי הוא מציג את הגרסה היותר חילונית לכול דבר, אבל עדיין נהנתי לקרוא אותו.

DeAth ScrEaM

New member
עדיין לא קניתי שום ספר :(

עד מתי כל המבצעים האמת יהיו? שבוע לפני שבוע הספר קניתי את "אל תגלה" של הרלן קובן. וזה ספר כלכך טוב!@#$@ חחחחח :) ממש אהבתי את הכתיבה, והעלילה הייתה קמת אלימה למדי, אבל עדיין, מאוד אהבתי. אני רוצה עוד..

../images/Emo63.gif ספרים, רבותי, ספרים

הספרים ששינו את חיי (לא לפי סדר החשיבות - אלא לפי סדר הקריאה): "הנסיך הקטן" / אנטואן דה סנט אכזיפרי "כל החיים לפניו" / אמיל אז'אר "האדם מחפש משמעות" / ויקטור פרנקל
אבל, מקום חם שמור אצלי ל- "ספר חמש הטבעות" שנכתב על ידי מיאמוטו מוסאשי

...

מה הספר שאת/ה קנית בשבוע הספר? האמת לא קניתי אף ספר, אבל השאלתי לפני כמה ימים ספר מאד מעניין: 'Introduction to Psychology'......... על איזה ספר את/ה ממליץ/ה עליו? אחד?? הגזמת. אז אמליץ על 3 מהעת האחרונה: אלה תולדות\אלזה מורנטה, על העיוורון\סראמאגו, אוטופיה לאדונים\נועם חומסקי. ד"א, אבישג, אם את קוראת את זה זה, שאלי לי אלייך: אמרת לא מכבר שספרים של חומסקי מאד משעממים בעיניך. תהיתי איך הגעת למסקנה הזו. הריי משלל ספריו של חומסקי תורגמו לעברית רק שניים, איזה ספר על בלשנות והזה שהמלצתי עליו. בהנחה שאת אל ממש בלשנית, היית יכולה לקרוא רק ספר אחד פרי עטו (ואני כמעט בטוח שלא קראת), משום שאינך דוברת שום שפה אחרת למעט עברית ברמה מספיק גבוהה. אז... איך בדיוק הספרים של חומסקי ידידינו שיעממו אותך? מה דעתך על שבוע הספר? יופי של שבוע...

ידידי מן הנכר.

אתה דווקא אחד החביבים עליי כאן. האם אתה מנסה להמאיס גם את עצמך? קראתי שניים מספריו של אדון חומסקי ('אוטופיה לאדונים' ו'לשון וחרות') , בעברית צחה כמובן. אין לי מושג כמה מספריו תורגמו, וזה גם ממש לא מעניין אותי. דעתי על ספריו עדיין עומדת ומונחת בכבדות, ביחד עם ההשוואה אל איין רנד. אני לעומתך אינני ספקנית בכלל. אני בטוחה שקראת את ספריו, אבל אני גם בטוחה שלא הבנת אותם(אותו הדבר תקף גם לגבי 'על העיוורון'). הרי שהשקפתך החדד צדדית והפאנטית, ממש עד כדי גיחוך, עומדת בניגוד מוחלט אל העמדות אשר כאמור מתבטאות באותם ספרים.

למעלה