שבוע גורמה 07.03-16.03

yair_bar

New member
מנהל
שבוע גורמה 07.03-16.03

מסתבר שבעוד מספר ימים נפתח פסטיבל אוכל. ב-79 ש"ח תוכלו להנות מארוחה מלאה במסעדה (ראשונה, עיקרית וקינוח). יש פירוט מסעדות לפי איזורים גיאוגרפיים ולמה בעצם אני פותח את השרשור? כי אני אשמח אם חברי הפורום יוכלו לכתוב התרשמות אישית ממסעדות שמשתתפות במבצע על מנת לעזור לחברים אחרים לבחור מסעדה מומלצת ולא ליפול בפח

טל249

New member
אנחנו אוהבים את הframe ברמת החייל

אבל המנה האהובה עלי אישית, לא מופיעה בתפריט שבוע הגורמה... קוראים לה צ'יפולו - חזה עוף במילוי חזה אווז מעושן ופטריות שיטקה בציפוי פנקו ברוטב שמנת חרדל על פירה וואסבי ובטטה.. יאמי.. אבל עד כמה שזכור לי לא התאכזבנו אצלם משום מנה..

yair_bar

New member
מנהל
כמה מילים על מסעדת טוקופיה - נס ציונה

אני אתן פירוט על מסעדת טוקופיה בנס ציונה, שאכלתי בה פעמים רבות מאד. ראשית, היא ממוקמת בנס ציונה בתוך מרכז מסחרי גדול - כך שאין בעיה מבחינת חנייה. גם נחמד להכנס לתוך המסעדה ולעבור ברגע אחד מאווירת המסחר לאווירה נחמדה ונעימה יותר. המסעדה הפכה לפני שנים טובות לכשרה - מה שהופך את החוויה מבחינתי למשופרת כי אפשר לאכול גם קינוח התפריט הרגיל של טוקופיה מורכב מבחירת מנה עיקרית ובאותו מחיר לקבל גם: פלטה של פוקאצ'ה עם 3 צלוחיות: איולי, זיתים וקונפי שום. הפוקאצ'ה נעה בין גאונית לטובה, וזאת בהתאם לטריותה ולחום התנור. כאשר יש לחץ גדול במטבח היא באופן חד משמעי טובה פחות. אני ממליץ לבקש תמיד שיביאו לכם אחת טרייה. לעתים הם מחזיקים מוכנות ומעבירים חימום חוזר. כשהיא יוצאת טרייה מאפייה היא מצויינת וממכרת. הפלטה עם הפוקאצ'ה מגיעה במילוי חוזר לשולחן. 3 הצלוחיות טובות מאד, אך לעתים הזיתים קצת עייפים. * במסגרת המבצע לא מקבלים פוקאצ'ה. אפשר להזמין בנפרד. מה שאני עושה זה להזמין ארוחה אחת המסגרת המבצע וארוחה אחת מחוץ למבצע - מה שמבטיח אספקה קבועה של פוקאצ'ה לשולחן למנה ראשונה ניתן לבחור בין שלל מנות. רובן ברמת איכות די אחידה וגם כאן כאשר יש מבצע רוב המנות מוכנות מראש (הכנפיים למשל מגיעות כמעט תמיד אחרי חימום חוזר). בזמן מבצע הייתי הולך על מנות כמו חציל או פטה כבד - טעים (לזכור שלא מכיל חמאה ולכן הטעם מעט פחות עשיר) ומוגש עם ריבת בצל. כאשר אוכלים אותו עם הפוקאצ'ה זו בהחלט הנאה גדולה. מנה עיקרית: במסגרת הפסטיבלים בשנים קודמות היו מגישים המבורגר כאחת מהאופציות והוא בהחלט היה מצויין בטוקופיה. מבין המנות המוצעות השנה הכבד מצויין (מוכן ברמה מושלמת) ברוטב טוב עם פטריות ומוגש על פירה. גם נתח האנטריקוט טוב (לשים לב שבתוספת תשלום), למרות שלעתים יש נפילה על נתח פחות איכותי - לא להתבייש להחזיר ולבקש אחר. הקינוחים סבירים. השטרויזל בננות חביב במקום מוגשת גם ארוחת טעימות (לרגל יום ההולדת של המקום). ב-89 ש"ח מקבלים 4 מנות ראשונות, 3 עיקריות ו-3 קינוחים. הכל בכמות מעט מוקטנת אבל כיף גדול. שווה בהזדמנות לנסות הבעיה שבשנים האחרונות הרמה של המקום יורדת בעקביות (זה די מורגש). אני עדיין אוהב את המקום והולך מדי פעם אבל יצא לא מעט שהתאכזבתי ודי ירד לי החשק לחזור. השנה הקצבתי לעצמי רק מסעדה אחת (דיאטה) ואני עדיין מתלבט

smadidi

New member
אחחחחחחחחח שמחתי לקרוא כל מילה

מחזקת ואומרת יש להם משהו שניקרא מנת טעימות שזה מנה המורכבת מכמה מנות ובעצם אתה נהנה מכמה מנות ביחד אותו דבר בקינוחים שמהם נהנתי כמה מנות קטנות ומתוקות הפאטה כבד שלהם מומלץ וגם הכבד ביין ופטריות הבנות שלי אהבו את הכנפיים מומלץ לשומרי כשרות סמדי

yair_bar

New member
מנהל
מנת הטעימות מוזכרת בחלק התחתון של הביקורת

בהחלט מומלצת מאד ומגוונת אני מת על הכבד שלהם...

rubber duck

New member
שני מקומות שאני אמד אוהב מתוך הרשימה הם :

טאבולה שברצליה פיתוח ולוקה במרינה בהרצליה שתי מסעדות נחמדות שונות מאד באופיין אחת איטלקית בסגנון דיי קלאסי השניה סוג של מטבח לא ממש מוגדר עם מגוון מנות נחמדות שרון

אני מאוד אוהבת את דובנוב

אוכלת שם בד"כ פעם בשבוע. יש להם סלט בהרכבה אישית (וגם לא) עם ירקות טריים טריים והמון תוספות כיפיות. יש להם מנה מומלצת שנקראת ראפ אנטריקוט שהיא פשוט מעולה! חותץ מזה, שטעמתי ונהניתי בעבר גם מפסטה עם כבד עוף.

בעלי ואני מאד אוהבים את

"דרבי בר" במרינה הרצליה, - מסעדת דגים טעימה, נקיה ומהנה. בתאבון לכולם!!!

bali

New member
מנהל
תורמת את המידע הירושלמי

מסעדת AGUA - אני מאד אוהבת אותה. אוכל מושקע וטעים ואווירה נעימה. תמול שלשום - האוכל טעים, אבל המנות לפעמים קצת קטנות. אווירה של חנות ספרים/ספרייה, שזה מה שמייחד את המקום, אבל לא מתאים לכל אחד. אני למשל לא כל כך אוהבת לשבת על ספה ושולחן נמוך כשאני אוכלת. לא תמיד הכי נוח. יש גם שולחנות וכסאות רגילים אבל צריך לקוות שלא תפסו אותם. המקום גם לא מאד גדול ולרוב יש תחושה של קצת צפיפות. ואת מסעדת POLLY אני לא מכירה.

bali

New member
מנהל
יש, אני לא בטוחה שהן בעסקית הזו...

צריכה להיזכר קצת

bali

New member
מנהל
אוקיי, חשבתי ורעננתי את עצמי בתפריטים

רציתי להמליץ בחום על סלט פונטנלה בתמול שלשום אבל כבר לא מכינים אותו לצערי ולצערם של כל מי שילך לשם (כי באמת, לגרום לי ממש לאהוב סלט זה קשה ביותר. אני אוהבת אוכל, פחות את האוכל שהאוכל שלי אוכל
) אבל בAGUA יכולה להמליץ בראשונות על הסינטה הכבושה ועל פטה כבד, ובעיקריות על האנטריקוט ברוטב היין שהיה מדהים כשאכלתי אותו, ועל מדליוני הפילה שקשה שלא יהיו מעולים, ואת ההמבורגר שלהם טרם ניסיתי אבל נאמר לי שהוא גם משובח. את השרימפס מוחיטו רציתי לטעום ואז נזכרתי שאני תמיד חושבת שאני אוהבת שרימפס אבל אחרי 3-4 ביסים נזכרת שלא ממש

למעלה