שבוע בשטח

giuliana

New member
שבוע בשטח

אחרי שבועיים טירונות הנדסה הם יצאו לשבוע שטח.... משהו יכול להסביר לי קצת על זה.... בני התקשר אתמול משם ... שבוע בלי מקלחת? זה הגיוני? הוא אמר גם בלבנון אין מקלחת... החום....

../images/Emo39.gifיפה שהתקשר

איני יודעת איך זה בהנדסה, אך החבר'ה מתאמנים ושוהים שבוע ובדרך כלל לא יכולים אף להתקשר. לכן יפה שמצא זמן ואפשרו לו. אין מה לעשות.שהייה שבוע בשטח זה חלק מ"המשחק" הצבאי. אני מניחה שלהיות בתנאי שטח זה לא קל ,אך את יודעת איך אומרים "קשה באימונים קל בקרב" .מאחלת לו שתמיד רק יתאמנו ולא יממשו את היתר. כן, אין מקלחת (אפילו אני כאמא התרגלתי לעניין), בדרך כלל אוכלים מנות קרב ,ועם החום נקווה שיסתדרו. לא תמיד מה שלנו כאמהות לא נראה הגיוני הוא אכן כך. שיהיה לו בהצלחה.

אימשל2

New member
שבוע שטח הוא סימולציה למה שקורה

בחיים האמיתיים בשטח. שלא בלבנון די נדיר שהם ישהו שבוע בשטח בלי לחזור לבסיס, אבל זה קורה. בכלל, כדאי שתתרגלי לבגדים שחוזרים איתם אחרי שבוע שטח. במהלך השרות הם נמצאים לפעמים בתנאים שהם עם האיפוד הקרמי עליהם והם נמצאים בשטח בשמש, מזיעים בטרוף. המדים והגרביים שחוזרים איתם אחרי כמה ימים כאלה מחייבים מסכת אב"כ בדרך מהתרמיל למכונה. כך, שגם להם וגם לך זו הזדמנות לתרגל מציאות קרובה למה שיהיה חלק מהחיים שלו בתום ההכשרה. כמו שהוא אמר נכון, בלבנון יש מי שלא התרחצו הרבה יותר משבוע. וכדי לתת לזה פרופורציות, במלחמת שלום הגליל, בעלי (אז, ארוסי) היה ברציפות חודשיים בלבנון. אני לא יודעת כמה מקלחות הוא הצליח לעשות אז...

יונית7

New member
גם הבן שלי עבר את זה כמה פעמים,

זה נקרא גם "שבוע שדאות". ישנים באוהלים קטנים, והתנאים פחות טובים: אין מקלחת, אין ארוחות כמו שצריך. אח"כ כשהם חוזרים לאוהלים הרגילים , הם מרגישים כאילו הגיעו למלון 5 כוכבים. על זה נאמר שהכל בחיים יחסי. מצד שני, לפי מה שהבנתי מהחייל שלי הפעילות בשטח מאוד מעניינת.

2mia

New member
יש לך מזל באמת שהיה מותר לצלצל.

בני היה מודיע לי לפני שיצאו ומתקשר אחרי שחזרו מהשטח. הוא לא היה מתלונן על השבועות בשטח במיוחד באימון המתקדם. אני חושבת שלנו קשה יותר לקבל את התנאים מהם. על תדאגי - הם לומדים להתמודד מהר. אני למשל מרחמת על הבן שעושה את כל המסלול עכשיו עם הטירונים שלו אבל אצלו הכל סבבה- שיהיו רק בריאים ושיחזרו הביתה בשלום.

giuliana

New member
כן הוא לא התלונן

לי היה קשה לשבת בבית הממוזג ולחשוב עליו ועל חבריו רק חודש אחרי הבגרויות אוכלים מנות קרב בחום המטורף הזה.... אני מניחה שהוא לא חושב כמוני ....

סמדר בנ

New member
יש בזה כנראה איזה כיף ../images/Emo178.gif

למרות שכרגע חזרתי מיום שלם בדרום בחוץ והתחושה היתה של להסתובב בתוך תנור
כשיגיע הביתה את כבר תריחי את הכביסה....

למעלה