שבוע בריאות הנפש

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
שבוע בריאות הנפש

ואיך אנחנו הבריאים, מתייחסים לתופעה, למחלה? האם הם מתקבלים בקהילה כאחד מאיתנו? האם מקומות עבודה רואים בהם אנשים פרודוקטיביים? מה צופן להם העתיד מבחינת עצמאות וקשר זוגי? האם באמת יכול אדם עם קיצבה נמוכה לתכנן עתיד גם כשהוא מבריא? (אסור לחולה נפש להשתכר סכום הגבוה מקצבתו - 1800) ומה בקשר לאישפוז כפייתי? מה עם כבוד האדם וחירותו, חירותו של החולה וחירותו של זה הנפגע מהחולה. מה בקשר לתרופות והשפעותיהן העתידיות? מה קורה להם כשהוריהם כבר אינם בין החיים? שאלות למחשבה!! לפחות שישים אלף איש לוקים במחלות נפש במדינת ישראל שלא לדבר על מחלות קלות יותר כדיכאון, מניות למינהן ופסיכוזות קלות. חרדות לא הובאו בחשבון זה. שבוע בריאות הנפש.....שלהם או שלנו????????? אגב, המינוח המדויק הוא ......."פגוע נפש"

אנירמי

New member
כשהכל כל כך נחמד

מזג אויר ניפלא ממשלה ניפלאה מצבנו הכלכלי מזה ניפלא הביטחוני מעולם לא היה טוב יותר. את מפילה עלינו תיק כבד פגועי נפש בקהילה .מי יודע איך להתחיל?

magy

New member
אין אילוץ, מותר גם לא להשתתף

לא כל אחד מסוגל להתמודד עם הנושא. אתה פטור.......קח אישור.......ממני.....
ובכל זאת, קשה להתעלם מהעובדה שזה קיים. אייבי נתן נסע לאפריקה להאכיל ילדים רעבים גם כשבארץ לא חסר אוכל לילדים שלנו. הוא הרגיש שיש סבל במקום כל שהוא בעולם.....רחוק ממנו.......אבל יש סבל.......

אנירמי

New member
במיקרה שנים התמודדתי

הורי ז"ל שניהם ניצולי שואה אחרי מה שעברו וסבלו.אני אישית מעריץ את כל הדור הזה שהקימו בית משפחה ומדינה מאפס.בשביל זה לדור השני שזה פחות או יותר הגילים שלנו אסור להיות אדישים לסבל.אבל גם לא אדישים לשילטון מושחת וכושל מה שכתבתי קודם היה מסרקזם,( אני כותב את זה נכון?)

magy

New member
כל מילה שכתבת היתה נכונה

וכואבת... פעם לא הקדישו לזה מחשבה יתרה. הגיעו אודים עשנים ויצאו למלחמת השיחרור... אחדים מהם, שהלם הקרב לא עזבם בנוסף לטראומות השואה, שהתרחשה זמן קצר קודם לבואם, והם אושפזו. ראיתי אחד כזה, במוסד. סגור לכל חייו. חבל שאז, לפני חמישים שנה, לא היו בנמצא, התרופות שקיימות היום.

פפוש4

New member
מגי יש הבדל תהומי בין מעשי איבי נתן

אז והיום איבי נתן עשה את כל המעשים והמבצעים שהיו באמת גדולים בקנה מידה עולמי למען המטרות שהוא חשב שהם חשובות לנו כעם שוחר שלום אשר רגיש לסבלם של עמים ומיעוטים באשר הם וכל זאת ללא תרומה כלשהי מהממסד התרומות היו מהעם תרתי משמע ולא היו שירותרומים למינהם אשר את יודעת כמוני שלרוב שימשו לקדם אינטרסים ורעיונות של בעלי המאה אני בכוונה מפריד בין "העם" ובעלי המאה, מפני שיש לנו עם נפלא ו(כן בלי ציניות) ונהדר אשר נרתם מהר מאוד לכל מטרה נעלה ותקצר היריעה מלפרט אבל תרשי לי מס´ דוגמיות הרעבים והחולים באפריקה בסראיבו בטורקיה ועוד ועוד לעומת איבי שכאור נתן דוגמא ותרם מכיסו ורכושו ושלא על מנת לקבל פרס לפני כולם. המדינה ברוב חוצפתה מבקשת מארגונים הממשיכים את דרכו של איבי לתרום אוכל וסדוויצ´ים בבתי הספר (אני לא מדבר על ההשפלה של הנזקקים) שכן היא לא מוכנה לצמצם את ההוצאות שלה

magy

New member
צודק

ומה קיבל המשותק המסכן הזה? א פאייג.........מהממסד..... פרס ישראל הגיע לו. מה קיבל? אצבע משולשת...... אמרו שעשה את זה עבור פרסום..... מה חשוב למה עשה.......העיקר שהיה היחיד בעולם....כמעט...... שעשה כמה כמוהו יש עוד??????

פפוש4

New member
האמת אני מכיר כמה

אבל יש להם עזרה מארגון שקוראים לו "הבונים החופשיים" שזה כמו רוטרי רק בלי רעש וצילצולים

פגועי נפש...

נושא טעון בהרבה כאב ... במיוחד שבשנתיים האחרונות הצטרפו עוד אלפי אנשים שחוו פיגועים לא נפצעו בגוף אבל נפגעו בנפש הם מה שנקראים פוסט טראומטיים ... אוי מגי העלת נושא שכל כך כאוב... וכל כך קשה... ואני היום אחרי שהגעתי לגיל שכבר אני יכולה להגיד שיש לי יותר עבר ממה שנשאר לי עתיד... לא רואה שאנחנו מתקדמים לשיפור כלשהוא בנושא הזה בעזרה לאנשים האלה . הם החולים השקטים... איזה ציבור שהוא סובל וחולה במחלות הנפש יצא לרחובות ויצעק? רובם אנשים שמתביישים במצבם... וכמו שובדאי לכם יש חברים פגועי נפש גם לי יש נקרא לו--- אלי במלחמת 73 הוא נפצע קשה מאוד קטעו לו רגל וחלקים בבטן השיקום היה ארוך מאוד הוא המשיך לעבוד כרגיל עד שיצא לפנסיה כמה עשרות שנים אחרי המלחמה התחילו תופעות פוסט טראומטיות. הוא הלך לפגישות בשלוותא - לא התבייש . רצה לקבל עזרה אבל היה צריך להלחם עבור קבלת נכות נוספת מהמדינה שהתעלמה ממצוקה שלו היכן היית עד עכשיו מה פתאום אתה מספר על תופעות?.... ? שאלו המוסדות איך יכול להיות שעכשיו אחרי כל כך הרבה שנים התחילו התופעות? ... הוא לא היה יחידי כמוהו ישנם עשרות הלומי קרב שרק אחרי צאתם לפנסיה מתגלות התופעות... אלי איבד את כל השיניים הוא בלילות יושב באינטרנט לא עוצם עין בימים לא יוצא מהבית ...נמצא פה ונמצא גם שם... ואומר לי ...מזל שיש לי את המחשב . כן מזל שיש את המחשב שאנחנו יכולים עכשיו גם להתיחס למצוקה זו....

כן זה הוא מגי.....

את מגי הוא הכיר באמצעות סיפור ... סיפר שהוא אסיר עולם... חי את הדמיון... המציאות עולה על כל דמיון......

magy

New member
כעת אני יודעת שזה הוא.

אבל האיש מתפקד לא רע....עד כמה שהבנתי ממך......

למעלה