שבוע בריאות הנפש

dramaqueen01

New member
../images/Emo45.gifתודה על הקישור,מרגש

את נערה בהפרעה ראית?(וינונה ריידר,אנג'לינה ג'ולי) לא ראיתי את ורוניקה מחליטה למות שיצא לאקרנים לא מזמן אבל בהחלט קראתי את הספר,מומלץ.

ההגיון1

New member
תודה רבה -מדהים

ראינו את זה אני ואשתי ביחד וממש נהננו בדיוק אחרי שקראנו קצת ספרים על משוגעים

ההגיון1

New member
אותי זה מהנה לראות איך החלשים משתלבים

אם אותך לא זה בסדר אני חושב שזה מפעים לראות איך מישהו עוזר לאנשים מסכנים ככ למצוא טעם בחיים ולידיעתך סכיזופרניה זה המילה המקצועית למשוגע- אז קבלי את המצב

לא הבנת אותי

הסרט הייתי אומרת מרגש ומעורר מחשבה. סכיזופרניה זו מחלת נפש אחת מיני רבות, (מה שבני אדם רבים, למשל אתה, קוראים בהכללה למשוגע, ובעיני זהו חוסר כבוד בסיסי. אתה יכול להמשיך לקרוא לכל אלה משוגעים. וכמובן להמשיך להנות גם מכך)

ההגיון1

New member
ציטוט מויקיפדיה על שיגעון

להלן ציטוט מויקיפדיה השיגעון כפי שהוא נתפס בשיח היומיומי - של קיום הזיות, אשליות חושים, עיוות בתפיסת המציאות וכו' הוא לרוב הפרעת סכיזופרניה. מלבדה קיימות הפרעות נפש רבות שבהן לוקים בין כמה אחוזים מהאוכלוסייה (דיכאון קליני, חרדה חריפה ועוד) ובין כמה שברי אחוזים (כמו אוטיזם). הפרעות אלו מסווגות באופנים שונים, כאשר המקובל הוא ה-DSM, ספר של האגודה הפסיכיאטרית האמריקאית. http://he.wikipedia.org/wiki/משוגע) ועכשיו תסבירי לי מה ההבדל בין מהנה ומדהים למרגש ומעורר מחשבה -מותר לי להנות מהתרגשות וממחשבה וכמובן שמותר לך לתקוף כל מי שמתבטא אחרת ממה שאת מאפשרת

ההגיון1

New member
במחשבה שניה

אולי ראוי לעדן את הביטוי ולהשתמש בביטוי חולי נפש במקום במשוגע (או משהו אחר) אני מצר אם הביטוי צרם לך

לא ברור

בספרות ובשיח הציבורי שמוכר לי המילה משוגע מציינת בן אדם שחי בעולם אחר למשל מסתובב ברחובות ומפטפט ולפעמים אומר דברים מעניינים........... קשה לקרוא לזה חולה למרות שהמצב הזה נובע ממחלה................. נביאי ישראל גם נקראו משוגעים בתנ"ך

למעלה