שבוע בצרפת

אושר מ

New member
שבוע בצרפת

אז טסתי לבקר את אחותי (זאת שמבלה באירופה שנה)...

זו היתה הזדמנות מצויינת לבדוק את בת טיפוחיה החדשה - המפה של גוגל.

מאז שעברה לצרפת, השקיעה רבות בקיראת דיווחים מכל מקום אפשרי, והמלצות של חברים. כל מה שנראה לה שווה ביקור - נכנס למפה. כתוב מי המליץ על איזה מנות ומה טווח המחירים. כל מקום שהיא ביקשה בעצמה, מתעדכן גם מה היא אכלה ומה היתה התרשמותה.
כשמסתובבים ברחובות פריז ורוצים לשבת - מעלים את המפה על המפה של הגלקסי, והולכים למקום הקרוב.

נתחילה בברורים מאליו:

בפייר הרמה נטעמו:
מקרון מגדור (פסיפלורה שוקולד) - מצוין.
קרמל: לטעמי קצת יותר מדי חמאה, אבל מאוד מאוד טעים.
מקרון החודש: יסמין - ורדים: פחות אהבתי.

כמו כן - אכלנו את הקינוח איספהן (ולא המקרון): בתוך עוגיות מקרון גדולות - קרם ליצ'י וורדים, ופטל טרי. מצויין.
קינוח שוקולד (זה ששוחזר מהמם ע"י נטלי בעוגיו.נט) שהיה טעים מאוד אבל פחות אני.

בל'דיורה (אקסיוז מיי פרנץ'. מבטיחה להשקיע בשמות המסעדות) - נטעמה הבנט-הונורה. טעימה מאוד מאוד. והשוקו המצויין.

אם כבר שוקו:
נטעם גם באנג'לינה - טעים. אבל הם מעצבנים, והשירות מעצבן והשולחנות קטנים, ודוחקים בך ללכת.

הטוב ביותר נטעם אצל ז'אק ז'נאן, שם אמנם חיכינו כעשר דקות-רבע שעה בתור, אבל קיבלנו שוקו מעולה (מומלץ לחלוק תוספת קצפת אחת ל-2-3 כוסות, כי הן גדולות, לא כמו באנג'לינה). הפאריז ברסט היה עצום וטעים מאוד. האגוזים ממש הורגשו בקרם (אם כי הייתי מעדיפה אותו יותר רחב ושטוח) ופאי הלימון שלו כבר אינו דורש הסברים בימינו (אגב, הוא הוציא ממש עכשיו ספר שמוקדש רק לפאי לימון).
הכי כיף - לא דוחקים בך, לא מאיצים בך. אפשר להתרפק על הספות ולא לזוז. גם כשהתחילו לסגור, לא דחקו בנו ועשו הכל בשקט ונעימות. אחותי גם טוענת שכיף לבוא כדי לשתות מים בכוסות של רידל, אבל זו עדיין לא סיבה בעיני.

אושר מ

New member
Jadis

ל Jadis הזמנו מקום מראש. ל-4.

כמעט וביטלנו את ההזמנה ברגע האחרון - ולבסוף מזל שלא.

יש להם תפריט של 36 יורו לראשונה עיקרית וקינוח (בערב). אין בתפריט בכלל מנות צמחוניות.
בטלפון הבטיחו כי לא תהיה בעיה. בפועל הציעו לצמחוני 2 מנות ראשונות מהתפריט הרגיל כאשר אמרו שאחת יעשו בגודל עיקרית. כך יצא שהצמחוני שילם 51 יורו לראשונה ועיקרית!! זוהי הנקודה הבעייתית העיקרית בארוחה, שקצת ביאסה כי גם הבנו את החיוב החצוף רק בחשבון הסופי.

ולעניין לשמו התכנסנו:

למנות ראשונות הזמנו:
סביצ'ה "דוראד" (לדעתי דניס, לא?). לצערי מאחר והתפריט באתר אינו מעדוכן אינני זוכרת בדיוק את התוספות - אבל בעיקרון פטל, ויניגרט פטל וסלק פרוס דק. מנה מצויינת.
גרבלקס סלמון שהוגש בתוך מין לחמניה דקה, היה מתובל היטב, טעים וקליל.
ג'לי של בשר בקר עם קוקיות וניוקי: מנה טעימה. אבל לטעמי היתה כבדה מידיץ גם הג'לי וגם הניוקי.
הצמחוני קיבל צלחת של פיטריות מורל צלויות עם מעט ניוקי (פחות דחוסים מבמנה הקודמת).

לעיקריות:
בשבילי, אחרי שבחרתי את הברווז, נאמר שאין - ולכן בחרתי במיוחד היום - נתח של בשר לבן עם ציר ולצידו אפונה וגזר מבושלים קונפי. התוספת היתה טעימה והבשר היה רך, מלא טעם ועסיסי מאוד מאוד.
החברה ממול לקחה אונגלה (נתח קצבים) וקיבלה אותו עם תוספת של צ'יפס מגניבים (שנראים כמו תפוצ'יפס אבל תוצרת בית). הבשר היה מדיום רייר, לא רך כמובן והחברה נהנתה ממנו מאוד.
אחותי לקחה פילה דג עם לנגוסטין וביסק וגם היא נהנתה מאוד. איכשהו יצא שבסוף לא טעמתי ממנה...
הצמחוני אכל מנה של פסטה ברוטב של כמהין. אבל ממש כמהין. פירה שחור וטעים.

לקינוח במסגרת התפריט בחרנו את:
עוגת ההפתעות של ג'דיס שאני לא כל כך זוכרת מה היה בא. אולי עם התמונה אוכל לזהות.
טארט סבלה עם קרם ופירות - טעים. אבל לא משהו לספר עליו הביתה.
עוגת שוקולד עם פרלין, טונקה ורוטב ג'נדויה - בתוספת 2 יורו - מעולה מעולה.

עם תוספת בקבוק יין ו-2 קפה יצא לנו כ-200 יורו.

הארוחה היתה טעימה מאוד, השירות חביב והמקום נעים. והכי חשוב - היתה התלבטות של ממש מה להזמין, ולא מחוסר באופציות.

לצערי התפריט באתר לא מעודכן, יש מבחר גדול יותר גם בראשונות וגם בעיקריות.

אושר מ

New member
אשתדל לכתוב עוד מחר.

ואולי בקרוב גם לצרף תמונות באדיבות הברביזונית לשנה.

למעלה