שבוע בנסקו

marceloros

Member
מנהל
שבוע בנסקו

נגמר שבוע, אני גמור, נשארו עוד 3 ימים.
תענוג.

marceloros

Member
מנהל
מלא שלג טרי

אתמול המסלולים היו לאופפיסט, היה קשה.
היום אחרי טיפול היה יום אדיר.

איל שחר

New member
באשר לפחדיך באשר לסופה הקרבה ובאה אז זהו

שבנתיים היא לא.
תבלה.

מי שזורק לסל אלף פעם מחצי מגרש

גם יפגע מידי פעם...

זה באשר לתחזיות האסטרולוגיות לטווח הארוך שאנחנו מקבלים.

איל שחר

New member
תחזית מזג אויר כמוה כהבטחות לפני בחירות,

מתבססת על זה שאנשים לא זוכרים מה אמרו להם אתמול.

natyh

New member
איש יקר .....אתה קצת מתבלבל בין מערב למזרח

אירופה לא ?

ומאחר וגם החכם השני לא כל כך מבין בגיאוגרפיה אז למען הסדר הטוב הסופה לא אמורה להגיע לשם כלל ....
אלא למערב אירופה לאלפים הצרפתיים , וצוחק מי שצוחק אחרון שכחת ....

איל שחר

New member
נראה לך שאני צוחק?
מה כבר ביקשתי?

קצת קור+שלג?
ומה כבר שאלתי? על איזה מסלול ובאיזו שעה?

דווקא בתור ילד הייתי מצוין בגיאוגרפיה

אתה יודע איפה זה איי גלאפגוס ומה מייחד אותם?

natyh

New member
יעללה נזרום איתך ...

אז אם נשארת ילד המצטיין בגיאגרפיה מה המרחק בין צצאפויאס ליורימאגוואס ....מה מיחד את צצאפויאס ...
מה הקשר בין צצפויאס לאיי הגלפגוס מה המרחק ביניהם ?
וכמה דורשת על חבילה לגלפגוס גאלסאם ... רמז זו חברה באזור גואיאקיל.... לא רחוק מפארק הסלמנדרות ...אגב מה המרחק בין פארק הסלמנדרות למשרד של גאלסאם ....?

נו ועכשיו בונוס לגולש מצטיין במסלולים כחולים ....
איפה יש אתרי סקי בדרום אמריקה מיהו הגבוה ביניהם ומה המרחק בינו לאמת המיים בזונגו ?

כמה מסלולים כחולים או בכלל יש באתר ומה גובהו ?

איך קראו לישראלי בוגר מטכ"ל שנהרג שם באמה?
מאיזה קיבוץ היה ?
מה היתה סיבת האסון ,באיזה תאריך אירע האירוע ?
אגב מי היה רוכב האופנוע הישראלי הרביעי ביבשת באותה תקופה שתיכנן לחבור לקבוצה הזו בבוליביה אך זה לא קרה ?

בא נראה מה אתה יודע אולי נשאל עוד כמה שאלות ..., אגב אולי תזדהה קצת מוזר לפנות אליך בתואר מבקר .....
?

אהה כן מה גרם לאיש הכנסייה הידוע בשם דארווין לנסוע דוקא לאיים הללו ובשליחותו של מי ....?

natyh

New member
רוצה את התשובות ...

האופנוען הרביעי זה שלא נפגש עם בני ברטוב הילל קרמר ועופר ביידר הייתי ... אני ...
אתר הסקי מעל לה פאס בוליביה נקרא הצקלטייה , בין יורימאגואס לצצפויאס מפרידה נסיעה של 14 שעות בטנדר בלילה עד טאראפורטו משם נשארים עוד 100 ק"מ אותם עוברים ביום טוב בעשר שעות אנחנו טסנו....לאחר שלושה שבועות במשאיות מלימה לא רצינו לעבור את מאה הק"מ הללו הטיסה ארכה עשר דקות ...

הקשר בין צצפויאס לבין הגלאפאגוס היא התרבות המבודדת באזור בשל הטופוגרפיה אותו הדבר שגרם לאיש הכנסיה צארלס דארווין לחבר את סיפרו מוצא המינים .

פארק הסלמנדרות בגואיאקיל אקודור הוא כולה גן קטן ופתוח שאיש בסביבה לא מכיר לקח לי חמש שעות למצוא אותו לאחר שהסתבבתי יבאזור של מאה מטר מסביבו ... בינו לבין המשרד של גאלסאם מפרידים יותר מעשרה ק"מ ..... וגילוי נאות הסתובבתי ביבשת הזו קרוב לשלוש שנים ....

פששש....

תשמע, כשאני קורא אותך, ואני נזכר בחוויות נוספות שכתבת בפורום, נראה לי שאתה חי במציאות, ואני בדימיון...

natyh

New member
אבל יש לזה מחיר ....

ועל מנת להיות כנה לחלוטין שילמתי אותו ....., הסיפור המלא הרבה מעבר לגבולות הפורום רק בקצרה :
מייק ברבר אלוף עולם והמדריך שלי לגלישה אוירית דאיה אמר לי כך כדי לא להיכנס לצרות חייבים שיפוט טוב המגיע מנסיון , נסיון הוא תוצאה של שיפוט גרוע ....

בתקופה בה שמעתי את הדברים הייתי כבר מנוסה מספיק כדי ללמוד מנסיונם של אחרים ולא להתגלח על הזקן שלי ...., למרות שתמיד החזקתי מעצמי אדם זהיר בשל חוסר ידע עשיתי הרבה מאד טעויות ...

הידע הוא תוצאה של ניסוי ותהיה ... גם אדם זהיר אך הרפתקן יעשה הרבה מאד טעויות בדרך ...בעיקר בשל החיה הנקראת איגו ...שאנו עומדים ומספקים את צרכיה ....
במידה והייתי חסר איגו אז ודאי שלא הייתי מנסה לעבור בדרך בה עברתי ..... עולם הפוך מלא סתירות זהו העולם האמיתי , צריך סבלנות והרבה מאד מזל כדי לחלץ את עצמנו מצרות שעדיף שלא היינו מכניסים עצמנו אליהן כלל....

alonaski

New member
הרשה לי לצאת חוצץ!!

בנושא הנסיונות והטעויות על מזבח האגו... מנקודת המבט שלי, כאשה (!!) חובבת הרפתקאות ואקסטרים - אין אושר גדול יותר מהצלחה שמגיעה אחרי כמה נסיונות גרועים!! הרבה יותר מספק ומשמח מאשר ניסיון אחד שמנפיק תוצאה טובה!
כי אז - זה מוגדר (אצלי לפחות) כ"מזל" (או "מזל של מתחילים") ולא כ"מקצוענות". המקצוענות מגיעה תמיד תמיד אחרי כמה נסיונות כושלים וכשהיא מגיעה - היא נשארת לתמיד!! (בניגוד לנסיון הראשון המוצלח... שלא חוזר על עצמו עפ"יר לאחר מכן).

ולא מדובר באגו אלא בתיאבון חסר גבולות לוהכיח לעצמך יכולת או מיצוי והצלחת המטרה!! לפחות אצלי זה ככה: עניין של חשבון אישי ביני לבין עצמי...

marceloros

Member
מנהל
הלו הספמתם לי לגמרי את הדיווח

עכשיו נשאר רק יום גלישה אחד, סיכום מלא בלי נדר בבית.

אגב זה סבבה לשאול שאלות על מקום שטיילתם בו שנים

מה אני אשאל מה המרחק בין רחוב ברגרון להוסמר וכדומה?
נו גרתי שם חצי שנה.

natyh

New member
סבבה ...

עשרה ק"מ בין הצקלטיה לזונגו .... אתה בתור ארחנטינאי אמור לדעת זאת טוב מכולנו לא ....
ואיך זה שלא הגעת לעשות שם עדיין קלאב מרד ...או מיארדה בספרדית חחח ....

marceloros

Member
מנהל
חחח

אם אתה רוצה מדריך לעיר זרטה קח אותי, אולי קצת בואנוס איירס, מעבר לזה כמעט כל טייל ישראלי ינצח אותי.
זה לא משנה אם הייתי בקורדובה/רוסריו/סנטה פה בגיל 10...או איגואסו וסן חואן ב-98, זה היה מזמן.

natyh

New member
הכל תלוי במחיר הנדרש

יש תחומים מסוימים בהם מחיר טעות קטנה הוא בלתי נסבל , ואחרים בהם טעות ענקית נסבלת .
בתקופה בה התחלתי בגלישת רוח הייתי בן 22 והיה לי ידע מוגבל מאד בימאות ומזג אויר .

עשיתי הרבה מאד טעויות ענקיות בתנאים רגועים ושילמתי במחיר פעוט יחסית זמן .

בחור בשם עמיאל בן משה נכנס לגלוש במזרחית חזקה בבת גלים בחורף לפני מספר שנים עם ידע דומה לזה שהיה לי בתחילת הדרך בלי לדעת או לבדוק מה יציל אותו במידה ויקלע לצרה .

הבחור כבר לא איתנו כי התנאים איפשרו לו מרווח קטן מאד של טעות בניגוד למרווח הענק שהיה לי בתחילת הדרך .

בגלישה אוירית כבר לא עשיתי טעויות במהלך הלימוד כי לא היה לי מרווח אפשרויות ויכולות להתאושש מפציעות , אז לא הרשיתי לעצמי אף טעות , ועדיין לעניות דעתי התקדמתי יפה לא פחות מאלו שהמריאו ב:תבור ונחתו בגינין ...
.

HARMAN1111

New member
נחתנו היום משבוע סקי בבנסקו - היה מושלם

מכל הבחינות !

חופשת סקי ראשונה.. :)

בע"ה נחזור לשם בשנה הבאה

למעלה