שבוע במועדון ALP D HUEZ

bazzik

New member
שבוע במועדון ALP D HUEZ

אני גולש ותיק ומנוסה, ברמה מה שקוראים בקלאב 3A . לדעתי קצת פחות מזה...לפחות בהתחלת השבוע.
הייתי בשני חצאי שבוע מ 11/1 ועד 18/1 . כעת שהקלאב עבר לידיים סיניות, שם המשחק הוא גמישות.
חצי שבוע 1 הגעתי לא היה שלג, אבל ביום חמישי התחיל לרדת ולא הפסיק עד שבת בערב. כיסה את האתר ב 1.00 מ' פרש.
אפשר היה לגלוש גם בששי שבת. הראות לא משהו. אבל גולש מנוסה מסתדר.
השבוע השני התאפיין בקור עז. שוב,לא משהו שגולש מנוסה עם ציוד טוב לא יכול להתגבר עליו. אבל יש לקחת זאת בחשבון כאשר נוסעים בינואר.
תבדקו לכן את התחזית ותקחו כל דבר חם שאתם חושבים שיכול לעזור. אני עשיתי שימוש בכל הציוד האקסטרא שהבאתי. מינוס 15 + רוחות זה לא משהו שציוד של החרמון יכול לעמוד בו.
ממומלץ מאד כפפות כפול, יוניקלו מתחת למעיל הגם שהוא 10K או יותר. הלבשה תחתונה טרמית טובה. ציוד לכיסוי הפנים והראש באפן כמעט הרמטי. גוגלס שלא מתמלאות אדים מייד. כיסוי לאף ולפה.
שכרתי ציוד ב INTERSPORT , כמו שאמר זה שלפני , היית לי חוויה של ציוד לא מוצלח ב SKISET וכל הקומבינציות שלו. אתה מקבל ציוד ב 30 או 50 יורו פחות , אבל משלם את המחיר על המסלול בעצבים וללכת שוב ושוב להחליף.
האמת, צריך ברמה שלי לרכוש נעליים לפחות , אבל למי יש כוח לסחוב את זה.
בכל הקשור לקלאב
כגולש קלאב ותיק כבר הייתי ברבים משנת 85 ... תמיד הדיל של קלאב מד הוא הטוב ביותר , באובר אול . שאתה משקלל את כל מה שאתה מקבל.
ככל שקשור לאכל - עדיין האכל טוב וטוב מאד אפילו, לא ראיתי שחסר משהו. לי לא היה חסר כלום. המגוון עצום, אין דברים כאלה. נכון שיש ירידה מסוימת קלה באיכות בשנים האחרונות. אבל מ 10 ל 8 זה עדיין טוב. א. בוקר מדהימה בגיוון ובאפשרויות. תן לי באגט עם חמאה וריבה וזהו...
צהריים גם סביר וטוב , א. ערב - פה מורגשת קצת הנפילה. אבל אם אתה לא אנין טעם גדול, זה עדיין טוב למדי. בקלאבים של 4 קילשונים המצב קצת יותר טוב. לא הרבה..
הדרכה - מה שאתה תיארת נדמה לי השם GABI , ממש לא לעניין והיה צריך לדבר עם האחראי על ההדרכה על זה. לא סביר קב. של 20 לא הומוגנית , לא מקובל.
כמובן שאין מה להשוות עם הדרכה פרטית. ונכון שיש שחיקה של מדריכי ה ESF בכל הקשור לקלאב. זו לא ממש הדרכה, זה נכון. יותר שיטוט באתר בחברותא.
לגלוש לבד זה בעייתי מאד , בעיקר בפרספקטיבה הבטיחותית. לא מומלץ. בטח שלא לגולש ברמות של 2 או אפילו 3.
ההרעה הגדולה בדיל של הקלאב באה לידי ביטוי בטיסות. הקונקשן זה דרק רציני. לטוס לג'נבה דרך איסטנבול זה לא לעניין.
עד כאן

alien life form

New member
תודה על הסקירה המעניינת

כנראה שבקרוב גם אני חוזר לקלאבים בשל התמורה למחיר. בשנים האחרונות לא התאפשר לי גם כי נסעתי לבד ופה בפורום אני שומע פעם הראשונה על חדרי יחיד בקלאב מד וגם כי התעניינתי באתרים בהם אין קלאב מד. אבל בשנה הבאה הבן הגדול משתחרר מהצבא ואני מקווה מאד שירצה לחזור לבלות שבוע גלישה עם האבא הזקן שלו.

bazzik

New member
אם ככה, אוסיף עוד

הייתי עם הבן והבת , בוגרים סביב ה 20 . ישנתי בחדר יחיד. לא הייתה בעיית הזמנה.החדר יועד ל 2 בפועל. אבל לא שילמתי אקסטרא. גם בואל דיזר קיבלתי חדר זוגי לבדי ללא תוספת.
דווקא הבן שמח לבלות עם האבא הזקן שלו .... שנתן לו בראש פחחח...
אגב, בשבוע של עד ה 14 לינואר הקלאב לא היה מלא אפשר לומר 2/3 בלבד. במקרה הטוב.
לדעתי היו הרבה ביטולים עקב כך שלא היה שלג באתר.
השבועות האלו של ינואר מתאפיינים בהרבה רוסים. כן כן. וגם כמובן הרבה ישראלים.
אלפ דואז אתר מצוין לדעתי, קצת חסר שחורים אבל אפשר גם בלי ...לשבור את הראש.

alien life form

New member
הייתי בעבר הרחוק פעמיים באלפ דואז אבל לא בקלאב מד

הייתי בקלאבים אחרים. באלפ דואז היה לנו בזמנו מלון חמוד בקצה השני של האתר מקלאב מד ובו היו חדרים משפחתיים שהיו בעצם סלון, חדר הורים וחדרון צר עם מיטת קומתיים. בזמנו התאים לנו מאד. מאז הוא עבר הסבה והפך למשהו בסגנון בית דירות בלי שירותי מלון ומשום מה המחיר דווקא זינק ולא במעט וכבר לא רלוונטי.

ההתלבטות כי לבן יש חברה. מצד אחד מאד בא לי להעביר חופשה רק איתו. מצד שני אני חושב שהוא היה מעדיף להיות איתה. ההתלבטות אם להשלים עם המצב ולהזמין אותה איתנו או להציע לו פעם איתי ופעם איתה.

marceloros

Member
מנהל
מעניין מאוד מה שאתם אומרים

לא הבנתי בצבא נותנים חופשה שבוע לסקי כיום או לא?
לפי מה שאתה אומר אין סיכוי, אצל בזיק בני 20 ואני לא יודע מה הסטטוס אצלם אבל הם כן בסקי.
אני מכיר חיילים שפעמיים בשנה הם בחו"ל עם ההורים, רק סופש"ים ארוכים.
בזמני רגילה בקושי קיבלתי.
&nbsp
מה הולך היום??

I Gabe

New member
לגבי ההדרכה

הניחוש שלי שהם פשוט איחדו שתיים או שלוש קבוצות, את 2B עם 1. כנראה גם אנגלית עם צרפתית. כשניסיתי לפתח שיחה עם בחור במעלית התברר שהוא דובר רק צרפתית. הוא עזב כבר אחרי הבוקר הראשון. לא ראיתי באף קבוצה אחרת 2 מדריכים. האחראי על ההדרכה בלז ארק הוא טיפוס די דוחה, לא נראה לי ששיחה איתו הייתה עוזרת למשהו אבל לא ניסיתי כך שזה רק ניחוש.

בכל מקרה, בנסיעות הבאות, עם קלאב, בלי קלאב, אני אשים בצד 200-300 יורו להדרכה בשיעורים פרטיים, אחרת אני לא אשתפר לעולם.

למעלה