שבוע אחרי ניתוח =)

mali198

New member
שבוע אחרי ניתוח =)

שלום בנות, ראשית אני רוצה להודות לכולכן על העזרה הישירה והעקיפה דרך הפורום. לפני שבוע בדיוק עברתי ניתוח ראשון שלי להוצאת שתי ציסטות וגילוח נגעי אנדו והידבקויות. לפני הניתוח דיברו איתי גם על סבירות גבוהה של כריתת מעי. תודה לאל, הניתוח ערך שעתיים והסתיים בלי כריתת מעי וסיבוכים. לפי המלצות בפורום קניתי משחת טראומיל, אך איני מעיזה בינתיים למרוח מאחר ונראה לי שהחורים/חתכים עדיין לא נסגרו לגמרי. בבית מרקחת הדגישו שצריך לשים את המשחה אך ורק על חתך סגור. רציתי לשאול אם מישהי השתמשה ויכולה לייעץ לי מתי להשתמש במשחה וגם אם יש משהו אחר שניתן לשים גם בתקופה הראשונה שאחרי הניתוח. תודה ויום מקסים. מלי

kikona126

New member
מלי

בשביל מה המשחה? עקרונית לא חובה לשים משחה על החתכים. אני לא שמתי ולא רואים את החתכים שלי. (שמתי רק ויטמין E בהמלצת הרופאת משפחה בטבור כי התפר שם היה נוקשה) אם כרגע את לא רואה צורך אז לא צריך.

mali198

New member
תודה קיקונה..

אצלי שני חתכים נראים לא משהו ואני חוששת שתהיה צלקת רצינית. הייתי רוצה בכל זאת לשמוע על משהו שיכול לעזור בתהליך החלמת החתיכים. תודה =)

mali198

New member
כאבים ודימום בזמן היציאות

עוד שאלה קטנה, יש לי דימום וכאבים בזמן היציאות (שבוע ויומיים אחרי הניתוח). האם זה טבעי?

זואילי

New member
תלוי את מי את שואלת

ולכן כדאי מאוד לשאול את הרופא המנתח/מחלקה בה נותחת. מתי יש לך ביקורת?

זואילי

New member
הי מלי, שמחה לשמוע שאת כבר אחרי!

כרגע אולי עוד מוקדם למשחות. שטיפות יומיות כמו שבטח אמרו לך בבי"ח - עם מים וסבון - מספיקות. אם תעשי חיפוש במנוע החיפוש של הפורום עם המילים "צלקת/ות" ועוד כל מיני דברים בנושא - תמצאי שלל טיפים. בעבר כתבתי גם על משחת רסקיו ושמן לוונדר. יש משחה נהדרת בשם קלו קוט שעשתה לי נפלאות על צלקת פתיחת הבטן. בקיצור - חפשי שירשורי עבר. אני התחלתי להשתמש במשחות רק ברגע שהייתי מסוגלת "לגעת" בצלקת.. בשלב בה היא היתה כזו שלא טרייה מהתנור. החלמה מהירה

kikona126

New member
אותי הויטמין E

הציל מזריקות בצלקת של הטבור... (זאת שהיתה ממש נוקשה ולפעמים קיפלה אותי... כרגע לא מורגשת במגע ובתזוזה...)

mali198

New member
תודה זואילי

תודה על הטיפים, הביקורת שלי ב-28.12. הניתוח היה ב-15.11. פשוט אין תורים לפני זה.

החלמה מהירה

טוב לשמוע שאת אחרי. לא השתמשתי בשום משחה משום שאצלי זה פתיחות בטן ארוכות ולכל כיוון כך ששום משחה לא הייתה מספיקה לטפל. לגבי כאבים והדימומים להתייעץ עם הרופא המנתח אפילו בטלפון. תרגישי טוב

למעלה