שבוע אחרי הניתוח

דסי31

New member
שבוע אחרי הניתוח

הניתוח לקח 5 שעות, אבל עבר בסדר גמור ונחשב להצלחה גם אצל הרופאים וגם אצל המטופלת:) אני עכשיו בבית, אחרי 6 ימי אשפוז, שהתארכו בעיקר גם בגלל העובדה שהיה לי גם הידרוסלפינקס (חצוצרה חסומה ודלקתית מלאה במוגלה), ונאלצו לכרות את שתי החצוצרות כי ממש אי אפשר היה לשחזר אותן. לפני הניתוח הנוזל בחצוצרה זוהה בטעות כציסטה שחלתית, מה שהתברר שלא היתה כלל ולכן גם לא היתה התערבות פנימית בשחלות שזה טוב. מכל הזוועות שחזו מראש לא עשו כלום, וזאת היתה הצלחה שהצליחו בעצם להציל את המצב רק בעזרת ניקוי הידבקויות רבות מאוד ("לא ראו אצלך אגן" ציטוט מהרופא), ושחרור האורטר מבלי צורך להשיקו מחדש, וניקוי המוקד מהמעי שרק בגלל שהיה מקופל ונראה כאילו חסום ובסוף לא היה צורך בכריתת מעי. הכל נעשה בלפרוסקופיה, בלי פתיחת בטן שזה ממש נראה לי כמו קסם! בקיצור מלא פרטים וסליחה שחפרתי, זה פשוט היה שיעור באנטומיה לי ולבעלי וממש התעניינו בפרטים הקטנים כדי להבין מה בדיוק עשו ואיך היתה דרך קבלת ההחלטות. לפי מה שאנחנו מבינים, הם עשו פשוט עבודת קודש בצורה מקצועית ומדהימה, ואנחנו מאוד מרוצים מכל התהליך. הם ממש הצילו אותי, אנדו או לא אנדו. עכשיו כמובן יהיה גם מבחן התוצאה שיגיד האם הכאבים יעלמו לחלוטין, והאם סיכויי הכניסה להריון עלו. לפי מה שהם אומרים, זה לא תמיד נכון, אבל במקרה שלי זה בוודאות שיפר את הסיכויים. זהו. היה שבוע ארוך ומלא בפרטים והתרגשות. מי שמעוניינת בעוד פרטים או שיש לה שאלות אני אשמח לענות במסר או בפרטי. עכשיו שאני למודת נסיון אני אשמח לחלוק מהידע המועט שצברתי. אני הולכת לנוח איזה שבועיים:) שיהיה שבוע מעולה ומלא בבריאות לכולן

mali198

New member
דסי שלום

שמחה בשבילך שהכל עבר בשלום =) אני אמורה לעבור ניתוח בעוד שבועיים בבית חולים כרמל אצל דר' קאופמן והייתי שמחה לדעת כמה דברים: אצל מי עברת את הניתוח? איך את מרגישה עכשיו מבחינה פיזית ונפשית? האם יש לך טיפים להתמודדות אחרי ניתוח כזה? תודה

דסי31

New member
היי מלי

תודה! עברתי את הניתוח בתל השומר אצל סוריאנו, עם עירוב של אורולוג וכירורג בגלל המצב שהיה אצלי. אני לא מכירה את קאופמן, אבל לפי מה שקראתי מבנות פה בפורום הוא רופא מעולה אז אני חושבת שאת בידיים טובות. אני עכשיו שבוע אחרי, כמעט בלי כאבים, כבר מתהלכת כמעט כרגיל ופשוט מנסה לא להתאמץ יותר מידי, אבל חוץ מזה אני ממש בסדר, הרבה יותר ממה שחשבתי שאהיה בשלב כזה אחרי הניתוח... מבחינה נפשית אני לפחות בינתיים ממש בהיי בנוגע לכל הניתוח, אני ממש מרגישה שהחזירו לי את חיי בחזרה, ו(זה ישמע מוזר) אבל מרגישה שהדם זורם לי יותר טוב בגוף ושאני פחות עייפה ועם יותר אנרגיות ממקודם. בחיים לא חשבתי שארגיש כל כך טוב כל כך מהר טפו טפו טפו. זה עוד מוקדם לדעת מבחינת האנדו האם איכות החיים שלי השתפרה, אבל נכון לעכשיו זאת ההרגשה, וזה מאוד מעורר תקווה להמשך. תראי, כל אחת עוברת את זה אחרת וזה גם מאוד תלוי מה בסופו של דבר יעשו לך, ההחלמה שונה מאוד כתלות במה יעשו בניתוח. אני לא רוצה להשלות אותך ולומר לך שישר תרגישי מעולה, אבל זה גם מאוד תלוי באיזה גישה את באה ומה הציפיות שלך. מבחינתי הן היו ממש נמוכות, ציפיתי לפתיחת בטן ושבועיים לא לצאת מהמיטה ולהיות עם סיבוכים מפה ועד הודעה חדשה (לא שהמצאתי הכל, פשוט זה מה שהרופאים חשבו שיהיה), ובסוף הכל הסתדר יחסית, אז זה היה לטובה. עוד טיפים טכניים של מה להביא לניתוח מצאתי פה באתר רשימה שממש עזרה לי (צירפתי לך פה שלא תחפשי) לי מאוד מאוד עזר תמיכה של בני המשפחה הקרובים ובעלי, כמעט כל יום היה איתי מישהו שעזר לי במיוחד בימים הראשונים ובמיוחד בבקרים, שאותי במיוחד דיכאו להיות לבד באשפוז. אבל אני הייתי באשפוז 6 ימים, סביר להניח שלא תהיי כל כך הרבה זמן אחרי לפרוסקופיה, גם אם ישימו לך סטומה (ראיתי שכתבת בהודעה אחרת). וגם מאוד עזר לי לא לקבל בכלל אורחים שלא רציתי שיבואו, לא לענות בכלל לטלפונים וסמסים עד שאת לא מרגישה שאת לגמרי מוכנה לזה. לכולם יש רצון מאוד טוב, שומעים שאת מאושפזת וישר רוצים לבוא ולהתנחל שעות בלי להתחשב בך, אז ממש ממש לא לתת לזה לקרות. לדווח לכולם כל הזמן מה המצב ואפילו לנסות לחייך לפעמים זה מעייף וסתם מיותר. אל תדפקי חשבון! מקווה שעניתי לך פחות או יותר, ואם יש לך עוד שאלות אז בכיף. שיהיה בהצלחה

פז08

New member
איזה יופי!!

שמחה מאוד בשבילך שעבר הרבה פחות נורא מהמצופה.... ואכן עכשיו יש לך פתח לאיכות חיים משופרת עם סיכוי להריון....
עכשיו זה הזמן לנוח ולהתרכז רק בהחלמה.... מאחלת לך שבמהרה יתגשמו כל משאלותייך ושתרגישי נפלא!!

פיצ 50

New member

דסי שלום... סליחה שלא אחלתי לך בהצלחה, מאוד רציתי אבל הייתי מאושפזת בגניקולוגיה 5 ימים אז לא יכולתי לתקשר.. היינו קרובות מבלי לדעת...
שמחה שאת אחרי, מאחלת לך ים של בריאות, ושדברים יסתדרו בשבילך, שמבחן התוצאה יוכיח את עצמו בדרך להגשמת חלום ההורות... ובעיקר בלי כאבים.... החלמה מהירה

דסי31

New member
אויש פיצי

מצטערת לשמוע שהיית מאושפזת... מקווה שאת מרגישה יותר טוב, ומחכה לשמוע מה היה אם בא לך לחלוק, וגם אם לא זה בסדר גמור. תודה מקסימה, נשיקות ותרגישי טוב

זואילי

New member
החלמה מהירה

איזה כיף להיות אחרי.. איזו הקלה! שמחה לקרוא שהיה כה מוצלח. מאחלת לך שתתאוששי מהר, אבל תתני לעצמך את הזמן שהגוף מבקש. אין לאן לרוץ. תרגישי טוב

דסי31

New member
תודה יקירתי

אכן הרגשה מעולה להיות אחרי, אין ספק! ואכן אני צריכה להזכיר לעצמי כל הזמן שצריך לקחת את זה באיזי, אז מאמצת לעצמי את העצה שלך:) נשיקות

ברוכה השבה

אז עכשיו לנוח.....שמחתי ושמחה לשמוע שהכל תקין..... תרגישי טוב....אני כאן.

למעלה