שבועיים במקסיקו

שבועיים במקסיקו

הי לכולם

אנחנו מתכנני טיול למקסיקו לשבועיים, כזוג, במסלול ממקסיקו סיטי עד לקנקון. הדגש אצלנו הוא בעיקר על התרבות, הקולינריה, העתיקות ובתקוה שיזדמן גם ביקור בשמורת טבע שמאפשת צפיה קלה בחיות. החופים פחות מדברים אלינו, אם כי בסוף הטיול כמבן נהיה גם קצת בהם.

היות ושבועיים זה מעט זמן בשביל מקום גדול כמו מקסיקו, אנחנו חייבים לתכנן מראש ולהעזר בטיסות פנים שידלגו עם הטיסות הארוכות. הייתי מעוניין לשמוע הערות ממי שמכיר וממי שיידע לענות לי על חלק מהשאלות.

קודם המסלול הוא:
- מקסיקו סיטי, כולל טיול לעתיקות בטאוטיווקאן.
- משם נסיעיה לאואחאקה. אם מקסיקו סיטי תותיר לנו מספיק זמן נעשה עצירה בדרך. אם לא ניסע לאואחקה ישר.
- משם טיסה לאזור סאן קריסטובל דה לה קזס, כולל ביקור לעתיקות בפלנקה.
- טיסה לקנקון. בקנקון עצמה לא נתעכב כי אנחנו פחות מתחברים. המחשבה היא לנסוע משדה התעופה ישר לעיר וילדוליד, על מנת שלמחרת תהיה לנו נסיעה קצרה לעתקות בצ'צ'ן איצטה ולבורות מים באזור, ולאחר מכן ניסע לישון בטולום 2 לילות.

- יש תחבורה ציבורית כל השבוע? כלומר, האם בסופ"ש יש אוטובוסים וקולקטיבו כרגיל?

- האם בערים השונות שבהן יש חברות רבות שעושות טיולי יום (למשל אואחקה, סאן קריסטובל זה לה קזס או טולום) יש צורך להזמין את הטיול מראש, או שאפשר לסגור טיולים במקום "מהיום בערב למחר בבוקר"?

- אם יש כאן מישהו שעשה את הנסיעה ממקסיקו סיטי לאואחקה ויידע להמליץ לי על עצירה בדרך? או אם מישהו שיצא לו לבקר בעיר
פואבלה, שהיא המתבקשת מבחינת התחבורה, אם היא שווה את העצירה שם?

- באופן כללי, האם לרוב ניתן למצוא לוקרים אות שירותי שמירת תיקים בתחנות המקרכזיות, או שלא לסמוך על זה?

- אם נישן בטולום, ונרצה להגיע לחופים באזור (למשל לחוף אקומל, איפה שצבי הים) האם ניתן לעשות את זה בקלות עם תחבורה ציבורית?

- מישהו יידע להמליץ לי על סיור (או אפילו משהו נגיש עצמאית) לשמורה באזור חצי האי יוקטן שבה ניתן לראות בקלות את חיות הבר המקומיות (קופים, טוקאנים, תנינים וכו')

מקווה שלא חפרתי יותר מדי... :)
תודה רבה לכל מי שיידע ויוכל קצת לעזור.

natyh

New member
לא נראה לי שיעבוד .

במשך שמונה ימים במהירות חללית הספקתי כך :
נחיתה בקנקון.
מעבר לטוךלום באוטובוס מקומי נחתתי בצהרים בקנקון המשכתי מיד לטולום עדיף היה לעצור בפלזה אל כרמן ולבקר באי הסמוך קוזאמל למחרת יש מעבורת אם מספיקים עדיף לחצות מידית .
בפליה ממליץ על מריה סבינה הוטל אמצע לך קישור בהמשך או בוקינג .
יום בקוזאמל טיול הקפת האי צלילות מה שבא .
טולום : יום בעתיקות , יום בשל הא השמורה הימית חובה או בשארט XARET גם חובה פשוט אדיר שוה כל גרוש .
יום רביעי בטולום בשמורת האצבע ססיאק .
שמורה כפי שאתה מחפש יש בטיקאל להתישב שם על הפירמידות בגובה 70 מטרים ולצפות בקופים לינה עצמאית בערסלים שם , אבל זו גוטמלה עוד מרחק לללעבור , לא מכיר ביוקאטאן כזו זה לא אומר שאין .
יש אוטובוסים לסן קרוסטובל דה לאס קאזאס למיטב זכרוני עשרים שעות ,עצירה חובה ומשם , מחיקו דיסטריטו פדרל ותיאוטיואקאן זהו עפו לך השבועיים ...
יש גם שיט שיוצא מאזור קאנקון לצפיה בבדגי העל המקומיים , גם חובה ...
איך תסתדר עם הזמן לא יודע ...אבל ניסיתי ...ךדעתי שב בכל מקום ותספיק מה שתספיק אל תרוץ תמיד יש את הפעם הבאה.
דרישת שלום לאל הגשם צאק ....מתי אמרת שאתם מתכננים אגכ ?
וחברות שמעבירות טיולי יום יש בלי הכרה בכל מקום .

המון תודה

הזמן באמת לא לטובתנו. אנחנו ניסע בכיוון ההפוך, כאשר מסאן קריסטובל נטוס לקנקון או למרידה (טיסה כזו תעלה בערך 50$ לאדם, כך שזה לא נורא) וניסע לישון בעיר valladolid, שקרובה יחסית לצ'יצ'ן איצה. (המרחק לעיר משתי שדות התעופה הוא דומה). למחרת ניסע לבקר בצ'יצ'ן איצה ובבורות מים באזור ונחזור לעוד לילה ל-valladolid. בבוקר הבא ניסע לטולום ליומיים \ 2 לילות ונשתמש בה כבסיס לטיולים באזור החוף. (אולי את הלילה השני מבין השניים ניסע לישון בפלאיה.) ביום האחרון הטיסה שלנו מקנקון בשש בערב. כנראה שנצא לכיוונה כבר בבוקר ונעביר בה את מה שנספיק מהיום האחרון. (בעיקר קניות הביתה :) )

מקווה שאותם יומיים שנישן בטולום, יספיקו לנו גם קצת להינות מהמים. לכל הפחות, שמעתי עם חוף אוקומל שאפשר לשנרקל בו עם צבי ים. כך שאם יהיה רק חוף אחד, זה כנראה יהיה זה...

התכנון שלנו הוא לעוד חודשיים. מקווה שלא יפתיע אותנו גשם ביוקטן... ואם כן, אדאג למסור את הד"ש :)

natyh

New member
בא תצטרף לקב המטאורולוגיה בפייסבוק .

יש לנו צפי לשבועיים מראש על הוריקנים .
זה קצת יותר מגשם באוקטובר פגע הוריקאן ווילמה החזק ביותר מאז ומעולם באטלנטי בקנקון שנת 2005 .
אוכל לעדכן אותכם בצפי לפי טמפ מי האוקינוסים וסכנת הוריקאן בקנקון , אם
הסכנה קימת פשוט סעו רק לחוף המערבי מקסיקו סיטי בחה קליפורניה סן קריסטובל דה לאס קאסאס וותרו על יוקאטאן או שנו תוכנית בהתאם לצפי יש התראה של בין שלושה לחמישהימים מראש
ולכן ממש לא מומלץ לרכוש לפני טיסות פנימיות .
https://www.facebook.com/groups/ExSportMeteo/

natyh

New member
אוטובוסים יש כל השבוע עד שעות מסוימות קולקטיבוס כנ"ל מוגבל

באזור מוגבל בשעות .תצטרך לתכנן מעברים כך שלא תיפול מאוחר , קנקון פלאיה טולים יחסית קרוב וזה בסדר , אבל מציצאן איטצה לקאנקון חמש שעות למיטב זכרוני אם תצא בחמש בערב ,תמצא עצמך בקנקון בחצות , כפי שקרה לי ואז תיאלץ לברוח משם לפלאיה יש אוטובוסים אבל חייב מלון .
בקיצור אם אתה מתכנן לרוץ זה לא יעבוד שם .

תודה רבה

במיוחד בשביל המרחק של צ'יצ'ן איצטה אני מתכנן לישון בעיר Valladolid שנמצאת 50 ק"מ משם. ומשם להמשיך בבוקר הלאה לטולום

natyh

New member
חושב שיש קמפינגים ומקומות ללון

בצן צן השם המקומי של ציצאן עצמה ,
זוכר שהגעתי לשם למיטב זכרוני מאושמאל או קובא לא בטוח גם שעתיים הנסיעה ופיספסתי את האוטובוס של שבע בבוקר ...אז נסעתי ב 11 ואיחרתי .
הנסיעה שיט ללויתנים הוא מהולבוקס ליד קאנקון .
כל האטרקציות באתר הזה :

http://www.en-yucatan.com.mx/mundo-maya/

natyh

New member
הגעתי מקובא אל תתבלבל עם קובאן שם דומה מקום אחר .

נסעתי מטולום לקובא והמשכתי לצן צן עכשיו ראיתי שהיה עדיף להמשיך לאושמאל אך היה לי מעט מאד זמן אחרי ארבע ימים בטולום וסביבתה .
ישנתי בקובא עצמה מצאתי מלון חמוד שצל ילד אנדיאני שניסה לדחוף לי בחורה .
החדר היה על הכיפאק דוקא , אך כאמור בתום ארבעה ימים מפרכים אם כי מהנים מאד בטולום , לא התעוררתי בזמן .
כל מה שהספקתי היה :
קנקון ולום עתיקות טולים יום שני יום ראשון ההתמקמות .
של הא יום שלישי הגעה מטולום בקולקטיבו יום שלם 8-1700 באתר שחית אבובים צלילה במערות גלגל ים בנהר הליכה על חבל צפיה בדגים ארוחת צהריים מדהימה כלולה במחיר 70 דולר למיטב זכרוני , רכיבת אופניים חתירה בקייק ,זהו נגמר ...
יום רביעי ססיאק האצבע שמורה מדהימה חתירה בקייק ארבע שעות טיול בחוף הפרחת עפיפון .
לילה המשכתי לקובא יום חמישי קובא העיר הארכיאולוגית סיור גם יום שלם .
יום ששי קובא צן צן סיור בציצאן איטצה המדהימה יום שלם בשעה 0100 יום שביעי הגעתי לקנקון בחזרה באוטובוס .
הגעתי לפליה ב 0200 ומצאתי את המלון מריה סבינה הוטל לאחר שעה וחצי שיטוט כשהכל היה מלא והייתי עמוס מאד :
http://www.lonelyplanet.com/mexico/.../hotels/maria-sabina-hotel-backpackers-hostel
יום שביעי חציתי במעבורת לקוזמל יום שלם בקוזמל שכרתי אופניים הקפתי את האי , חזרתי בערב ולמחרת אוטובוס לקנקון ישירות לשדה התעופה וטיסה חזרה לאורלנדו .
לדעתי אתם יכולים להוסיף שיט מהולבוקס ללויתנים או כריש לויתן .
עוד יום , אושמאל עוד יומיים כולל ההגעה , סן קריסטובל דה לאס קאסאס אתם כבר בעשרה ימים , המשך מקסיקו סיטי אוטובוס לילה יומיים שלושה שם וזהו נגמר .
התיכנון חייב להיות קפדני וזהירות לא להיכנס לתקופת ההוריקנים מאי עד אוקטובר כולל !
https://en.wikipedia.org/wiki/Coba

למעלה