שבוי של קירבי

יוסי ר1

Active member
שבוי של קירבי

ד לפני איזה זמן הייתי בעלים מרוצה של שואב האבק המשוכלל של חברת "קירבי" מארה"ב.
בזמן האחרון, יותר מאשר אני מרוצה מהמכשיר, אני מלא כעס על ההטרדות הבלתי פוסקות של נציגי קירבי בישראל, הטרדות הגורמות לי ולזוגתי עוגמת נפש רבה.

הסיפור פשוט ביותר: פעם בכמה זמן, הם מתקשרים לטלפון שלנו.
"שלום, אפשר לדבר עם יוסי?
מדבר.
שלום מדבר/ת פלוני/ת אלמוני מקרבי.
רשום אצלינו שכבר הרבה זמן לא עשיתם טיפול למכשיר.
אתם יודעים שמגיע לכם טיפול בחינם?"

כאן המקום לציין שבעבר התפתתי להצעה דומה. למה מה רע בטיפול חינם?
מהר מאד התברר לי שבכל "טיפול חינם" שכזה, הם מוצאים איזה משהו, שבסופו של דבר עולה לי מאות שקלים.
"הפחמים כבר ממש גמורים. תוך חודש חודשיים יהיו חייבים להחליף אותם. כדאי לך עכשיו, תשלם רק על האביזר ולא על הפירוק וההרכבה"
או "המניפה ממש סדוקה. זה מסוכן לעבוד איתה. היא עלולה להתפוצץ ולגרום נזק.
כדאי להחליף, רק במחיר עלות החלק".
או "האטם/כל אביזר אחר שתעלו בדעתכם הלך. אם לא תחליף עכשיו, בקרוב יהיה צורך בקרוב לפרק את כל המכשיר וזה יעלה לך הרבה יותר. אתה יכול להחליף עכשיו במחיר החלק בלבד".
בקיצור, לא היה כמעט "טיפול חינם"אחד, שהנציג לא ניסה באגרסיביות ובשכנועים מתישים לשכנע אותי להוציא כסף רב על החלפת חלק זה או אחר.

מתישהו החלטתי שדי. מספיק לי. מאותה פעם, כל פעם שנציג שלהם התקשר אלי להזכיר לי שמגיע לי "טיפול חינם", אמרתי שלא רק שאני לא מעוניין ב"טיפול חינם", אלא ביקשתי שיסירו אותי מרשימת האנשים שהם פונים אליהם ומנסים למכור להם טיפולי חינם.
עזר?
לא, ממש לא עזר.
וזו בדיוק הסיבה שאני כותב כאן את ההודעה הזו.
שיידע כל מי שקורא, שנציגי קירבי לא אומרים נואש. שיווק זה המקצוע שלהם, אז לא איזה אזרח שליו ימנע מהם לשווק באגרסיביות.
לא משנה כמה שביקשתי, שוב ושוב, בתדירות של כל כמה שבועות, הם מתקשרים.
בשעות שממש לא מתאימות לי.
למרות שביקשתי ודרשתי שיסירו אותי מרשימת התפוצה שלהם.
למרות שביקשתי שיפסיקו להטריד אותי.

"אבל יש לנו כמה סניפים, אני לא אחראית על הטלפונים של סניפים אחרים" אמרה לי הנציגה לפני שבועיים.
סליחה?! מי העביר את מספר הטלפון שלי לכל הסניפים האחרים?!
"אבל לא נראה לי שאת באמת מעוניינת לנתק את השיחה", הגדילה אתמול הנציגה בשעת ערב מאוחרת. "אם באמת לא היית רוצה לדבר, היית מנתקת" ככה, ממש ככה, אתמול בערב.

--------------
שיהיו בריאים שם בקירבי.
יש להם יופי של מוצר, אבל שיווק אגרסיבי שצריך לגרום לכל מי ששוקל להשתמש במוצר שלהם, לחשוב פעמיים אם הוא רוצה להכניס את עצמו לתסבוכת עם הטרדות בלתי פוסקות.

sailor

New member
למה שלא תתלונן על הטרדה?

המשטרה אמנם רק תפנה אליהם ולא תעשה דבר, אבל יש סכוי טוב שעצם הפניה תוריד אותך מהמאגר שלהם.
אם הם לא מורידים אותך למרות בקשתך, הם עוברים על חוק מאגרי מידע.

אני נוקט שיטה אחרת, כל טלפון פרסומי נענה ב: לא מעונין, שלום! אם מנסים להמשיך מהצד השני אני מנתק את השיחה.

גנגי

New member
פחחחח, גם לי עשו אותו דבר,

ולי יש מכשיר שלהם כבר 17 שנים. אז אמרתי יום אחד - או שאתם מוציאים אותי מהמאגר שלכם ומפסיקים להתקשר, או שאני עוברת לשואב אבק אחר ומתלוננת עליכם על הטרדה בכל כלי תקשורת אפשרי. והפלא ופלא: אחרי שלוש שנים של הטרדות בלתי פוסקות מתקשרים אליי לאחרונה באמת פעם בשנה בלבד כדי להציע טיפול - ושלום על ישראל ועל קירבי - והכי חשוב - על גנגי.

אגב, יש אמנם הרבה סניפים, אבל מניסיוני ומידע ברור - כל השיחות, בלי יוצא מהכלל ולכל הארץ, נעשות מהסניף הירושלמי, זה שבתלפיות. אני ממליצה לגשת לשם כשאתה בסביבה ולעשות שריר.

sailor

New member
כמו שאמרו חזלינו שליטא

מה שלא הולך בכח, הולך ביותר כח!
מה שלא הולך ביותר כח, הולך באלימות!

יוסי ר1

Active member
אולי זה באמת מה שאעשה. אגש לסניף

בתלפיות ואפתח פה.

מהמשטרה, אפעס, אני לא מצפה ליותר מדי.

sailor

New member
המשטרה תפנה אליהם

לברור הפרטים כדי לסגור את התלונה.
יש סכוי גבוה שלאחר פניה כזו הם לא ירצו להתעסק אתך.

גנגי

New member
המשטרה

לא תעשה כלום, כמו שהיא לא עושה כלום בשום מקרה אחר של תלונה, גם אם הוא חמור בהרבה.

גנגי

New member
אבל שלא תחשבו שזה בלי סיבה -

הם כל כך עסוקים ברישום דוחות מיותרים דווקא לנהגים שעברו ב-5 קמ"ש על המהירות המותרת (את אלו שעברו ב-50 קמ"ש או יותר על המהירות המותרת הם פשוט לא הצליחו להשיג), שאין להם זמן לטפל בתלונות המעצבנות והקטנוניות של אזרחים שנאנסים, נרצחים או נשדדים.

sailor

New member
כנראה את לא מכירה את הביורוקרטיה הזו

הם ירשמו תלונה, יתקשרו לנשוא התלונה כדי לסמן
בטופס ויסגרו את התלונה.
זה מצטרף לפעולות אחרות שמונעות מהם לבצע את תפקידם האמיתי.

אפרת12

New member
מספיק שתאיים עליהם בתביעה על הטרדה

זה עבד אצלי בהקשר של קירבי (אודה על האמת - רק בפעם השניה ורק בתוספת צרחות. זה היה אחרי שנה ומשהו שהיו מתקשרים אחת לשבוע - שבועיים. לא הסכמתי להם מעולם לשום דבר) וגם ידיעות אחרונות - הם היו עושים אצלנו סבב - טלפון אלי, אחרי שבוע טלפון הביתה ובשבוע שאחריו לאישי וחוזר חלילה. ביקשתי שיפסיקו - לא עזר.פעם אחת צרחתי על הנציג האומלל שאם הם ממשיכים להתקשר אתבע אותם על הטרדה והופס - עזר.

ניסיתי עם בזק.

הנבלות כל כמה שבועות מתקשרים אלי להציע לי להקים אצלם אתר בימבה כסף. פעמיים כבר הבטיוו לי שיקדמו את האתר לדף הראשון בגוגל. לא משנה כמה אני מאיים, הם תמיד מתקשרים שוב. ממספר חסוי קמובן.

מוגג

New member
צומ"ת שיווקית

קירבי בנו את עצמם על ההפחדות מפני קרדית האבק וכל מיני מרעין בישין ששואבק רגיל לא יכולהם.
שיטת השיווק - מעבר מבית לבית והדגמה חינם.

ומאז כמו הקרדיות והקרציות הם נדבקים ללקוחות שנשארים שאובים ללא-כוחות.

יוסי ר1

Active member
תרשה לי ניתפוקון קטן:

קרציות נדבקות, לעומת קרדיות שסתם שוהות במצעים ובחלל הבית.
אבל הדימוי בהחלט במקומו...

אני מגיבה לנודניקים הפוך ממה שהומלץ כאן.

מתקשר הנודניק, אני אומרת לו: בודאי! תגיעו! רק שאני לא ליד יומן כרגע. תתקשר אליי מחר ונתאם.
למחרת, אני אומרת שעדיין לא דיברתי עם בעלי, והוא זה שכנראה יהיה בבית, אז שיתקשרו יותר מאוחר.
אח"כ אני מסננת, ובשיחה הבאה אומרת שאנחנו יוצאים לחופשת סקי ושיתקשרו עוד שבועיים. ביום ראשון בשבע בערב.
ביום ראשון בשבע בערב אני אומרת שזו הבייביסיטר, אם אפשר להשאיר הודעה.
וכן הלאה וכן הלאה.

תאמין לי, כשמתרגלים לעשות את זה זה נהיה ממש כיף! מתרגל גם את היצירתיות והזכרון. שלא לדבר על תחושת ההישג כשאתה שומע שהם מתחילים להתעצבן.

sailor

New member
שיטה מאד נשית

אני בן הדור בו טלפון היה לשיחה ענינית וקצרה ככל האפשר וגם היום אני משתדל לדבר בו כמה שפחות (גם חוסך סכנות קרינה).

למעלה