שבוי בOCD

הנלחם

New member
שבוי בOCD

ברגע אחד אתה בהיי של מצב רוח טוב אבל ברגע נוסף הOCD מופיע פשוט משום מקום ובלי התראה מוקדמת ומוריד אותך לקרשים
אוףףף עד מתי OCD :( ??
אני מתמודד עם OCD כבר שנים רבות(מחשבות טורדניות וטקסים)
אבל אף פעם לא טיפלתי בהפרעה או ביקשתי עזרה אני חושש מהסטיגמה, יש ימים שאני מתמודד לא רע בכלל עם ההפרעה ויש ימים פחות טובים שההפרעה\מחלה הטורדנית מציקה לי.
לטיפול לא אלך כי אני חושש מתרופות ובחיים לא אקח אותם ולמשפחה שלי בחיים לא אספר על ההפרעה למרות שהם יודעים שאני קצת אובססיבי
יש מישהו שמתמודד עם המצב שלי? ואשמח לטיפים להתמודדות תודה

מייק 2020

New member
היי יקירי

ראשית כל ברוכה הבאה .
&nbsp
אין לך מה להתבייש כי המחשבות שאתה חווה הן לא בשליטתך .
כמו שאתה הגדרת את זה הכי טוב -"שבוי" .
&nbsp
אשמח לדעת אילו סוג של מחשבות אתה חושב ?
&nbsp

הנלחם

New member
היי

מחשבות הגייניות קלאסיות כגון שטיפת ידיים מרובות שימוש רב במגבונים לחים למשל השכרתי חדר באיזה מלונית ופשוט העברתי ויש עם מגבון לך על כל החדר כששאר האנשים הנורמלים פשוט לא עושים את זה.
קניתי שעון חדש ויקר ואז החלטתי שאני רוצה להחליף לשעון סוללה חדשה באותו היום וכך הרסתי אותו כי לא ביצעתי אטימה למים אחרי חודש אותו מקרה עם אותו שעון נוסף .
וזהרק על קצה המזלג יש עוד כמה וכמה מחשבות טורדניות שמציקותת
אני אקדמאי ופעיל ובאמת משתדל להלחם במחלה עד כמה שאפשר כמו למשל לקרוא מאמרים על המחלה או למשל לבצע חשיפה ומניעת תגובה אבל ההתמודדות אם ההפרעה הנפשית הזאת היא לא קלה המחלה הזאת היא עקשניתת

מייק 2020

New member
היי יקירי

מה שלומך גבר ?
&nbsp
תראה ,
אני אשמח לשוחח איתך ולנסות לעזור לך .
&nbsp
זה הנייד שלי - 0542-520520

הנלחם

New member
היי מייק

תודה רבה על הרצון לעזור מעריך

אבל אני מעדיף להשאר אנונימי ולא להחשף כרגע.
אבל אשמח לכל עזרה/טיפ להתמודדות מנסיון שלך ושל חברי הפורום
(כאן בפורום או במייל שלי)

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי הנלחם

אני מבינה אותך, בהחלט הייתי במצבך.
אך אצלי אולי החשיבה לגבי האוסידי היא שונה.
אני לא מתביישת באוסידי שלי.
נכון, אני מודה, כשאני נאלצת לשאול את המוכרת שקניתי אצלה משהו , אם היא נגעה בפח ולבקש להחליף שקית, אני כן חשה אי נעימות, אך אני חשה הקלה כי אני יודעת שאני עומדת על הזכויות שלי, כי יש לי בעיה שמפריעה לי, ואני לא נאלצת להסתובב עם שקית או דבר מה מלוכלך כל היום, רק כי לא היה לי נעים.
כמו שבן אדם כבד שמיעה יבקש ממישהו להגביר את קולו או בן אדם בכסא גלגלים יבקש גישה, כך גם זכותך לבקש את הדבר הבסיסי שמגיע לך, וכל עוד הוא נימוסי ואינו פוגע בזולת, מה רע בכך?
אוסידי, היא בעיה נוירולוגית בנוסף, ואין מה להתבייש בה.
הכדורים באים לסדר את הסרטונין אשר ניספג מהר מידי אצל מי שסובל מאוסידי, ואת הדופמין הלא מאוזן, ובכך מוריד את רמות החרדה, המחשבות הטורדניות ותחושת הזיהום שאנחנו חשים.
אינני מטיפה לכדורים, ובהחלט מאמינה שאפשר לנצח בלי, אך אינני אוהבת את הסטיגמה שהם קיבלו, כי לי אישית הם הצילו את החיים וגרמו לי להתאזן למצב נורמלי לחלוטין.
תחשוב על זה כך, אם היית סובל מסכרת, או לחץ דם, לא היית הולך לקבל טיפול?
(בין אם הוא תרופתי או כל דבר אחר?)
מה שונה הדבר מאוסידי?
אני מציעה כן להתחיל לטפל בבעיה, ולא רק על סמך מאמרים או מידע ברשת, ולא חייב דווקא כדורים.
יש מלא שיטות לטיפול באוסידי שאינן מצריכות כדורים, והן טיפולים נטו.
אחד הדרכים לעזור לעצמנו לנצח ולהלחם בבעיה שיש לנו (כל בעיה בחיים, לא רק אוסידי), היא לדעת שיש לנו בעיה, להכיר בה, וברגע שאתה מכיר בה להבין שאתה צריך כלים, כלי נשק כדי להלחם בה. כמו בכל בעיה בחיים.

הנלחם

New member
היי DOCTOR W H O

אני מסכים איתך במה שאמרת שאחד הדרכים להלחם בבעיה היא לדעת שיש לנו בעיה ואז להבין שצריך כלים, וכלי נשק כדי להלחם בה אז אני כן נלחם בה למרות שאין לי הרבה כלי נשק אני נלחם בה, באמצעות מאמרים ומידע ברשת וארצה לקרוא את הספר די לאובססיה בעתיד לטיפול לא אלך כי ותרופות לא אקח כי זה לא אני
ודוגמא הכי טובה לשיטות טיפול בOCD שאינן מצריכות טיפול זה הCBT-חשיפה ומניעה תגובה ואני באמת חושב שזה עוזר אבל שוב ההפרעה עקשנית אז צריך להתמיד יותר לפי דעתי
דבר נוסף אני רוצה לשתף משהו נחמד מאחד המאמרים שאנטיתזה גלגל פרסמה בעקרונות לעזרה עצמית לOCD
עקרון מספר 1 תפס את תשומת ליבי זה כ'כ נכון העקרון הזה :

"עקרון מספר 1: אתה חייב לבחור אם אתה רוצה להיות חלק מהחברה או להיות מבודד ממנה.
סימפטומים של טורדנות כפייתית, כאשר מורשים לרוץ חופשי במוחך, יבודדו אותך מהעולם סביב לך. לסיפוק של הקומפולסיות הללו יידרש מרחק (קודם פיזי ולאחר מכן מנטלי) מאנשים. אתה חייב לבחור באיזו דרך תלך : האם תתן ל OCD לשלוט בחייך ולגרום לך לוותר על מערכות יחסים עם משפחה וחברים, או שתעבוד ליצירת חיים מאושרים, בריאים ונושאי פרי למשפחתך ולך ?
אם בחרת להנות מהעולם סביבך ולחיות חיים מלאים, השתמש בעקרונות הבאים כנשק מהמחסן נשק שלך במאבק שלך נגד ה OCD"

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

על זה בדיוק דיברתי. סיביטי הוא כן דרך של טיפול אך ללא כדורים.
כשאמרתי לא לטפל בבעיה התכוונתי לא ללכת לשום סוג של טיפול.
סיביטי, דמיון מודרך, NLP, טיפול בשיחות, טיפול קבוצתי, כל אלו הן כן דרכי טיפול, אך בהם, יש לך אדם מיקצועי אשר עוקב אחרי ההתקדמות שלך, ונותן לך ביחד איתך את הכלים שאתה צריך כדי להלחם נכון, ולא סתם להלחם בתחנות רוח.

הנלחם

New member
היי שוב DOCTO RWHO

cbt זה לא חלק מהמערך של החשיפה ומניעת תגובה??
כי לזה התכוונתי בעיקר
ואני לא מסכים אם האמירה שלך לא סתם להלחם בתחנת רוח שהרי כל לחימה היא לחימה מבורכת ובכלל במצבי שאני נמנע מראש מטיפול תרופתי ומטיפול של מפגשים כגון הCBT שציינת כי אני נמנעתי מזה מעל 10 שנים שהמחלה התפרצה אצלי ואני לא בשלב הזה בחיים של ללכת למפגשים כאלה לפחות כרגע
אני יודע שההתמודדות הזאת שלי לא תמיד מספיקה ל OCD אבל זה יותר טוב מכלום לעת אתה

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי

אני בהחלט מסכימה איתך שכל לחימה עדיפה על אי לחימה.
סיביטי הוא אכן מה שהתכוונת, אך הוא נחשב כדרך טיפול (בדרך כלל על ידי מטפל מוסמך שיוכל לנווט אותך ולעזור לך במה להתמקד, איך להתקדם ולא סתם שתרגיש שאתה עושה דברים בכוח בלי הדרכה, ואז נכווה מהם ואינך רוצה לגשת אליהם לעולם).
כל דרך שאתה בוחר להתקדם הלאה ולעזור לעצמך מבחינתי היא מבורכת.

הנלחם

New member
צודקת בהחלט

ושאלה ראיתי שרשמת מקודם שהתרופות ממש הצילו את חייך וגרמו לך להתאזן במאזן נורמלי, הכוונה לזה שהם הורידו את הסימפטומים של הocd לרמה נמוכה??
והאם את משלבת גם טיפול cbt עם התרופות??
למרות שאני חושש ונמנע מתרופות זה משהו שמסקרן אותי כי ממשקראתי בפורום לחלק זה עוזר לחלק לא ולחלק אפילו יש תופעות לוואי מזה.
הלוואי שיום אחד ימציאו גלולה שתעלים את הocd הזה וכל הסובלים ממנה ירפאו

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי יקירי

קודם כל מצטערת על הזמן הרב שלקח לי לענות, לצערי לא הייתי בקרבת המחשב כדי לענות

בקשר לכדורים, לי הם בהחלט עזרו.
אני הייתי במצב של מקלחת של שעה עד שעתיים אחרי כל מתן שתן פשוט, וכיום המקלחת הכי "אוסידיסטית/אובססיבית" שלי לוקחת פחות מ10 דקות.
הכדורים מאזנים את הסרטונין שניספג מהר מידי אצל מי שחי עם אוסידי ואת הדופמין הלא מאוזן, מה שגורם לירידה בחרדה שמורידה את המחשבות הטורדניות , את תחושת הליכלוך וכדומה.
נכון, לא לכל אחד זה תמיד הולך, לכן זה ניסוי וטעייה.
אני יודעת כשלי היו תופעות לוואי מכדורים מסוימים, הפסיכיאטרית או שינתה לי את הכדור לכדור שלא עושה תופעות לוואי (וכיום שהכדורים הם חדשים יותר, יש פחות תופעות אם בכלל), או נתנה לי כדור אשר ביטל את תופעות הלוואי וכך יכולתי לקחת את הכדור שהציעה בלי בעיה בכלל.
אכן ניסיתי סיביטי בנוסף פעמיים בחיי.
הראשון לא הכי צלח, לעומת השני שעזר לי דווקא מאוד.
שוב, לכל אדם מתאים משהו אחר, כמו שאחד יפתח ויזרח בקבוצה טיפולית, השני דווקא יצליח יותר בסיביטי או בדמיון מודרך.

למעלה