שבדיה

godamnalona

New member
שבדיה

שלום כולם
אשמח ביותר לכל פרט של מידע או כיוון שניתן לתת לי .. אני מתכננת לעבור לשבדיה (מלמו) בעוד חודש ואני בעלת דרכון אירופאי. אני בת 25, ציירת ומתכננת להתחיל ללמוד (כבר נרשמתי לאוניברסיטה). דיור לא בעייתי כי יש חברים שוודים שיעזרו לי, אבל מבחינת עבודה אני מעט אובדת עצות כי איני מדברת שוודית עדיין (מתחילה ללמוד ולומדת מהר מאוד). כמובן שאתחיל ישר לחפש כשאגיע, אבל חשבתי להתחיל כבר למצוא כיוון מהארץ.. אולי אפילו בקהילה יהודית.. מטפלת של ישראלים - לא משנה מה, העיקר להתחיל להרוויח כמה גרושים למחיה.. אם למישהו יש אפילו עצה קטנה, אשמח ביותר תודה על זמנכם ושיהיה המשך יום מצוין

forglemmigej

New member
במלמה [ככה מבטאים מלמE] אין אוניברסיטה

אני מניחה שנרשמת ללונד או קופנהגן. בקופנהגן צריך לדעת דנית ובלונד או מלמה שבדית. במלמה אפשר גם ערבית זו השפה השלטת שם היום..

godamnalona

New member
מלמה

נרשמתי לאוניברסיטה במלמה - ל-hogskola - בלונד אין אומנות, ולמה לנסוע 45 דקות ברכבת לקופנהגן כשיש לימודים במלמה..
כבר הייתי בשבדיה 3 פעמים אחרי שגרתי בהמבורג שנה - יותר ערבים מגרמניה אי אפשר למצוא, וחוץ מזה שזה לא מורגש ולא מפריע..

forglemmigej

New member
My bad

I didn't know they had a högskola there. The oldest and most famous, and with a great reputation, is that in Lund. It's a complete university with all the faculties, including medicine and theology. But perhaps there are some special courses in Malmö, which they don't give in Lund.​

forglemmigej

New member
הענין הוא כזה

אוניברסיטה במובן המסורתי האירופאי מורכבת מ4 פקולטות עיקריות: פילוסופיה, משפטים, רפואה ותאולוגיה. בHögskolor כמו זה במלמה יש במקרה הטוב רק שתי פקולטות כאלו. אני חושבת שבמסגרת הפרטת החינוך שנעשתה בשבדיה יש שם הרבה אוניברסיטאות כאלו . כלומר רק שתי פקולטות שמרכיבות ויכול להיות שהמושג הבסיסי לאוניברסיטאות עם 4 פקולטות עיקריות פשוט הורחב למוסדות אחרים.

shno

New member
מלמה־לונד

נראה לי שאת צודקת בענין הפקולוות, זה גם מה שאני הבנתי מהחברים השבדים. בכל מקרה, זה לא ענין בשבילי כרגע כי אני רק לוקחת קורסים בשבדית ואחר כך אני מתכוונת להרשם לבי"ס לאומנות, פקולטה שלא נמצאת לא במלמה ולא בלונד. אם אני לא טועה יש שלוחה של פקולטה לאומנות מהאוניברסיטה של מלמה, בלונד, אבל משום מה אני לא מוצאת את זה באינטרנט, וזה אחרי חרישות. יכול להיות שאני מתבלבלת, כי ראיתי את הברושור כשביקרתי באוני' במלמה... בכל מקרה אני אברר כבר באוני' כשאגיע.. אבל לאף אחד אין עצה לגבי עבודה במקרה ?
השגרירות בסטוקהולם נתנו לי את הכתובת של הקהילה היהודית במלמה. מישהו יודע אם יש להם אתר במקרה ? למרות שהם קהילה קטנה יחסית אני מניחה ? המשך יום טוב שיהיה

forglemmigej

New member
אל תבני על הקהילה היהודית בשום מקום

נסי לפנות לבתי מלון שם לא צריך שפה או ניקיון בתים או בתי ספר .

gesus

New member
קהילה יהודית היא לא לשכת תעסוקה

אני חושב שהרבה אנשים שמהגרים חושבים שמהקהילה היהודית תגיע הבשורה. קהילה יהודית זה בעיקר אנשים שמבינים את הקשיים שעוברים "החדשים". הם יכולים לתרום במידע, אבל אין להם מנגנון מיוחד למציאת עבודה כמו בקהילות מסוימות בקנדה. בקשר לעבודות כפיים, בשבדיה אפילו מטאטא רחובות צריך לדעת שבדית למקרה והוא יצטרך לקרוא כל מיני דברים. חברות שמעסיקות אנאלפבתים בדר"כ משלמות שכר מאוד נמוך או מעסיקות ב"שחור".

godamnalona

New member
כן, אני מודעת שמשם לא תבוא הישועה

כן, אני מודעת לזה שמשם הסבירות היא שלא תבוא הישועה, אבל אני יורה באוויר לכל מקום אפשרי- אולי במקרה יש איזה זוג ישראלים שגרים ומחפשים מטפלת או כל דבר מהסוג הזה - לא התכוונתי ללוח מודעות, פשוט קשרים שיכולים לתת לי כיוון לעבודה ראשונית, זה הכול .. וזה לא שאני ששה לעבוד אצל ישראלים-ממש לא - אני אעדיף עבודה אצל שוודים כדי להתערות בחברה המקומית כמה שיותר, אבל בתור עבודה ראשונית, הכול הולך
אבל תודה על המידע

gesus

New member
זו לא בדיוק הכוונה שלי

התכוונתי שבד"רכ בקהילות לא יודעים על משרות פנויות כי האנשים הללו לא מתעניינים בזה. יכול להיות שמישהו שהם מכירים צריך עובד או משהו כזה. לכן כדאי מאוד לבנות קשרים. גם אם לא בשביל עבודה, זה נחמד שיש קשר עם ישראלים שמבינים את ההומור. הרגע חזרתי מסופ"ש אצל משפחה שגרה לא רחוק ממני ואין לך מושג כמה אני שמח שפגשתי אותם.

shno

New member
מלמה־לונד

נראה לי שאת צודקת בענין הפקולוות, זה גם מה שאני הבנתי מהחברים השבדים. בכל מקרה, זה לא ענין בשבילי כרגע כי אני רק לוקחת קורסים בשבדית ואחר כך אני מתכוונת להרשם לבי"ס לאומנות, פקולטה שלא נמצאת לא במלמה ולא בלונד. אם אני לא טועה יש שלוחה של פקולטה לאומנות מהאוניברסיטה של מלמה, בלונד, אבל משום מה אני לא מוצאת את זה באינטרנט, וזה אחרי חרישות. יכול להיות שאני מתבלבלת, כי ראיתי את הברושור כשביקרתי באוני' במלמה... בכל מקרה אני אברר כבר באוני' כשאגיע.. אבל לאף אחד אין עצה לגבי עבודה במקרה ?
השגרירות בסטוקהולם נתנו לי את הכתובת של הקהילה היהודית במלמה. מישהו יודע אם יש להם אתר במקרה ? למרות שהם קהילה קטנה יחסית אני מניחה ? המשך יום טוב שיהיה

איזה יופי

עוד " שוודיות" כמוני ברשת :) ברוכות הבאות. לפני שהגעתי לגור בשוודיה הייתי מגיעה לביקור קצר חודש חודשיים וחוזרת לארץ בפעם האחרונה שהייתי שם ראיתי מלאאאאא פלסטינים והשינאה שלהם בעיניים היתה מפחידה אפילו בארץ לא רואים שינאה כל כך עצומה , עד שבעלי אמר לי " זהו מהיום אנחנו לא מראים שאת מישראל אין יותר להראות כלפי חוץ " בסה"כ היה לי משעמם בעלי עובד ואני עדיין לא עובדת כל היום אני בבית עד שהוא מגיע מהעבודה ואז יוצאים לטייל יחדיו משעמם פה נורא האנשים קרים מאוד אפילו השכנים בקושי אומרים " שלום" שלא נדבר על מה נשמע וזה בחלומות חחחחח ויורד פה שלגגגגגגג שזה אחד הדברים היפים, אשמח להכיר חברים ישראלים בשוודיה לפחות יהיה עם מי לדבר קצת :)

למעלה