שבב וחיסון כלבת.

שבב וחיסון כלבת.

שלום לחברים ושבוע טוב.
יש לי גורה בת שלושה חודשים שעוד יום/יומיים תקבל את המשושה השלישי. אחריו יגיע חיסון הכלבת(אינני רוצה לעשות אותם ביחד) ואני מעדיף שלא לתקוע בה שבב,האם זה אפשרי לחסן בחיסון הכלבת ללא שבב?
אני ממש נגד עניין השיבוב למרות כל הממליצים על כך.
תודה למשיבים.

עומר TT

New member
השבב הוא דרישה חוקית

ולכן אין אפשרות חוקית בארץ לבצע את החיסון בלעדיו, למרות שאם תחפש כנראה שתצליח למצוא וטרינר עבריין שיחסן גם בלי.
אני לא מבין למה אתה מתנגד, השבב נמצא במעטפת אינרטית ולא זולגים ממנו חומרים לגוף, בנוסף הוא עומד בכללי ה ROHS שאומרים שאין בו חומרים מזיקים כגון עופרת וכספית, הטכנולוגיה שהשבב עובד בה היא כזו שהוא אינו מכיל מקור אנרגיה ואינו פולט קרינה, הוא פעיל רק כשהוא נחשף לתדר המפעיל אותו, שהוא זה שמספק לו אנרגיה כך שהוא פעיל רק כאשר מבוצעת קריאה של השבב. בנוסף, במקרה שהכלבה תאבד ותמצא ע"י מישהו אחר או תלכד ע"י הרשויות, השבב הוא האמצעי שבעזרתו יגיעו אליך ויחזירו לך אותה, אחרת היא עשויה להמסר לבית אחר במקרה הטוב, או להשלח למותה במקרה הרע.

KallaGLP

New member
גם אני חושבת שאפילו מעבר לחיסון,

זו טעות לא לשבב את הגורה. יבוא יום וזה עשוי להיות האמצעי היחיד שבעזרתו תאתרו אותה אם תלך לאיבוד. אני לא שמעתי בחיים על כלב או חתול ששבב גרם להם לבעיות כלשהן, הרבה יותר מסוכן ומזיק לדעתי להשאיר את הכלבה ללא סימני זיהוי, שלא לדבר על כך שאף וטרינר עם אתיקת עבודה מינימלית לא יחסן אותה לכלבת.

שירן ל11

New member
זו לא המלצה- זה החוק. לא תוכל לחסן בעתיד ללא שבב.

ויהיה אפשר להחרים לך את הכלבה כי היא תהיה לא מחוסנת. לא ניתן לרשום כלב ללא שבב, ואני לא מבינה את ההתנגדות. זו ההוכחה החוקית שהכלבה שייכת לך...

למעלה