"שבבניקים קדושים"

"שבבניקים קדושים"

לפעמים אנו עומדים ומתנשאים על האחר, אנו פוגעים בו, רומסים את כבודו, מכלילים אותו.. מלבישים עליו 'סטיגמה'.. לפעמים הם עומדים בגבורה עילאית ומתגברים, מנסים להיאחז בכל הכוח ולא להיגרר אל אותה סטיגמה מולבשת, לפעמים הם עוברים חוויות וקשיים שאיננו מכירים... כן, אלו הם אותם אנשים שאנו באכזריות נוראה קוראים להם "שבבניקים". כשנגיע למעלה יקראו לנו אולי 'שבבניקים'. כשנשאל 'למה'? ישיבו לנו 'אתם הפכתם את פלוני לשבבניק, אתם גרמתם לו לנשור ולהתנתק...'. כשמלבישים על אדם סטיגמה, כשמשייכים אותו חברתית, מקטלגים אותו! משנים לו את התחושה, אם הוא לא יהיה 'בעל כוחות' גדול הוא יקרוס הישר אל תוך הקיטלוג ושם הוא ישאר. מי אשם בזה???????? חברים, זכרו דבר נוסף: כשם שאתה מקטלג את האחר, כך ישנם המקטלגים אותך ורק.. עוד משפט אחד... אותם חז"ל שאמרו לנו מה צריך לעשות ומה לא... כן, אוצם אנשים, אמרו לנו אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו הייתי עומד כאן גאה בכדי לומר שכולנו....... "שבבניקים קדושים"...... למי שהבין את המשמעות..........

השפת אמת מוסיף על המאמר על תדון את

חברך עד שתגיע למקומו. מוסיף. ולמקומו לעולם לא תגיע. סוף ציטוט. כל מילה מיותרת

זה מזה נכון! כל הכבוד חקר!

את קולע בול לרגשות של האנשים. ועוד משו.. גם את עצמנו אסור לקטלג! אם חיללת שבת זה לא אומר שאתה כבר חילוני, אלא חרדי שעשה טעות! (זה מה שאני כמעט אמרתי לעצמי..)

זה נכון

"כל זמן שהנר דולק עוד אפשר לתקן" "כי לא אחפוץ במות המת כי אם בשובו מדרכו וחיה". הוא וודאי לא חפץ שנניח מצבה על עצמנו ונכתוב עליה באופן סופני פה נטמן......

חח אבל זה מה שרוב האנשים עושים..

בנושא הזה יש עוד נקודה, שלדעתי מאוד מרחיקה מהיהדות. הרבה מסתכלים על הציבור החרדי ואומרים ``אני חרדי בחיים לא יהיה!`` למה? בגלל כל הצביעות שבעולם החרדי שהיא בהרבה יותר מבחילוני. אז מה עושים? מצאתי פיתרון.. אל תהיה ``חרדי``, תהיה חילוני שומר מצוות! לא צריך שום סטיגמות! בהצלחה.

חולאהבה

New member
ללא נושא

אתה מקשקש את השכל...כי זה לא חוכמה להפוך את מאמר חזל לתרוץ לקלקול שלהם...ובזה שהוא גרם את זה לעצמו... שאוכל את מה שהוא בישל...

אתה טועה

גם אם נניח שהוא בישל את מצבו, אין זה אומר שאתה אמור להיות שותף שלו להצלחה..... וד"ל

גם מי שבישל לעצמו את המצב

אין לנו זכות לדון אף אדם! חקר, תוכן ומסר אמיתי ומובע מדהים!

שמחה שמצאת מילי סינגור בודדים עליכם

דרך העולם זה לקטלג ולשייך אותך לקבוצה כלשהי ובוא נאמר שסתם לא יכללו אותך במקום שלהם. להלחם על מקומך שאמור להיות שלך זה לא ממש פתרון תעדיף מלכתחילה שלא ימצא סיבה שתהיה שם. תחסוך הרבה עוגמת נפש.

האם סנדלר?

יכול לתת יעוץ רפואי? האם רופא יכול לתת יעוץ משפטי? ולא. למה? כי כל אחד יש לו את הכלי חשיבה שאיתם הוא גדל או שהוא קנה. הזכות להעביר ביקורת על מישהו אחר נתונה רק לאותם אנשים שהיו באותו מצב או חיים את המצב. ממילא בחורה שגדלה בציבור מזרחיסטי ואינה מבינה בדיוק מה קורה בציבור החרדי, ולא מכירה את החינוך מקרוב, או את ההתמודדיות לא יכולה לתת ביקורת כי הנקודת מבט שלה שונה לגמרי והביקורת מונעת מאותה נקודה.

כן..

למה אתה סתם מדבר? אני גדלתי במקום הזה, גדלתי במסגרת חרדית וראיתי שיש דברים שלא הסתדרו לי איתם אז פשוט הורדתי הילוך..עכשיו אני לא בגדר צבועה.

שומר 23

New member
איפה נעלמה החכמת נשים?

ר` לוי יצחק מברדיטשוב.. מי אנחנו שנקטרג.. ומי שמקטרג מושך עליו קיטרוגים.. אשריך חקר ואשרינו אנו שראינוך בכך..

גם אתה מחפש סינגורים על הדרך

המעוותת שלך? מותק זה לא פתרון. חוץ מזה יש הבדל בין לקטרג לבין להראות לך איפה אתה נמצא.

למעלה