שבבי סויה

שבבי סויה

שלום לכולם,
לפני כחודש שאלתי כיצד להכין טופו ורשמתם לי פה כמה רעיונות נחמדים.
התוצאה: יצא טעים והילדים אהבו. אז תודה לכם!
אתמול הכנתי פאסטה מקמח מלא והוספתי לה טופו שטוגן קלות עם בצל וטריאקי - ממש טעים!
עכשיו ביקשתי מבעלי שיקנה שבבי סויה והוא הביא לי משהו שניראה כמו קליפה של בוטן .
איך מכינים מזה משהו?
וגם - מה עושים עם שבבים שקונים כשהם כבר טחונים?

ואם לא קשה - אז אשמח לקבל גם רעיונות לסייטם... זה כמו טופו? כי זה די דומה ..

smaak

New member
לגבי הטופו

השבבים היבשים שנראים כמו קליפה של בוטן, צריך להרתיח במים ולסחוט אחר כך היטב. אני לא מתה על זה (ואחרים מעידים שהטעם לא משהו) ומעדיפה את השבבים הטריים שאני קונה (אך לא בארץ).

לגבי הסייטן, אני מתייחסת אליו בבישול כמו שהתייחסתי לפני כן למוצרים מהחי- מכינה ברוטב כלשהו עם ירקות ומגישה על אורז לבן למשל, אתמול הכנתי עם חלב קוקוס- קוביות קטנטנות של תפו״א, בצל ופלפל מתוק אדום שטוגנו לפני כן עד לריכוך ואחר כך בושלו בחלב ביחד עם קצת ציר ירקות (אפשר גם מים בלי בעיה), רוטב סוייה וכף של חמאת בוטנים. מאוד מאוד טעים.
הטעם של הסייטן לא דומה לטופו, והוא יותר דומיננטי.

שבבים טחונים, מעולם לא הכנתי כך שלא יכולה לתת לך עצה בעניין.

תודה - מקווה ששבי הסויה

יצאו טוב. קצת מבאס שהם פחות טעימים... ננסה אותם ואחר כך ניקנה את הטחונים.

מוסיפה על סייטן

אני עשיתי שניצלים מסייטן:
חותכים לפרוסות, או אצבעות, טובלים בעיסה שעשויה מקמח חומוס מעורב עם קצת מים+ טיבול [אצלי מלח, פלפל, חרדל], אחר כך טובלים בפירורי לחם ומטגנים מכל צד. מדהים!

שבבים קטנים

כאלו בגודל של אורז תפוח, הכנתי איתם "רוטב בולונז" לפסטה.
הם התרככו מהר מאוד מהבישול בתוך הרוטב. הניחוח והטעם קצת הזכירו דוגלי.
בהתחלה לא היה לי טעים ואחרי כמה פעמים התרגלתי (או שהייתי מאוד רעבה)
בגדול המרקם שלהם מאפשר לעשות מהם קציצות, לשים בפלפל ממולא וכו'...

שבבי סויה זה מהמם

אני לא יודעת למה התכוונת ב"קליפה של בוטן": יש גדולים יחסית, בגודל ממוצע של קצה אגודל, נגיד, ויש קטנטנים כמו פירורים. הגדולים מכונים (בפי טבעוניות) גם בשם האטקרטיבי "בונזו".

הגדולים משמשים להכנת כל מיני "סויארמה" (כמו שווארמה...) ודברים בסגנון. הכי מתכון-זבל (שאני מאוווד אוהבת) זה להשרות במים רותחים, אחרי שמתקרר לרוקן את המים ולסחוט טיפה (פעם הייתי משקיעה המון זמן וכח כדי שיצאו כל המים, והבנתי מתישהו שזו הגזמה). לטגן בצל, אפשר שום, לשים את השבבים יחד עם רוטב סויה, אפשר עם עגבניה וגמבה קצוצות, אפשר מלא תבלינים כמו כמון, כוסברה טחונה, קצת כורכום, פפריקה, תבלינים למנגל וכו'... להוסיף רסק עגבניות ולטגן כמה דקות.

אחד מיתרונותיהם הגדולים של המוצרים הצמחיים על פני בשר, הוא שהם מוכנים כבר. תיאורטית, את יכולה לאכול את שבבי הסויה מיד לאחר שהושרו במים. כלומר, התבשיל שדיברתי עליו מוכן ברגע שהרוטב יהיה לטעמך - זה לא כמו בשר שחייב לעבור איזה תהליך של חיטוי בטמפרטורה לוהטת.

שבבי הסויה הטחונים מעולים בתור תחליף של בשר טחון בכל דבר - כתבו פה כבר על רוטב עגבניות לספגטי, וגם על ממולאים.
מתכון ממש פשוט למלית לממולאים: אורז מלא, שבבי סויה שהושרו קודם ברוטב סויה (לא צריך לבשל בנוסף), ואגוזים\שקדים\גרעינים\צנוברים. זה הבסיס ואת יכולה גם להוסיף חתיכות ירקות, צימוקים\חמוציות או מה שבא לך.

סייטן עובד מעולה במוקפצים למינהם.

בתיאבון :)

purplegiraff

New member
אני ממש לא מסכימה עם זה שהשבבים לא טעימים!

הכל עניין של תיבול טוב..
לחלק מהסוגים יש מעט יותר טעם לוואי מאחרים, אבל בתיבול טוב לא מרגישים כלום וזה חיקוי בשר מצויין.
מהשבבים הדקים אני עושה מעין "טחון מהתומח" עם פטריות קצוצות, בצל, סלרי אמריקאי, עגבניות מרוסקות, הרבה שום,
בתיבול פריקה מעושנת, כורכום, חוואייג', קינמון, זה משמש כרוטב בולונז, כתוספת לאורז לממולאים, כמיולוי לפאי רועים (חקלאים בגרסה הטבעונית..
)

מהשבבים הגדולים יותר- עושה שווארמה צמחונית, גם עם פטריות בצל שום, לפמים גם קצת שושרשים קצוצים, הרבה ירק,
נותנת להם חריכה טובה, ומתבלת בהרבה כמון וחוואייג' תימני, יוצאת שווארמה סוף!

עוד דבר ממש מגניב שעשיתי איתם כמה פעמים- זן השרייה במרינדה ללילה-
רוטב סויה, מלא ג'ינג'ר ושום קצוצים, סילאן, רוטב צ'ילי מתוק, קצת צ'ילי חריף, חמאת בוטנים- המרינדה צריכה לא להיות נוזלית מידי.
יחד איתם במרינדה שמתי גם פטריות שיטאקה, כרוב לבן חתוך, רצועות גזר, רצועות לפת לא מבושלת,

יום אחרי לקחתי את כל הטוב הזה, הוספתי נבטי שעועית סינית, בצל ירוק קצוץ וכוסברה, וגלגלתי לי ספרינג רולס מדפי אורז מלא.

המרקם והטעם שהשבבים קבלו ממש הזכירו לחלק מהטועמים רצועות אנטרקוט, רחמנא לצלן, אבל זה באמת היה טעים מאד.

למעלה