שא"ק כסדרת טלוויזיה?

שא"ק כסדרת טלוויזיה?

חשבתי פתאום על הרעיון הזה. זה יכול להיות לא רע לדעתי. זה פותר את בעיית האורך של הספרים- ניתן להפיק כמה פרקים שרוצים, בכמה עונות שרוצים- כל פרק יכול להיות עונה בפני עצמה. כמובן ששיטת הPOVS יוצרת בעייתיות. קשה לדחוס נקודות מבט רבות ומקומות התרחשות רבים לפרק של 50 דקות. אבל זה לא בלתי אפשרי. לא חסרות סדרות שמציגות דמויות ראשיות רבות. אם הסדרה תהיה סדרה יומית, ניתן לפתור את הבעייתיות ע"י כך שכל פרק יוקדש לאיזור מסויים- וינטרפל, מעלה מלך, החומה, הקלשון, הערים החופשיות, דרגונסטון וכו', ויעסוק רק בדמויות הנמצאות באותו איזור. לא נראה לי שזה יכול לעבוד בפרק שבועי, כי אז הסדרה תצא מבולבלת מדי, והצופים ייאלצו לחכות יותר מחודש כדי לדעת מה קורה עם דמות מסויימת. אבל אם זה כל יום (ובסופ"ש כל הפרקים ברצף
) זה יכול לעבוד. זו יכולה להיות סדרת אנימה, או אנימציית מחשב או עם שחקנים אמיתיים, ככה או ככה זה ייצא טוב. עכשיו נשאלת השאלה מי יסכים להשקיע בכזה פרוייקט...אבל אני חושב שזה יכול להצליח. מה אתם חושבים?

מרטין הציע את זה בעצמו באתר שלו

הוא כתב שאין הרבה סיכויים שחברת הפקות כלשהי תתחייב להפיק כל כך הרבה סרטים מהספרים שלו ( רק הספר הראשון יכול לקחת 2 סרטים..) אבל הציע שסדרה קצרה יכולה להיות טובה.. כמו המיני-סדרות שיש בהולמארק. אני לא חושב שזה יהיה משהו אם זה יהיה אנימה.. אבל אם זה יההי עם שחקנים אמיתיים זה יהיה מצויין.

זה דווקא יכול לצאת יפה באנימציה

אני אישית מעדיף דווקא אנימציית מחשב, כי אפשר לגרום לזה להיראות ממש אמיתי. אבל גם באנימה זה יכול לצאת מדהים. באנימצייה גם יהיה הרבה יותר קל לעשות את כל האפקטים והמקומות. לא צריך תפאורות, פעלולים, תלבושות...רק כותבים, אנימטורים ומדובבים.

אבל זה מאבד...

זה מאבד את כל הריאליסטיות שמרטין הכניס בסיפורים. חוץ מזה, שבדר"כ באנימציית מחשב מאד קשה לעשות דברים כאלו, ובלי מימון של מיליוני דולרים, אי אפשר להגיע למשהו ברמת של "גולום".. ברור שעדיף אנימצייה מאשר כלום. אני לא יכול להגיד שזה גרוע לגמרי - לאחרונה קראתי את האביר הלא משוח בקומיקס, ואני ממש נהנתי, למרות שאני לא קורא קומיקסים. הציורים (רובם) היו ממש ממש יפים, ואני נהנתי. המגרעה בקומיקס היא שהרבה חומר שמופיע בסיפור המקורי, נאלצים להוריד מפאת מקום וכו'.. אבל עדיין זה יפה וחמוד מאד.

nedisrael

New member
לא סביר, אבל יכול לצאת טוב

יש מספיק דוגמאות טובות לסדרות POV, לדוגמא כמו LOST. לדעתי לא היה ניתן לעשות פרק בסדרה הטלויזיה עבור כל פרק בספר, אבל היה ניתן לדחוס כמה פרקים מכמה אזורים שונים בכל פרק טלויזיה. אני לא חושב שסדרת אנימה או אנימציה ממוחשבת היא רעיון טוב במיוחד, כי כמו שנאמר הסדרה מאבדת מהריאליסטיות שהיא מציגה בספרים. אני גם חושב שלא ממש צריך את האפקטים המיוחדים שמספקת האנימציה בגלל שעד כה לא היו אפקטים כאלה מטורפים בסדרה. אבל אם צריך, תמיד אפשר לעשות מה שעשו בשרה"ט. בפועל קשה לי להאמין שאיזו חברת הפקה תיקח על עצמה כזה פרוייקט מסיבי. העלות תהיה יותר מדי גבוהה ואין הבטחה שסדרה כזו תצליח, מכיוון שאין כל כך הרבה אוהדים לסדרה, עם כל הכבוד. שרה"ט היא קלסיקה שמיליוני אנשים קראו בעולם ורק לאחר עשרות שנים צילמו את סרטי הקולנוע, לא נראה לי ששאוש"ק אי פעם תגיע למעמד שיאפשר כזו השקעה.

Ploral Reaction

New member
למה לדחוס מכמה מקומות?

במספיק מקרים, בעקיר בספרים הראשונים, אפשר לרוץ קדימה עם עלילה של דמות אחת, כלומר לחבר בפרק טלויזיה אחד עלילה מכמה פרקים רצופים של הדמות בספר. זה יכול לפתור את כל הבעיות זמן וויתור על חלקי עלילה. ולדעתי זה רעיון ענק לעשות סדרה מזה

הרעיון הזה כבר עלה כמה וכמה פעמים

בפורומים שונים, כולל עבריים. לדעתי הפורמט הכי מתאים לסדרה הוא כזה של דרמת HBO - משהו כמו "רומא" אם אתה מכיר. ואם לא, אז רוץ לראות.

לישקפה

New member
לאלאלאלאלאלא.

רק סרט קולנוע באורך מלא. סדרות זה משהו שמתדרדרים אליו.

סליחה??

על סמך מה את קובעת את זה? לפי מה שאני רואה הטלוויזיה רק הולכת ומשתפרת (תלוי אילו סדרות כמובן) בעוד הקולנוע הוא זה שמתדרדר. מפיקים אמריקניים לא יעזו לנכר את הילדודס המעצבנים ולכן כל סרט של האולפני נעשה כך שיתאים לסיווג PG-13.

לישקפה

New member
(הו, איזה חידוש מרענן)

(לראשונה בהסטוריה, תגובה נכתבת אחרי דק' מעטות בלבד). אולי לא הייתי ברורה מספיק; בכל הנוגע לספרים שמתורגמים לוידאו השלבים הם: סרט קולנוע באורך מלא, ואז, אולי, אח"כ, באם הסרט הופך להצלחה גדולה--> סדרה. ראה: אקס מן (קומיקס-סרט-סדרה), שרטבעות וכו'. לרוב אותן סדרות מהוות את החותם הסופי על ההצלחה ונכשלות כשלונות חרוצים.

אה, עכשיו הבנתי

אבל אני עדיין לא מסכים. שר"ה הם סרטים יוצאי דופן שנעשו בתקציב ענק. מרטין עצמו אמר שזה יהיה בלתי אפשרי לעשות את אותו הדבר לספרים שלו בלי לקצץ *המון*. חוצמזה, שר"ה הוא גם סיפור יותר מעודן ויותר מכוון לכל המשפחה (אלימות מוגבלת, אין סקס) כך שבעיית הסיווג מראש לא צצה. אם מישהו ינסה להפוך את שא"ק לסרט, אני מבטיח לך שהדברים הראשונים שיעשו אחרי שיוסיפו עוד כמה שנים לגיל של הילדים, יהיה לקצץ את כל הסקס והקטשופ, לשים מסכה על הפרצוף של סנדור, למחוק את המוות של נד ושל ליידי ואולי גם לגרום לזאבים לדבר. אני בעד סדרה במתכונת של HBO, מה שאומר שאין צנזורה (או פרסומות), יש מספר מוגבל של פרקים בעונה, מה שתורם לאחידות הסיפור, וכל פרק ארוך מספיק בשביל להרחיב את היריעה (50-52 דקות במקום 40 דקות). כך, כל ספר יוכל להיות עונה, אפשר יהיה להכניס פנימה ולזרוק החוצה כמה דמויות שרוצים בלי שיקולי כוכבים מפונקים וקבוצות לחץ של הורים עצבנים שלא מסוגלים לחנך את הילדים שלהם ורוצים ששאר העולם יעשה את זה בשבילם, ורק מעט מאוד מהסיפור ייאלץ להשאר בחוץ.

לישקפה

New member
הגיוני. קיבלתי.

יאללה, אני רוצה טיוטה ראשונה על שולחני, נגיד, ביום רביעי בבוקר בשעה תשע וחצי?

לישקפה

New member
שוויצר.

כאילו יש לי מושג מה זה סנדמן בכלל. (זוכר? אני מה.. איך קראו לזה ב'טיטאניק'? ה"מתעשרים החדשים"? אלו ש'זכו בירושה'?)

לישקפה

New member
כלומר אאוטסיידרית.

לא שרדתי פרק אחד של סטאר-טרק? החזרתי את ספרי שרטבעות אחרי עשרה עמודים?

Guy24Gold

New member
אתם מבינים שאם יעשו את ששאושק עם שח

עם שחקנים אמיתיים(לא אנימציה) יצטרכו למצוא ילדה בת 14 שתהיה מוכנה להתפשט דיי הרבה פעמים, ולשכב בכמעט כל צורה אפשרית גם עם גברים וגם עם נשים? או שיצנזרו את הכל.

nedisrael

New member
הטלוויזיה עמוסה בשחקניות בנות 20

שמשחקות ילדות בנות 14-15 שעושות סקס, כמו בכל סדרות הנעורים.

למעלה