שא' לגבי עוסק פטור

מיהמ

New member
שא' לגבי עוסק פטור

יש לי חברה שמקבלת משכורות בצורה הבאה : ממקום עבודה א' בתלוש ומשלמת מס לפי מדרגות מס כמקום עבודה ראשי ממקום ב' - שם היא עובדת בקבלנות משנה בשכר ברוטו של כ 2500 ש"ח בחודש : היא מקבלת את השכר בשיק ללא תלוש ומנכים לה 400 ש"ח מעמ , מ"ה 27%-לפי האישור שהיא קיבלה ממ"ה וב"ל . השאלה :1. האם יש אפשרות לבקש פטור ממע"מ בלי לפתוח תיק במע"מ או שלצורך כך חייבים לפתוח תיק של ע.פטור במע"מ ? 2.האם גם כאשר אין לה תיק במ"ה היא יכולה להגיש דוח בסוף שנה ולדרוש 25% מהוצאות הבית וכו' ? או שבכדי לדרוש הוצ' אילו היא חייבת לפתוח תיק במ"ה ובמע"מ כעוסק פטור . 3. ומה לגבי ב"ל -הרי אם היא לא נחשבת לעצמאית עפי החוקים של ב"ל , היא לא צריכה לשלם ב"ל אז איך אפשר לדאוג לכך שלא יקזזו לה מההכנסה של ה 2500 ש"ח , ביטוח לאומי , גם כאשר היא לא פתחה תיק במ"ה ובמע"מ ? תודה על עזרתכם

כמה תשובות

החברה שלך שכירה בשני מקומות ועשתה תיאום מס (לפחות ככה משתמע מהתיאור שלך) כך שהיא "מסודרת" ולא צריכה להגיש דו"ח למרות שכדאי לבדוק אולי משתלם יהיה לה לבקש החזר אין לחברה שלך שום עניין עם מע"מ כי היא שכירה אם היא רוצה להגיש הוצאות, ובהנחה שסוג העבודה שלה מאפשר את זה, עליה לפתוח תיק במע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי כעצמאית. אבל צריך לבדוק את זה באופן ספציפי בהתאם לנסיבות שלה. בקשר לשאלה מה כדאי, עוסק מורשה או עוסק פטור, זו נקודה טכנית שצריך לשקול כאשר נגיע לגשר, כלומר אחרי שהיא תחליט ב"כן" על הנושא בסעיף הקודם.

מיהמ

New member
המשך

קודם כל תודה רבה ושנית : לחברה הזו מנכים גם מע"מ מהברוטו וגם ב"ל 1.לגבי מע"מ לדעתי הסיבה היא שהיא נותנת שירות המופיע בתקנה 6א' בחוק מע"מ וכניראה שהם מוציאית חשבונית עצמי ולכן מקזזים את המע"מ ,מה דעתכם ? ולכן גם אם היא תפתח ץיק במע"מ היא תחוייב להיות ע.מורשה . 2.הם גם מנכים לה ב"ל , אך אם היא היתה פותחת תיק במ"ה ובמע"מ היא לא היתה נחשבת לעצמאית בב"ל מכיוון שהיא ספציפית לא היתה עונה על הגדרת עצמאי בב"ל ואז היא פטורה מב"ל נוסף , אז האם אפשר לדרוש שלא ינכו לה ב"ל במקום השני בטענה זו ? מצד שני אם הם היו משלמים לה בתלוש היא היתה חייבת בב"ל גם במקום השני . אז אני לא כ"כ מבינה .

אוקיי

תגיד לחברה שלך שאם המדובר בעבודה שתימשך עוד זמן ולא משהו שנגמר בעוד חודש- חודשיים לדעתי כדאי לה לשקול פתיחת תיק עצמאי. כמובן שעליה להתייעץ עם איש מקצוע (רואה חשבון/ יועץ מס) לפני שהיא עושה משהו

מיהמ

New member
תודה רבה , אבל לא זו השאלה

שאלתי : האם צריכים לנכות לה ב"ל ? ומע"מ ?

נפתלי ג

New member
למיה

המע"מ לא מנוכה ממנה. אם הסכום המגיע לה הוא 100. אם היא היתה עוסקת היא היתה מוציאה חשבונית כוללת מע"מ שזה 118 . היא מדווחת למע"מ על הכנסתה ומשלמת להם 18 ש"ח מע"מ ונשאר לה 100. מכיוון שאין לה תיק במע"מ, המעסיק מדווח עבורה ואת המע"מ הוא מעביר ישירות למע"מ והיא מקבלת 100 .כך שאין הבדל. בקשר לבטוח לאומי- אם בדקת שהיא אינה נחשבת למבוטחת אפשר לפנות לבטוח לאומי לקבל החזר. בכל מקרה צריך לבדוק אם יש חובה בהגשת דו"ח שנתי. אולי זה אפילו כדאי.

מיהמ

New member
לנפתלי

מנכים לה במקור 27% לפי אישור ממ"ה ולפי מה שהבנתי מדע זכויותיך : מי שמנכים לו פחות מ 30% , גם אם זה באישור מ"ה חייב בהגשת דוח ? האם אני צודקת ? האם כאשר היא עשתה תיאום מס לא היו צריכים לעדכן אותה לגבי חובת הגשת דוחות ? מה דעתך ?

מיהמ

New member
ועוד שא' לנפתלי

האם היא יכולה להישאר באותו סטטוס(ז"א לא לפתוח תיק במעמ ובמ"ה )ובכל זאת לדרוש את הוצאות (חשמל 25% ,פלאפון וכו'-עפי התקנות) ואז לקבל החזר על מה שנוכה לה במקור ?(בעצם כמו דוח שמגיש ע.פטור ?)

נפתלי ג

New member
למיה

היא יכולה לדרוש הוצאות שהוצאו ליצור הכנסה!!. 25% מהוצאות חשמל זו הגזמה פראית. היא בכלל עובדת מהבית? פלאפון ? תלוי מה העסוק- למשל לנערת לווי זה בהחלט מוכר. בקיצור- דברים הגיוניים וסבירים .

נפתלי ג

New member
למיה

לדעתי היא חייבת בהגשת דו"ח. הסעיף שהתכוונת אליו מדבר על הכנסה נוספת שלא מעסק או משלח יד. זה שלא אמרו לה שהיא חייבת בדו"ח - לא פוטר מהגשת דו"ח.

מיהמ

New member
לנפתלי ,1. מדובר במדריכת כושר

ואת השיעורים היא מכינה בבית ומתכוננת בבית , לכן לדעתי כן אפשר לדרוש 25% או 20% , ומי קובע אחוזים אילו , האם זה דבר שמתבטא אך ורק בדיונים ? הרי אין כאן כללים מוגדרים ? נכון ? 2.יש לי לקוחות שהם ע.פטור ומקצועם : למשל : מטפלים במוסד לילדים מוגבלים : מטפלים בריפוי בעיסוק לדוג' , זה עמו מרצה : והם מכינים את השיעורים בריפוי בעיסוק בבית לכן אני כן דורשת 20-25% מההוצאות , האם גם אתה היית נוהג כך ? (בד"כ מדובר בשכירים שעובדים במוסד זה כמקום עב' שני בהכנסה של כ 2000 ש"ח בחודש , בערך 40 שעות עבודה בחודש ) ואיך אני יכולה לדעת מה מס הכנסה נוהג להכיר במקרים כאלה ? הרי כמו שהבנתי אין כאן כללים מדוייקים ?

למעלה