שא' בביטוח לאומי

מיהמ

New member
שא' בביטוח לאומי

איך אפשר לבדוק כיצד חושבו החיובים בב"ל ? האם יש בביטוח לאומי שומה שנתית כמו שיש במס הכנסה , עם פירוט חישוב דמי ב"ל ? פשוט יש לי לקוח שתמיד שילם את חובותיו בב"ל (אני מטפלת לו בתיק רק מהיום) , לפני כחודש שלחו לו מכתב על הפרשי שומה לזכותו בסך 1,500 ש"ח , היום שלחו לו חוב לתשלום בסך 300 ש"ח בגין הפרשי שומה 2000 , אני לא מבינה מדוע היום הם נזכרו ב 2000 ?

Control2000

New member
בט"ל

ביטוח לאומי מתנהג בדיוק כמו מס הכנסה. חישוב השומה הוא שנתי ומבוצע לאחר הגשת הדוח השנתי למ"ה. העצמאי משלם מקדמות לביטוח לאומי ואחרי הגשת הדוח מתחשבנים איתו. אני מציע לך לפנות לסניף הבט"ל הרלוונטי.

מיהמ

New member
המשך : הרי בפנקס של 2004

כבר בינואר יש החזר או חיוב לב"ל ? האם זה על סמך דוח 2002 שהוגש למ"ה ? הרי את 2003 טרם הגשנו ?

נפתלי ג

New member
למיה

מבקשים מבטוח לאומי מצב חשבון וראים ממה נובע החוב. אפשר באתר של בטוח לאומי. צריך ת.ז ותאריך לידה ואחרי כמה ימים זה מגיע. בהודעת הפרשי השומה כדאי לבדוק קודם האם ההכנסה המופיעה בו תואמת את הדו"ח שהוגש למ"ה.

Control2000

New member
פנקס 2004

שובר ההפרשים בפנקס מיועד לתשלום חובות קודמים או מקדמות שלא שולמו. אם בשנת 2003 חישבו לך הפרשים בגין דוח 2002 (שהוגש בשנת 2003) וההפרשים לא שולמו, תראי את היתרה לתשלום בשובר הפרשים בפנקס 2004. בכל מקרה פנקס 2004 אינו כולל את ההפרשים בגין שומת 2003, שהרי הדוח טרם הוגש...

למעלה