שאל בקשר ללחץ דם

stas51

New member
שאל בקשר ללחץ דם

טוב אז היום אחרי שהתעורתי מדדתי לחץ דם הוא היה 60-100 דופק 75 סבתא שלי אמרה שהלחץ דם נמוך :) למרות שלא נראה לי שהיא ממש מבינה בזה... מה אתם אומרים?

קצת על לחץ דם....

הגדרת לחץ דם היא הלחץ המופעל על העורקים לחץ דם מתחלק לשניים... סיסטולי- הלחץ בזמן התכווצות דיאסטולי- הלחץ בזמן ההרפייה לחץ דופק- ההפרש ביניהם סיסטולי תקין יהיה בין 140-90 דיאסטולי תקין יהיה בין 60-90 והלחץ דופק יהיה בין 30-60 ככה שלחץ דם 100/60 יהיה תקין לחלוטין... אבל יש אנשים עם מחלות ובעיות שונות אשר משפיעות על לחץ הדם אנשים רבים בגיל מבוגר סובלים מבעיות בלחץ הדם לעת זיקנה ולכן לחץ הדם שלהם יהיה הרבה יותר גבוה מכך גם לאחר טיפול תרופתי.... אנשים אנמים מתבטאים בלחץ דם נמוך לעיתים... ככה ש 90/50 יהיה נורמאלי לחלוטין לגביהם...

stas51

New member
כי סבתא שלי מדדה לעצמה, בהזדמנות

מדדתי לעצמי

amitp

New member
זה לחץ דם

תקין על הגבול התחתון. פירוש מקיף יותר יכול להנתן רק אחרי בדיקה רפואית ולא דרך פורום.

Gs17

New member
1001 דברים

מחלה התייבשות הלם למה את מתכוונת כשאת רוצה לחץ דם נמוך?

hoshri

New member
בעיקרון מלא דברים

אבל יש שתי אפשרויות שעולות לי בראש עכשיו או שהעורקים התרחבו או שיש קצת דם בגוף ולזה יש מלא גורמים

Cervantes

New member
לחץ דם זה פונקציה של..

לחץ דם זה פונקציה של: א. תפוקת לב ב. כמות הנוזל ג. קוטר כלי הדם.

billyray

New member
שאלה בקשר למדידת חץ דם..

איך לעזאזל אני עושה את זה??? אני עושה עכשיו קורס 60 ושמדדתי דם שמעתי את הדפיקה הראשונה ב-120 בערך. אחרי זה שמעתי דפיקה כל ירידה של 20 בערך עד ל-0 .. אז 120 דיאסטולי ואיך אני יודע מה הסיסטולי?

orend123

New member
מדידת ל.ד

מנפחים את השרוול עד ששומעים "דפיקות" (מערבולות של דופק) וממשיכים לנפח עד שלא שומעים יותר (יש שיילמדו לנפח עד 180 במקום השיטה הזאת), ואז מתחילים להוציא אוויר (ע"י סיבוב של השסתום) ברגע ששומעים את הדפיקה הראשונה- סיסטולי. ממשיכים להוציא אוויר בזמן ששומעים עדיין את הדפיקות, הפסקנו לשמוע דפיקות- ערך דיאסטולי. שבוע טוב. אורן.

קצת התבלבל לך...

מה שמצאת זה הסיסטולי לפעמים קורה שאתה ממשיך לשמוע את הדופק על ללחץ מאוד נמוך פשוט מפסיקים למדוד ברגע שזה מתחיל להחלש וזה הדיאסטולי שלך...

afiksambol

New member
עקרונות השימוש במד ל"ד

נתחיל... מזל טוב, אתה בקורס שישים, (תגיד שרק התחלת אותו...) דיי ציניות. מה זה מדידת דם? דיי! דיי! איפה שהתחלת לשמוע זה הסיסטולי לא הדיאסטולי. אם שמעת פעימה כל ירידה של 20 מ"מ כספית (מה שמודד השעון שמאפס עד... ומחובר למד ל"ד) ירדת מהר מדיי וזה לא מדוייק. על מהירות הירידה אתה שולט בברז הקטן שמחובר לבלון השחור שמנפח את השרוולית. אם שמעת עד אפס, כנראה שמשהו הפעיל לחץ על המסכת (סטטוסקופ), תמנע את זה אם לא תשים אותו בתוך השרוולית כמו שמלמדים בקורס 60 אלא על העורק מתחת לאזור שעליו אתה מנפח את השרוולית. די ללמד אנשים להשתמש במד ל"ד בהתכתבות. בהצלחה בקורס. אילאיל שהשתלטה כבר לגמרי על ה USERNAME של אפיק

afiksambol

New member
מה אני אומר ? ? ?

אני אומר שלא תמיד צריך להקשיב לסבתא.... (והפעם זה אפיק שכותב תחת הUSERNAME של עצמו, עכשיו אילאיל יכולה להתחיל להסביר...)

למעלה