שאל אותי חבר

1winnie

New member
אתה מכניס נושא שאינו קשור

אף אחד לא הבטיח לך שהעולם הזה הוא גן של שושנים ולקב"ה יש חשבונות משלו ולנו אין שום שמץ של הבנה. אתה פשוט מערבב עכשיו נושא שאינו קשור. זה לא מבטל את הבחירה החופשית. אם תבחר בטוב, זה לא מבטיח לך שה"תמורה" תגיע במיידי. העולם שלנו זה עולם זה עכשיו, של מיד ושל מהר הקב"ה "מסתכל" על העולם בצורה רחבה, שכולל את הכל, ולא רק עכשיו וכאן

לאונידס

Active member
איפה הבחירה החופשית אצל נאנסת?

היא בחרה להאנס? איפה הבחירה החופשית של המשפחה של סבא וסבתא שלי? הם בחרו להתענות אצל הנאצים? אי אפשר להסביר משהו ואז כשההסבר מסתבך לטעון שאי אפשר להבין. או שיש הסבר אז בבקשה להסביר, או שאם אין הסברים אז פשוט אין.

הבחירה החופשית נמצאת בהחלטה שלך

מתוך האופציות הנתונות לפניך, אם לתת צדקה או לא, אם להתפלל או לא, אם לעזור לחבר או לא. אין לך בחירה חופשית אם היום ירד גשם או יהיה יום אביבי. אין לך בחירה חופשית אם תהיה גבוה או נמוך. אין לך בחירה חופשית אם השמש תזרח או לא.

1winnie

New member
לא את כל הכל אפשר להסביר

וצריך הרבה ענווה כדי להבין את זה - שיש משהו מעלינו שלו ורק לו יש הסברים אין לנו הסברים בעולם הזה לכל דבר, יש משהו מעבר לאדם, האדם אינו כל יכול ויש גבול להבנתו האדם בעולם הזה רוצה לחשוב שהוא כל יכול ואין דבר שעומר בפני הבנתו והשגתו אז זה לא כך!

אופירA

New member
מנהל
תשובה מדויקת. מעולה. תודה.

השאלה באמת אינה קשורה ליכולתו של ה'. היא רק משתמשת בביטוי "כל יכול" בצורה סמנטית, אבל אומרת משהו שהוא סתירה פנימית.

yaakii

New member
אפשר לחלק את השאלה...

אלוקים ברא אבן שהוא לא יכול להרים אותה. עכשיו הוא רוצה להרים אותה-הוא יוכל?

אופירA

New member
מנהל
אפשר לחזור ולומר

שכל ההתייחסות לאלוקים כאן עקומה, ולא מביטה נכון על מהותו. אי אפשר לתפוס בשכל אנושי את מהות האלוקים הכל יכול, שאינו מוגבל בזמן ובמקום, בשעה שהשכל האנושי המנסה לתפוס מוגבל במושגי זמן ומקום. כלומר, השאלה דומה בלוגיקת ההיגיון שלה, לשאלה כזו: גלגל ענק בלונפרק רוצה לעשות כושר במכון כושר. האם הוא צריך לשלם מנוי לשנה שלמה?

yaakii

New member
מראש קיבלתי את ההערה הזו,

רק ציינתי שה"כל יכול" לא משמש אך ורק באופן סמנטי ושהשאלה במקומה עומדת. התשובה היא שהיכולת של ה' אינה מוחלת במושגי היכולת שלנו.

הוא לא יכול ליצור אבן כזו

בואו ואשאל אתכם שאלה. מה ההגדרה של כל יכול? ההגדרה שלי היא כזו: לא יכול להיות לא יכול. ז"א מרוב עוצמה הוא לא מסוגל להיות מוגבל. וגבול שמגיע מכוח עוצמה איננו גבול כלל. כך גם פה מכיוון שהקב"ה יכול להרים הכל ממילא אין לו אפשרות ליצור אבן כזו. וזה גבול שמגיע מכוח עוצמה וגבול שצגיע מכוח עוצמה איננו גבול. אם לא הייתי ברור אשמח להרחיב בנושא.

KOBBRA

New member
אלט

אתה יכל להרחיב בהרחבה? כי ממש לא הבנתי את כוונתך

למעלה