שאלתSpace Warps?

• פותח הנושא Zia
  • פורסם בתאריך

Zia

New member
שאלתSpace Warps?

אני משתמש במקס 4, אני מעוניין לדוגמא ליצור כדור שייפול לתוך צלחת, ולהתגלגל בתוכה איך אני עושה כזה דבר?(אשמח לקבל דוגמאות מכווצות) תודה!

radm

New member
עד שיענו לך,אפשר לפעול בגישה

נוספת,"קלאסית".ממש אנימצית פריימים,ציור המסלול בline,תוך מתיחה וכיווץ של הכדור(אחד מחוקי האנימציה הקלאסית),גילגולו סביב עצמו בצלחת,וכמובן שהייתי מתבוננת חזור והתבונן בנפילה אמיתית של כדור. אבל זו גישה של מי שאינה מכירה עדיין את כלי הדינמיקה במקס. שלחתי לך,אגב,מסר.מקווה שתוכל להענות.

Zia

New member
נראה לי יש דרכים פשוטות יותר

אז אם את לא מכירה את מקס אז איזה תוכנות את מכירה?

radm

New member
את מקס,אבל עסקתי בעיקר בדמויות

רק עכשיו נכנסת לאיזור הparticals,spacewarp.

preacher

New member
דיינמיקס

אני מכיר את גירסה 3 של מקס, מקווה שזה אותו דבר. קודם כל צריך אובייקטים שממודלים כה שלא יהיה יותר מדי הבדל גודל ביניהם - אם יש שינוי רציני בצפיפות הוורטקסים זה יכול לדפוק את הסימולציה. יוצרים כוח גרביטציה SPACE WARP - GRAVITY הולכים ל-UTILITIES, בוחרים DYNAMICS יוצרים סימולציה חדשה (NEW). לוחצים EDIT OBJECT LIST ובוחרים את שני העצמים - הכדור והצלחת. לוחצים EDIT OBJECT. בחלון שנפתח בצד שמאל יש רשימת החפצים שבסימולציה. בוחרים את הצלחת, שמים וי ליד האופציה this object is unyealding - כדי שהצלחת לא תזוז. ב-COLLISION TEST בוחרים MESH. עוברים לכדור. בוחרים ASSIGN OBJECT EFECTS ומוסיפים לו את הגרביטציה. בוחרים ASSIGN OBJECT COLLISIONS ומוסיפים את הצלחת. אם רוצים משנים לו את התכונות הפיזיות - פלסטיות, משקל, וכו´. ב-COLLISION TEST בוחרים MESH או SPHERE (הוא הרי כדור). בחלון הדיינמיקס יש אזור TIMING AND SIMULATION - בוחרים שם את אורך הזמן של הסימולציה. מעל האזור הזה יש כפתור SOLVE - לוחצים עליו והוא יוצר את הסימולציה. וזהו!

למעלה