שאלת VIRTUAL DJ

XDvir

New member
שאלת VIRTUAL DJ

היי, אני בניתי PLAYLIST למסיבה ואני עובד עכשיו על כל המעברים. אבל יש לי שאלה, האם יש דרך ב-VIRTUAL DJ להקליט את ה-PLAYLIST במשהו כמו MACRO? הכוונה להקלטה של הפעולות ולא קובץ MP3? אני רוצה לעשות את זה כדי שבמסיבה אני אוכל לתת למחשב לרוץ עם המוזיקה בצורה אוטומטית ואוכל להתרכז באמת בשינויים שצריך לעשות והתאמות, אבל לא ביצירה של כל המעברים ב-LIVE. תודה על העזרה...

ExTa3

New member
אהלן, כנס <

אז ככה... לא הבנתי מה אתה בדיוק רוצה, מצד אחד אתה רוצה שהמוזיקה תתנגן במחשב ברצף אבל לא רוצה לישמור את המעברים כקובץ מוזיקה בכלל. ומצד שני אתה רוצה שזה גם יקליט לך וגם לעשות שינויים בלייב אם צריך... > שום דבר לא הגיוני בדברייך < אלה האופציות האפשריות שהתוכנה תוכל לספק לך כרגע: או שתקליט סט מראש ותנגן אותו כקובץ MP3 [כי אין דרך אחרת לנגן סט שהוא לא בקובץ אודיו !] או שתיבנה לך פלייליסט מראש ותנגן אותה לייב לפי הסדר שקבעת מבעוד מועד. אבל אתה לא יכול להקליט סט שיהיו בו זיופים ואז לנגן אותו ולתקן את הזיופים, זה לא הגיוני ולא אפשרי. אם אתה עדיין לא יודע למקסס כמו שצריך אלו האפשרויות שלך: או שתנגן לייב ותעשה פאדיחות פה ושם כי אין מה לעשות רק ככה לומדים או שתכין סטים בבית.. ועוד משהו שרק עכשיו ניזכרתי בו... איך לעזאזל אפשר לזייף עם תוכנה מיקס ?! הרי את העבודה השחורה היא כבר עושה [ייצוב הביטים] אז מה כבר יש לך לעשות? ללחוץ פליי??? ועוד טיפ קטן, וירטואל די ג'יי בולעת את הביטים כשמשנים את הBPM המקורי של השיר, וזה לא גורם רק לעיוות הביטים אלא לעיוות המיקס כולו.. תשתמש בתוכנה טרקטור 3.

XDvir

New member
קודם כל תודה על התשובה...

לגבי התיקונים שאני הזכרתי אלה לא תיקונים של זיופים, אלא תיקון של הפלייליסט. מה שאני התכוונתי זה למשל, אם מצאתי אחלה מעבר משיר אחד לשני וכו' וכו'... זה יהיה מאוד נחמד לא להשתמש בברירת המחדל של התוכנה אלא לבצע את המעבר כמו שאני חושב שהוא נשמע הכי טוב. מצד שני, כשאני יושב בבית עם כל האוסף ומחליט מה לנגן, נשמע אחלה לי, אבל הקהל יכול להגיב אחרת, במקרה כזה, יכול להיות שעדיף למשל להכניס עוד שיר רגוע לפני השיר שלדעתי אמור לסחוף את כולם על הרחבה. אבל את התיקונים האלה לפלייליסט רציתי לעשות בלייב, אלא שכל עוד אני לא מתערב, רציתי שהתוכנה תרוץ כמו טייס אוטומטי בין השירים עם המעברים והאפקטים שאני החלטתי שצריכים להיות ואיפה שהם צריכים להיות. אפשר לקרוא לזה הקלטת מקרו, כלומר הקלדה של הפקודות ולא של ה-OUTPUT. עם טרקטור הסתבכתי קצת, היה לי יותר קל להתמצא עם VIRTUAL, יש לך איזשהו מדריך קל למתחילים על הטרקטור? תודה, דביר

ExTa3

New member
תיראה

אתה בעצם רוצה ליבנות פלייליסט אבל עם אפשרות לשנות אותה בכל זמן נתון. אם נעזוב רגע את הקטע של הפלייליסט אתה בעצם רוצה שתוכנה תעשה מיקס אוטומטי.. לפי הפלייליסט שתכתיב לה מראש, אבל שתוכל לשנות את הפלייליסט אתה מבקש משהו שהוא לא אפשרי בכלל ! מה שאתה צריך לעשות זה לנגן לייב ! אין לך אף ברירה אחרת ואתה גם מנגן בעזרת תוכנה ככה שהיא עושה את כל העבודה בחור... תתעורר אחי אתה לא יכול לבקש מהתוכנה שתחשוב במקומך...רק חסר שתירצה שהיא תרכיב לך פלייליסט בעצמה.. אם אתה משתמש בגירסא 5 של וירטואל אז מצד ימין לכפתור הפליי נימצא כפתור שניקרא SYNC הוא בעצם מסנכרן את אחוזי הפיטצ' של השירים ומייצב את אחוזי הביפיאם ככה שכל מה שנותר לך הוא לשים נקודת קיו על הביט הראשון ולהכניס אותו בזמן זה הכל... אין לך עוד ברירות בחור... קודם כל תלמד מושגים והגדרות של תחום הדי ג'יי... לפי מה שאני מבין ממך אתה עוד לא שולט בתחום... כשתלמד את סוגי המיקסים הקיימים, שמות של כפתורים על הפלטה/תוכנת מיקס נוכל לדבר בשפה משותפת... לכל עזרה שתצטרך... הכל מהכל 316213331 איסיקיו [email protected] מסן... www.djworld.co.il/forum הפורום יעזור לך המון ! בכל מה שתירצה... תיכנס...

למעלה