שאלת UML קצרה

InfectedM

New member
שאלת UML קצרה

שלום לכולם, אני מתכנן פרוייקט ב UML. יצרתי סטראקט מסויים, ואני רוצה לייצג רשימה מקושרת ב UML כאשר כל איבר בה הוא מסוג הסטראקט הזה. כיצד נהוג לעשות זאת? אגב, אני עובד ב visio. מצ"ב תמונה של מה שיש לי כרגע. הרשימה המיועדת תהיה בנויה מהסטראקט Card_type. אגב, למי שמתעניין, הפרוייקט הוא משחק פוקר (מולטיפלייר). אם למישהו יש אילו תובנות או טיפים שיעזרו לי הייתי שמח לשמוע :) תודה רבה!

עידו פ

New member
אני אישית לא נוטה להשתמש ב-UML

כנוטציה לקביעת מימוש, אלא רק להגדרת קונספט (לדעתי מרבית האנשים עובדים כך) - במקרה של רשימה מקושרת, הקונספט הוא של מאפיין שמוגדר כ-0..* אם אתה רוצה להשתמש ב-UML בשביל להציג את המבנה של מחלקת רשימה מקושרת, יש לך אפשרות לבחור בין החלופות הבאות : 1. ייצוג האיברים באמצעות Association, היינו מחלקת "איבר ברשימה מקושרת" עם קשר association ל-Card_Type עם מופע של 1 וקשר Association יוצא-נכנס מהמחלקה למחלקה שמייצג את ה-Next עם מופע של 0..1 2. ייצוג האיבר המוחזק (ה-Card_Type) ע"י מאפיין וקשר Association יוצא-נכנס למחלקה עבור ה-Next (כמו מקודם - עם מופע של 0..1) יש גם את החלופה השלישית של ייצוג האיבר הנוכחי והבא, כל אחד כמאפיין, אבל אני אישית מעדיף לשרטט את המחלקה כך שה-next הוא באמצעות association. בין כה, בכל המקרים סביר להניח שה-code generator של ה-visio ייצור את אותו קוד

arnonrgo

New member
מסכים עם עידו

עדיף להשתמש בUML לתאור עקרוני של הפתרון אין הרבה יתרון בליצר תכן מפורט בUML - עדיף לכתוב קוד אם אתה עובד בNET. אתה יכול לעבוד עם הclass visualizer שהוא חלק מהסביבה (תרגום מידי לקוד) אמנם לא UML אבל מאד קרוב לזה אם אתה לא עובד בNET. אז בכלל אני לא מבין מה אתה עושה עם Visio בכל מקרה כדי להבטיח שתוכל אח"כ לייצר מזה קוד נראה לי שעדיך לך ליצר קוד פשוט של רשימה מקושרת ולעשות לו reverse engineer לVisio כך תראה מה הצורה הנכונה (מבחינת הvisio) לייצג מבנה כזה שוב - באופן עקרוני נראה לי סתם עודף עבודה ארנון

InfectedM

New member
לצערי זו לא החלטה שלי...

אני עובד על פרוייקט במסגרת בי"ס. 5 יח"ל (נוספות) במחשבים. המורה שלנו מבקש מאתנו להגיש לו תכנון של הפרוייקט ב UML, ולכן כל הסיבוך :)

InfectedM

New member
אופס, בטעות נשלח לי

תודה לכם על הטיפים. נראה לי שפשוט אני אוסיף בהערות שזו אמורה להיות רשימה, כי זה לא כ-ז-ה עקרוני. זה רק ברמת הרעיון. תודה :)

למעלה