שאלת Sitemap

• פותח הנושא arye9
  • פורסם בתאריך

arye9

New member
שאלת Sitemap

כאשר אני מנסה לבנות באופן אוטומטי Sitemap, יש לי הרגשה שהמנוע מחפש נתונים מ cache. מופיעים לי כל מיני דפים ישנים שכבר מספר חודשים אינם באתר (בדקתי בשרת). הדבר גורם לעשרות דפים שמופיעים במנהל האתרים כדפים שאינם נמצאים (מעל 400). האם יש רעיון מה לעשות באופן אוטומטי ולא באופן ידני, היות ויש מעל 200 דפים חוץ מתמונות וכו'. תודה, אריה

400 דפים? זה המון

ראשית דף 404 זאת הודעה מהשרת שהדף לא נמצא. לכן אפשר לנקות באחת מהפעולות הללו. חסימת דפים אלו באמצעות רובוט טקסט. לתת לגוגל להבין זאת לבד. לבצע הפניות 301 מכל דף כזה לדף דומה באתר או לדף הבית. או להקים דף 404 כמו שצריך, שבכל פעם שגולש מגיע לדף בעייתי (או גוגל) הוא מגיע לדף שמבקש סליחה ובעצם משאיר את הגולש בתוך האתר. ללא הודעת שגיאה 404. יש לאתר הזה קובץ RSS? במידה וכן זה יכול לשמש כמפת אתר נהדרת. לא מאמין במפות אוטומטיות, עדיף לבנות ידנית מדי פעם. בבנייה ידנית ניתן לסדר את הדברים.

arye9

New member
אז ככה

דף 404 נמצא כאן http://cgate.co.il/TRY.html לא אוכל להשתמש ברובוט טקסט ולא ב- 301 בקבצים שאינם קיימים. יש לי מפת אתר מעודכנת http://cgate.co.il/mapatAtar/BookTelephone.asp אבל היא בקובץ ASP, האם יש אפשרות להשתמש בה עבור גוגל? RSS אין לי, לצערי לא ניסיתי להבין על מה מדובר
. תודה רבה, אריה

לגבי דף ה-404 שלך

זה יפה וחשוב שאתה מבקש פידבק על זה שהגולש הגיע ללינק שבור, אבל תכלס אני בתור גולש לא יושב ומשקיע את האנרגיה בלתקן אתרים של אחרים (פעם הייתי עושה את זה ולא עוד). מה שאתה יכול לעשות זה להציג את הדף 404 מתוך דף שכתוב בשפת צד שרת כלשהי. וכל פעם שמישהו מגיע לדף 404 זה יכול לשלוח לך מייל עם הלינק של הדף שהוא היה בו קודם ונתונים אחרים וזה יתן לך מושג מי מקשר אליך לדף לא קיים או איך הוא הגיע אליו.

מה היתרון (וההבדל בכלל) למפה שבנויה ידנית?

אם אתה יכול לייצר סקריפט אוטומטי שיסדר את הכתובות יפה בקובץ וישלח את זה גם לגוגל WEBMASTER, אז למה לטרוח ידנית? באמת לא מבין מה הקטע לייצר עבודה ידנית של רשימה של מאות לינקים. כל עבודה ידנית היא פתח לטעויות של חוסר תשומת לב על סגירת תגים וכו'. לעומת זאת בסקריפט אוטומטי אפשר לתקן בצורה גורפת. באמת אשמח להסבר.

arye9

New member
זאת בעצם היייתה השאלה שלי

האוטומט אוסף דפים שנמחקו לפני 5 או 6 שנים ויוצר לי בכלי מנהלי האתרים מאות דפים שלא נמצאו.

מה זה הכלי הזה של האוטומט?

אולי הוא רץ על קישורים פנימיים באתר שלך, ויש קישורים "מתים" שמופיעים בדפים אחרים באותו אתר שלך? האם האתר שלך מבוסס על איזו מערכת תוכן ידועה? אם כן, לרובן יש סקריפטים טובים לבניית SITEMAP. אם לא, וזה סקריפט שמישהו כתב עבורך, זה הזמן לקרוא לאותו כותב מוכשר ולהראות לו את פירות יצירתו ולבקש פתרון. (לגיטימי שהוא ירצה תשלום על כזה דבר)

הה. כלי חיצוני...

יש בעייה עם כלי כזה. אם יש לך דף שלא מקושר משום מקום (שזה לא נבון אבל עלול לקרות), הוא לא יאותר על ידי הכלי הזה. אם יש דף שיש אליו קישור אבל הדף עצמו 404, אז כמו שאנחנו יודעים מההתנהגות על האתר שלך, הוא יתן לינק לדף המת. מה שבאמת צריך להטריד אותך זה איך יש לך מתוך האתר קישורים לדפים שהם בעצם 404. ואם האתר שלך רציני מספיק ויש בו עידכונים, כדאי לך ליצור סקריפט ייעודי בצד השרת שיבנה לך אינדקס XML אוטומטי וגם ישלח הודעת HTTP לגוגל WEBMASTERS שעדכנת את קובץ SITEMAP.

arye9

New member
בעזרת אתר שהגעתי אליו

דרך מנהלי האתרים של גוגל. לצערי לא הצלחתי עכשיו למצוא את הקישור. תודה רבה, אריה

arye9

New member
נראה לי שזה האתר

הרצתי אותו ויצא בדיוק כמו הקובץ שעליו אני מקטר
תודה רבה, אריה

השגיאות 404 לא קשורות למפת האתר במקרה שלך....

המפה שלך היא מפת HTML ואין לה קשר ישיר לשגיאות 404 שאתה רואה בכלי מנהל האתרים של גוגל ההתראות שמופיעות לך הם בגלל קישורים נכנסים או כתובות שהוסרו מהאתר ואין להם קשר למפת האתר. סריקה פשוטה ב XENU תראה שמפת האתר לא מכילה קישורים לדפים לא תקינים. תבדוק אלו דפים מופיעים לך ב 404 ותבצע הפניות במקרה הצורך בהצלחה:)

arye9

New member
בדקתי ב W3C LINK CHECKER

ובאמת הוא לא מצא שום קישור ריק. חלק גדול מהקישורים הם ב Sitemap.xml שהסרתי אותו כבר לפני כמה ימים. חלק גדול בהקישורים בא "מאתרי הבית פיקטיביים" שכאילו נמצאים בחלק גדול מתיקיות המשנה והשד יודע איך הם נוצרו. בבדיקת השרת כמובן שהם לא מופיעים בו. איך נפתרים מהם? האם הרשימה של הדפים הלא מקושרים בכלל מפריעה לי עם ה SEO? תודה רבה, אריה

דפי 404 מרובים גורמים לפגיעה בקידום האתר....

אני ישמח עם תסביר לי מה זאת אומרת "מאתרי הבית פיקטיביים" קצת הלכתי לאיבוד פה:X

arye9

New member
אני בקשר עם השרת בו יושב האתר

אדווח אם יהיה משהו חדש

למעלה