שאלת Setting

nirrub

New member
שאלת Setting

אני תוהה לגבי זה כבר תקופה די ארוכה... כשהיינו ילדים ונחשפנו לעולם המ"ת - היה רק את מו"ד בקופסא האדומה. אחר כך באו עוד קופסאות בשלל צבעים - כולנו שמחנו! מאוחר יותר, כשקצת גדלנו והאנגלית השתפרה, נחשפנו לדברים שונים ומשונים - Shadowrun, Earthdawn ועוד כהנה וכהנה. עדיין, רובנו המכריע עבר ממו"ד למוד"מ. אני מסתכל על היום, 20 שנה אחרי הקופסא האדומה הזאת, ונדהם לגלות שה Setting (אם לא המכניקה עצמה) השולט הוא עדיין פנטזיה "א-לה" מו"ד (יש לי הרגשה שגם המון עדיין משתמשים במכניקה בצורה זו או אחרת) . השאלה שלי היא מדוע? המון זמן אני מחפש קבוצה שלא מתקרבת לאיזור הזה - קיבלתי הצעות מס', אך רובן סובבות סביב המוכר והישן שגדלנו עמו. היום, עם נגישות האינטרנט וביטול מחסום השפה האנגלית (אשר אני משער שרובנו התגברנו עליו בשנות העשרה) - אין שום סיבה לא לפנות לאפיקים אחרים. עדיין, רוב מה שאני רואה סביבי נסוב סביב הפנטזיה המוכרת של מו"ד. מה קרה ל Heores, סייברפאנק, Horror או אפילו וריאציות על הפנטזיה (כמו Stormbringer ו Exalted)? למה ממעטים לשחק בהן? למה רוב משחקי התפקידים יפגישו אותנו שוב עם אלפים (באותו קונספט - אולי טיפה שונה), גמדים, זוטונים ושאר חבריהם? אשמח לשמוע רעיונות ותגובות.. ודרך אגב, חג שמח! (ולא לאכול יותר מדי מצות - זה עושה עצירות
)

AzureDarkness

New member
אני לא כ"כ בטוח

אני חושב שרוב משחקי התפקידים שאני מכיר (ורוב אלה שאני אוהב), לא מתמקדים בתפאורה (setting) של פנטזיה קלאסית. זאת שלא לדבר על כמויות עצומות של שיטות שלא מריחות בכלל מפנזטיה קלאסית, כמו כל השיטות ה*אחרות* של חברת הזאב הלבן, שיטות כמו Unknown Armies, Paranoia, Nobilis, ואני יכול להמשיך. אפילו עולם הנשגבים (Exalted), למרות האלמנטים הפנטסטיים הכבדים שמשולבים בו, לא מזכיר לי יותר מדי את מו"ד.

Serpent Axis

New member
שאלה טובה

אני הרבה זמן חיפשתי בנרות קבוצה שתשחק Vampire: the Masquerade, על במת עולם מודרני ברוח הגותיק-פאנק של עולם האפלה. זה כל מה שביקשתי, באמת - אבל אין כלום. רוב השחקנים בארץ תוקעים את הראש במו"ד בזמן האחרון, או שהם סתם גרים בקצה השני של כדור הארץ. אין לי סיכוי גם לגרום ליותר מחבר אחד לקבוצת המשחק הנוכחית שלי לנסות לשחק את זה - למרות שיש גם למצב הזה יתרונות וחסרונות משל עצמו. עזוב Stormbringer ואפילו עזוב Vampire לרגע - מה קרה לCall of Cthulhu? איפה Unknown Armies ו-Kult? הם היו פה לפני רגע! מה קרה לEdge of Midnight? לאן נעלם Star Trek? מי האידיוט שכתב את התסריטים ל Kindred: The Embraced? לפי אירוע מצער במשפחה שהסיח את דעתי, התחלתי לדבר עם כמה אנשים על לפתוח קבוצה פה באזור המרכז לשחק V:tM, אבל לפחות אחד יכול רק באופן חד פעמי או נדיר...

ogmios

New member
תשובה פשוטה

מו"ד מכוון למכנה המשותף הנמוך ביותר. בשביל לשחק מו"ד כמו שכתוב בספר, כל מה שאתה צריך הוא יד אחד לגלגל קוביות, יכולת קריאה של ילד בכיתה ד' ועפרון. זהו. אפשר לעשות עם המשחק יותר, אבל לא צריך. Call of Cthulhu, Kult, Unknown Armies ודומיהם מצריכים הרבה יותר מהשחקנים שלהם. אין פלא שהם תפסו פחות.

The Evil Rabbit

New member
משהו שננסק כתב על זה:

זה לא רק שיווק, זה גם עומק ואופי. מה לעשות, רוב האנשים פשוט נורא לא מתעניינים בעולם האפלה - הם רוצים להרוג דרקונים. הם לא מתעניינים בתיאורי קרבות מגניבים - הם רוצים להרוג דרקונים. לא רוצים אפשרות לשחק במגוון עולמות ועם חוקים מחוכמים - הם רוצים להרוג דרקונים. לא מעניין אותם משחקי אינדי שדוחפים את הגדרת המשחק - הם רוצים להרוג דרקונים. ולעלות דרגות במקצועות יוקרה. רוב הקהל די בסיסי בדרישותיו, ומו"ד יודעת לענות עליהן היטב, ולפרסם את עצמה ככזאת. הדיון המקורי פה: http://forums.pundak.co.il/viewtopic.php?t=19199

כולם שותים קולה כי כולם שותים קולה

ז'אנר הפנטזייה בסגנון חרב וכשפים הוא הז'אנר המזוהה ביותר עם משחקי תפקידים, ומו"ד היא המותג המוכר ביותר בתחום. כ-ו-ל-ם משחקים את זה, כי זה מה שכולם משחקים. לא רק שכולם משחקים במו"ד, אלא שכולם משחקים במו"ד בעולם פנטזייה אלים וחסר משמעות כמו זה המוצג בספר הכללים ואפילו לא משתמשים בחלופות שקיימות גם עבור מו"ד (אחד העולמות הרשמיים של מו"ד הוא אברון, שעושה רושם של יצירה מקורית שלוקחת כמה כיוונים חדשים בפנטזייה - כמה אנשים באמת משתמשים בו?). אני אישית לא משחק במו"ד, אגב.

Ihavenonick

New member
כי זה נוח?

אישית אני משחק ושיחקתי, מו"ד לכל דורותיו. אני רגיל לזה ונוח לי עם זה. לי אישית אם נוח עם משהו, אז למה לחפש מעבר לזה?

tapas tapas

New member
אולי כי זה מה שכולם מכירים

כל שחקני משחקי התפקידים יודעים מה זה אלף. אבל כמה אנשים יודעים מה זה החרגול הזה מDARKSUN? אולי זה מבחינה מסויימת יותר פשוט כי יש כבר לאנשים פשוט את הידע הזה על עולם הפנטזיה הזה, ולעולמות אחרים אין. כשמשחקים מו"ד אפילו אין יותר מדי צורך להסביר מה זה אלף, פשוט אומרים הנה אלף, אולי מתארים אותו קצת, אבל כבר ידוע מה זה. היתרון הגדול הוא שהשה"ם שיוצר את המערכה לא צריך להשקיע יותר מדי בבניית עולם. או בכלל בלמידה של עולם חדש עם דברים חדשים. כי גם אם יש לך ספרים על עולם פנטזייה אחר, אתה עדיין צריך להשקיע זמן בללימוד אותו קצת. אחרת מאיפה תקריץ את התרחישים? צריך קצת חומר כתוב כדי לא להמציא את הכל ON THE FLY מצד שני יכול להיות הרבה יותר מרתק לפגוש ייצורים שאף פעם לא שמעת עליהם ואתה לא יודע עליהם כלום. זה יותר מיסתורי וריאליסטי במובן מסויים שגם השחקן וגם הדמות שומעים בפעם הראשונה על הייצור הזה.

Serpent Axis

New member
אף אחד לא מבקש שתחליף את המשחק

תחשוב על משחקי מחשב - יש סדרה של משחקים שאתה מאוד אוהב. הממשק נוח, הגרפיקה לא תמיד הכי הכי אבל זה אף פעם לא הגדיר משחק טוב, הסיפור הבסיסי מדבר אליך ואתה נהנה. אבל אם יוצאים עוד משחקים חוץ מהסדרה הזו, למה לשחק רק באחד? היי, אף אחד לא אומר לך למחוק את המשחק שאתה נהנה ממנו - רק שאתה עלול להנות גם מעוד משחקים ולא רק מהמשחק הראשון שהכרת...

Ihavenonick

New member
זה היה בתקופת הצבא

אז היה הרבה זמן+ המהדורה השלישית תקנה כמה דברים מעצבנים שהיו במהדורה השניה

0Pandemonium0

New member
אני חושב שזו הטעות הכי גדולה שעשו

במרוצללים: הכניסו לשם קסם וגזעי מו"ד, בצורה קצת מאולצת, אני חייב לציין. לא נראה לי שיש לקסם כל-כך הרבה מקום במשחק סייברפאנק. "או, הקסם התעורר. יש אלפים ואורקים". אוי שתקו. >.>

AzureDarkness

New member
אני לא בטוח

אני מניח שההחלטה להכניס את הפנטזיה לתוך הסייברפאנק היתה במקור החלטה שיווקית, אבל הם התאקלמו שם לא רע.FASA עשתה עבודה טובה מאוד בפיתוח ההיסטוריה של העולם הזה, כולל ההשפעות הקסומות, בצורה ריאליסטית ומעניינת.

0Pandemonium0

New member
אבל זו בדיוק הנקודה.

הערבוב הזה של מערכת מו"ד בכל עולם הסייברפאנק הוא שוב פנייה למחנה הנמוך ביותר, כמו שאמרו פה. אישית, אני ממש חושב שהאספקטים האלה של מרוצללים היו יכולים להישאר בחוץ ולא רק שזה לא היה מפריע, אלא גם מיטיב עם המשחק. היה לנו חוג מו"ד בבית-הספר לפני שנים. כלומר, עדיין יש, אבל לפני שנים גם אני השתתפתי, כי מה כבר ידעתי? זה היה משחק ששיחקתי עם בני-דודים שלי כשהייתי מאוד קטן, ושנים אחר-כך, כשנפתח החוג הזה, החלטתי להצטרף. בתור שחקן שמבין קצת יותר במשחקי תפקידים מאשר החברים שלי דאז, החלטתי גם לעזוב. כמה זמן אחר-כך מסתבר שהמנחה החליט להכיר לשחקנים שעוד נותרו את שיטת מרוצללים, שאחר-כך החברים שלי הציגו בפניי כדי שנוכל לשחק גם אנחנו (היינו שחקני מו"ד חובבים די גרועים גם בשעות הפנאי). המשחק הוצג בפניי בסגנון של "אתמול למדנו שיטה חדשה בחוג, זה כמו DND בעתיד". נשמע גרוע, הא? אבל מעביר את הנקודה יופי.
אגב, אחר-כך הם השאילו את הספר מהמדריך והלכנו לבית הדפוס של חבר של אבא שלי כדי לצלם את כולו. יש אולי חמישה עמודים שלא צילמנו, שחסרים בקלסר הענק שאני שומר איפשהו בבית עם כל עמודי הספר בשחור-לבן.

AzureDarkness

New member
לא מסכים

השיטה שאתה מתאר כבר נכתבה. היא נקראת cyberpunk 2020. אם היו משמיטים את האלמנטים הפנטסטיים במרוצללים, הוא היה הופך לclone של השיטה שלעיל, בפרט משום שהוא שאב ממנה השראה במידה רבה. אני חושבש התרומה של מרוצללים לתחום הסייברפאנק לא ניתנת לתמצות במשפט "DND בעתיד", ואם אתה לא מאמין לי, לך תקרא את ההרחבות המעולות שלהם (לא בשביל השיטה, אלא בשביל הרקע והעולם).

0Pandemonium0

New member
היא לא ניתנת לתמצות במשפט הזה, אבל

נתתי את המשפט הזה כדוגמא לאיך שמרוצללים נראה למי שלא כל-כך מבין. הקסם הוא בהחלט הייחוד של מרוצללים, אבל אני לא חושב שזה היה אמור להיות ככה.

אולי כי ככה היא הוצגה בארץ?

רוב ההצגות של מרוצללים בארץ היו כ"מו"ד בעתיד" - אם כי זכור לי לרעה מדור משחקי התפקידים בעיתון בשם "זומביט" שהיה כתוב בצורה מרושלת-עד-מזעזעת ובו נכתב כי "יש גם שיטה שנקראת שאדוראן שמתארת משחק במציאות היפנית" (???).

0Pandemonium0

New member
אה, כן, אני מכיר. המציאות היפנית זו

המציאות הזו עם ה...נו, מקדונלדס וקוקה קולה, זו שבגללה המשחק מתרחש בסיאטל, ארה"ב.

חסרים תיאורים מוזרים?

חסרים אנשים שכותבים שטויות על דברים שהם לא מבינים? מבחר "פנינים" מצוטטות הזיכרון של דברים שפורסמו בעיתוני מחשבים שניסו לעסוק גם במשחקי תפקידים: * "קוסם הוא חכם מאוד אבל חלש, והאביר חזק אבל מטומטם". * ""מבוכים ודרקונים" מזכיר את משחק המחשב "דיאבלו" עליו הוא מבוסס". * "במבוכים ודרקונים מהדורה ראשונה גזעים היו מקצועות" * "מבוכים ודרקונים הוא משחק בו מספרים על דמויות משר הטבעות" * למבוכים ודרקונים יצאו המון ספרי הרחבה כמו "רולמאסטר", "מלחמת התאומים" ו"שיטת הגיבור"

0Pandemonium0

New member
יותר מכל דבר אחר, זה פשוט מרגיז.

אני בעד פשוט לפשוט על משרדי ההנהלה של עיתונים כאלה, לשרוף אותם לחלוטין ולתלות את הכותבים בכיכר העיר, לא ממש משנה איזו. אבל בדבר אחד אני חושב שהם צדקו, וזה בזהות של מקצוע וגזע במהדורה הראשונה של מו"ד. אני זוכר שלמשל "אלף" ו"גמד" נחשבו מקצועות בפני עצמם, ולא גזעים. אם רצית בן-אדם היית צריך לבחור לוחם, קוסם, נוכל או איזה קשקוש אחר. אני טועה?

למעלה