שאלת OVERQUALIFIED

kipib2005

New member
שאלת OVERQUALIFIED

שלום לכולם, אשמח לשמוע את דעתכם לגבי דילמה שמעסיקה אותי. כרגע אני בתקופת סיום לימודים ואני נמצא בנקודת זמן שאני צריך לבחור כיוון לחיים. עד כה למדתי תחומים רבים אך לא הרגשתי שהם נותנים לי כלים פרקטיים משמעותיים לצאת לשוק העבודה. סיימתי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ואוטוטו אני מסיים תואר שני ביעוץ ארגוני. כבר בשלבי התואר הרגשתי שתחום יעוץ ארגוני פחות מדבר עלי למרות שהלימודים עצמם מעניינים. תוך כדי לימודי התואר החלטתי ללמוד טכנאי מחשבים ורשתות תקשורת כדי להיכנס לתחום המחשבים, ללמוד משהו פרקטי יותר... כיום אני נמצא בשלב מתקדם בלימודי רשתות. השאלה שלי היא שאם במידה ואתחיל לחפש עבודה בתחום האם לציין בקו"ח שאני אקדמאי? כששאלתי אנשים אמרו לי שעדיף להוריד בקו"ח את זה שיש לי תואר ראשון ועד כמה וכמה תואר שני, כדי להעלות את הסיכויים שלי להתקבל. האם זה נכון? מהתרשמות שלי וממה שקראתי בפורום, מדובר במקצוע שיש לו ביקוש אך השוק מוצף במוסמכי רשתות. רציתי לדעת אם לציין לפחות שסיימתי תואר ראשון במדעי התנהגות יתן לי יתרון על פני אחרים שאין להם ניסיון בתחום או שציון תואר אקדמי דווקא יפגע בסיכויים שלי להתקבל לעבודה בגלל עניין ה- Overqualified. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין, תודה.

תשובה זו אכן דילמה ולדעתי זה קשור למקום אליו אתה מנסה להתקבל. אם אתה מנסה להתקבל לנהל רשת במוסד אקדמאי, אז ציין שיש לך תואר ראשון במדעי ההתנהגות. אם אתה מנסה להתקבל לחברה אחרת, אז יכול להיות שהם יקלטו שהתואר הראשון שלך לא קשור לתחומי המחשבים ואז ההיעתרות שלהם תרד. מאידך במקום שבו צריך יחסי אנוש ואנשים אקדמיים- התואר הראשון יהיה לטובה.

TOMYS1

New member
.....

יש אפשרות למנף את הדברים ולשלב ביניהם... אבל זה יצריך ממך הרבה רצות ויכולת ללמוד...(ואני לא מדבר על קורסים ) צריך ללמוד לבד המון בתחום ה - IT תנסה ללמוד יותר רשתות ואבטחת מידע ואז לגשת למבחנים הבינלאומיים של החברות השונות (CISCO ,MICROSOFT ועוד) ואז לעבוד כיועץ בתחום ה - IT או הרבה יותר טוב בתחום אבטחת המידע .... דורש המון ממך. נ.ב אני לא יודע מה השכר שהיית מקבל בעבודות קודמות אבל טכנאי PC זה עודה נחמדה אבל השכר שלך יהיה בין ה- 5500-8000 ...אם אתה רוצה להיכנס לתחום הזה אתה חייב לצבור ניסיון .... רוב מקומות העבודה לא ידעו ממש מה לעשות עם קורות החיים שלך ...זה יהיה מוזר לראות אחד שמסיים תואר שני מנסה להתקבל לתפקידי PC ותמיכה....

kipib2005

New member
תודה רבה על התגובות, כמה דברים...

קודם כל תודה על ההיענות וההכוונה... יש עוד כמה דברים שהייתי רוצה להתייחס אליהם בעקבות מה שכתבתם לי אולי דרכם אוכל לעשות קצת סדר בדברים... אני מבין שזה מוזר לסיים תואר שני ולרצות לעבוד בתחום של תחזוקת מחשבים ורשתות אך מצד שני כשניסיתי למצוא עבודה ביעוץ ארגוני במהלך התואר לא הצלחתי למצוא עבודה בתחום ומאנשים שסיימו את התואר מעטים אם בכלל הגיעו לתפקיד של יועץ ארגוני. מה גם שאני מרגיש שאני לא הכי נמשך לתחום הזה, לפחות לא כרגע. ניסיתי להתחיל במשאבי אנוש מלמעטה ממקום שרובם מתחילים ממנו אך תוך כמה ימים פשוט עזבתי כי הגעתי למסקנה שזה לא בשבילי. אם כבר בתחום של יעוץ ארגוני הייתי רוצה לשלב את תחום הייעוץ עם תחום ספציפי יותר כמו מחשבים ולהתמקד בהדרכה ופיתוח הדרכה שזה משהו שמעניין אותי ואני חושב שאני טוב בזה. מבחינת תעסוקה, אני עובד במכירות אך דווקא אני אוהב יותר את ההיבט של ההדרכה וייעוץ ללקוח מאשר ההיבט המכירתי. בשלב מסויים הגעתי למסקנה שאני צריך להתמקצע במשהו ובהמשך לעסוק בהדרכה בתחום ספציפי. למרות שלמדתי הנחיית קבוצות וקאוצ'ינג עדיין לא הרגשתי שיש תחום ספציפי שאני מתמחה בו מעבר לכלים ומיומנויות שרכשתי עם השנים. אז החלטתי שאני רוצה ללמוד תחזוקת מחשבים ורשתות. מגיל קטן אני מתעסק במחשבים, מתקן לאנשים מחשבים ויש לי הרבה ידע בתחום של מחשבים אישיים ולכן החלטתי להמשיך גם ברשתות של מייקרוסופט למרות שהיום אני לא יודע כמה אפשר לשלב בין יעוץ ארגוני לרשתות, זה תחומים שממש לא קשורים אחד לשני והבנתי שהשכר לא גבוהה והעבודה לא פשוטה. קיצר, אני מבולבל. חשבתי ללמוד עוד תחומים כמו SAP או לעשות קורס פיתוח הדרכה כדי להתמקצע יותר בתחום של פיתוח הדרכה אך אני מרגיש שאני מתפזר לכל מיני כיוונים ולא רוצה לבזבז את הזמן בללמוד עוד דברים שאולי לא יקדמו אותי. הייתי רוצה לשמוע יותר על תחום של פיתוח הדרכה או שילוב מעשי יותר בין יעוץ ארגוני למחשבים. תודה.

TOMYS1

New member
....

יש אפשרות להיות יעוץ חיצוני של תשתיות זה בדרך כלל מצריך ידע טוב ברשתות שרתים ורחיביי תקשורת וחומרה שונים ... בדרך כלל ליועצים בתחום הזה בתחום הזה יש המון נסיון תעסוקתי ... מה שאומר שזה שיעבור קצת זמן עד שתוכל לייעץ ... לאירגונים ... אני חושב שתחום של אבטחת מידע.יושב עליך הכי טוב ... בתחום אבטחת המידע צריך להיות מקצוען בתשתיות וברשתות .. אם תהיה גם אחד שיודע ומבין כמה שיותר שפות אז בכלל תהיה הרבה.יותר ״שווה ״ מאחרים ... וגם פה צריך נסיון ואז אפשר לתמוך באירגונים ... שכר כיועץ אבטחת מידע הוא שעתי ( הוא מגיע לסכומים גדולים מאוד ) הדרכה זה משהו אחר כבר ..... השאלה מה אתה הכי רוצה ... ומה אתה חושב יספק את הצרכים שלך

TOMYS1

New member
סליחה ...

עם מה שכתבתי ... אני יודע שזה לא הכי מסודר ... פשוט אני כותב מהפלאפון ובשעה בעייתית :p

אם לא בקורות חיים אז זה יעלה בראיון...

כדאי לציין את היותך אקדמאי ובמכתב הפנייה יש מקום לציין כי הכיוון שמעניין אותך הינו טכנאי מחשבים ורשתות תקשורת. לאור העובדה שהשוק מוצף אני בהחלט מוצאת וחושבת שיש לך ערך מוסף ע"פ האחרים (בכול זאת שני תארים).....בהצלחה!!

למעלה