שאלת MYSQL

yoavdev

New member
שאלת MYSQL

אני רוצה להכניס תור בתבלה ללא הגבלת מספר אותיות האם זה אפשרי? כדי שמשתמש יוכל להכניס לשם מלל חופשי תודה יואב

alex9913

New member
יש לי המשך לשאלה

אני גם בונה אתר שצריך להכניס בו תיאור של מוצרים, וראיתי שהמקסימום שמותר לכוון את הבסיס נתונים זה ל250 תווים, חשבתי אולי אפשר להכניס את הנתונים ולשמור אותם כקבצים נפרדים בתיקיה וכל פעם לפתוח כשצריך. זה אפשרי או שאני סתם חושב שזה ניתן ליישום?

WebKiller

New member
אפשרי בצורה מסויימת

תוכל לבנות טבלה בה מספר הודעוה, ומספרי עמוד של ההודעה, ולבצע, בדיקה של גודל הטקסט, ולחלק אותו למספר שורות בטבלה

ShaharEvron

New member
אפשרי, השאלה מה יעיל יותר

לדעתי, מה שאתה מציע (שמירת התיאור של כל מוצר בקובץ במקום בבסיס הנתונים, אם אני מבין נכון) אפשרי בהחלט ובקלות, השאלה היא אם זה יעיל. לדעתי - רק אם יש לך תיאורים ממש ארוכים (מה שלא סביר - אני מתכוון כמה עמודים של טקסט) - כמויות מאוד גדולות של HTML, יש טעם לשמור בקובץ נפרד. אם לא (ולעדתי לא) - שמור את התיאור בעמודה מסוג TEXT או BLOB - בניגוד ל- VARCHAR אתה יכול להכניס הרבה יותר מ- 256 תווים. ד"א - שים לב למספרים - הכוונה ב- "256 תווים" היא ל- 256 בייט, כלומר שאם הטקסט שלך הוא עברית ביוניקוד, יש לך מקום רק ל- 128 תווים.

alex9913

New member
תודה רבה שחר, זה מה שחיפשתי

אני די חדש עם הדברים האלה ואף פעם לא שמתי לב שאפשר להכניס שם גם טקסט במקום צארבאר, זה ממש עוזר לי עכשיו כי התיאור שלי לא גדול בדרך כלל ואני יכול להסתפק ב500 תווים. טוב שיש אנשים כמוך, שוב תודה, אלכס.

למעלה