שאלת MFC

Keves209

New member
שאלת MFC

שלום כולם, אני צריך להשתמש באיזשהי פונקציה שמצאתי בMSDN באינטרנט, רק שיש לי פרמטר אחד שאני לא מבין מה המשמעות שלו ולא מוסבר עליו כלום, אשמח אם מישהו יסתכל על זה רגע ויגיד לי מה הפרמטר אומר.. הפרמטר הלא מובן הוא hdc. ניתן לראות את ההסבר בלינק המצורף

gilad_no

New member
HDC

זוהי ידית למשטח ציור. כל חלון מחזיק משטח עליו הוא מצייר את עצמו. כמו כן, ניתן ליצור משטח כזה לציור בזיכרון (כדי למנוע הבהוב במהלך ציור של חלון). בדוגמא שלך, אתה יכול לקבל את כל הפונטים אשר קיימים במשטח ספציפי. לקבלת מידע נוסף, בדוק את GetDC

1אברהם

New member
תשובה

את הפרמטר הזה אפשר לקבל למשל על ידי GetDC:
HDC hdc=::GetDC(m_hWnd); int s=EnumFontFamilies(hdc, ..... ::ReleaseDC(m_hWnd,hdc); hdc הוא handle "שמצביע" על אוביקט שניתן לצייר עליו ( כמו שטח הפנימי של חלון שנתון על ידי ה m_hWnd ). והוא דרוש בדרך כלל לפונקציות שמצירות על חלונות למשל . ראה גם BeginPaint ו EndPaint​

1אברהם

New member
השורה התחתונה התבלבלה , תיקון

hdc הוא handle "שמצביע" על אוביקט שניתן לצייר עליו ( כמו שטח הפנימי של חלון שנתון על ידי ה m_hWnd ). והוא דרוש בדרך כלל לפונקציות שמצירות על חלונות למשל . ראה גם BeginPaint ו EndPaint

Keves209

New member
הבנתי

דבר ראשון תודה רבה רבה!! מה אם אני לא צריך חלון בכלל? ז"א כל מה שהתכנית שלי עושה זה יוצרת קובץ כלשהו, במה אני יכול לאתחל את הערך הזה??

למעלה