שאלת

איריS

New member
שאלת ../images/Emo93.gif

אלמוגי שלי גמול מחיתולים קרוב לחצי שנה.(ביום). בחודש האחרון שמתי לב שברגע שאני שמה לו חיתול לליל הוא ישר עושה קקי. זה הפך לטקס קבוע אצלו. חשוב לי לציין שאני משוחחת איתו על זה, שואלת אותו אם יש לו קקי, מבקשת שלא יעשה בחיתול ונלך יחד לשרותים. לפני כן לא היתה לו בעיה לעשות קקי בסיר או בישבנון, הוא היה אומר לי" אמא יש לי קקי" והיינו הולכים לשרותים. הדאגה הרטשונה שלי היא "האם הוא מתאפק"? זה מאוד מטריד אותי ואני פוחדת שלא יגרם לו נזק מזה. יש רעיונות? זה קרה לעוד מישהי?

לאה_מ

New member
חוץ מהפעם הזו ביום הוא לא עושה קקי?

כלומר, אין מקרה שבו הוא עושה קקי בסיר או בשרותים? רק בחיתול? וכמה זמן לפני זה הוא כבר עשה קקי בסיר/שרותים?

איריS

New member
כן, זאת הפעם היחידה, זה אמור

ליהיות מסוכן לילד? הוא עשה במשך מס' חודשים קקי בסיר\שרותים\חיתןל. לגשת לרופא? מה אני יכולה לעשות במצב הזה?

לאה_מ

New member
לא חושבת שמסוכן, פשוט רציתי

לדעת האם הוא עושה במקביל גם קקי בסיר/שרותים או לא. תשמעי, קקי בחיתול (או בתחתונים) זו בעיה די נפוצה בתחילת גמילה. מכיוון שהוא עושה בחיתול, זה גם הרבה פחות מפריע (תאמיני לי...
). אני הייתי זורמת עם זה, ומחכה לשינוי ממנו, אבל כן אומרת לו שאני רואה שעכשיו הוא מעדיף לעשות קקי בחיתול, וכשהוא ירגיש שוב נוח לעשות קקי בשרותים או בסיר, אני בטוחה שהוא יעשה את זה. מה עם גמילת לילה? הוא עדיין קם רטוב בבוקר, או שאת חושבת שהוא כבר בשל לוותר על החיתול גם בלילה?

איריS

New member
הוא עדיים שותה בלילה, אז אני לא

רואה מצב לגמילה בשלב הזה.

לקש

New member
אורחת לרגע... עם ניסיון דומה

בני הגדול (כבר כמעט בן 10) נגמל מטיטול במשך היום בערך בגיל 3. כשהיה צריך קקי היה מבקש טיטול - לא הסכים בשום אופן לעשות בסיר או בשירותים. בשלב מסוים הוא הפסיק לעשות במשך היום והיה מחכה לאחרי האמבטיה כשיש לו טיטול ללילה. כשרצינו להוריד גם את טיטול הלילה היינו קצת בבעיה, אבל הבטחנו לו הפתעה גדולה אם יעשה קקי בשירותים. היה קצת קשה יומיים כי הוא התאפק, אבל בסוף הוא השתכנע ומאז לא ניצפו שום בעיות!

למעלה