שאלת

Aisha

New member
אופס אולי השאלה לא כלכך במקום

רציתי פשוט לדעת איך זה מסתדר בעבודה? מה היחס?

עישה אני מכירה אותך נשמה מהבלוגTV

או שאני טועה?? בכל אופן אם תרצי לראות מה זה טוראט שלחי לי מסר ואני אכנס ואשדר חצי שעה.כי אני לקחתי קצת חופש מהבלוגים עד ספטמבר . ויש לי טוראט במצב מאוד חמור. אז אשמח מאוד וברוכה הבאה אלינו יום נעים

כוכבית33

New member
שלום ל- Aisha ולחברי הפורום ../images/Emo140.gif

היי לכולם, אני התכתבתי עם Aisha ארוכות במסרים בנושא הזה. תחילתו של הסיפור: ראיתי הודעה שלה לגבי פתיחת פורום כללי לבריאות הנפש, ומכיוון שזה מעניין אותי מאוד מהרבה סיבות פניתי אליה וחיזקתי אותה לגבי הצורך בפורום כזה. בתפוז ישנם כמה פורומים של תמיכה אבל אין פורום כללי לבריאות הנפש. דיברנו על זה שפורום "משפחות של פגועי נפש" משום מה לא כל כך פופולארי ולכן הפנתי אותה לפורום שלכם לראות דוגמא של פורום תמיכה חם, משגשג ובעל אוכלוסיה מגוונת. לדעתי יש קשר חזק בין גוף ונפש ולא תמיד יש הפרדה ברורה בין ההפרעות השונות (בין אם הם נפשיות או פיזיולוגיות) ולכן יש מקום לפתוח פורום כללי שיהווה או בית או לפחות סוג של שער והכוונה למי שלא מכיר את כל הדקויות בין סוגים שונים של תסמינים. לסיכום, אני חושבת שמה ש- Aisha עושה לקידום פורום כזה הוא מאוד חשוב ואני מקווה שזה יצא לפועל. ובהקשר לכם (חברי הפורום), אני קוראת הרבה בפורום הזה בגלל התענינות רבה בנושאים הללו ואני חושבת שיש לכם פורום נפלא עם אנשים חמים ואוהבים והוא בהחלט יכול לשמש כמודל לחיקוי.

Aisha

New member
אבל כפי שנאמר אין בטוראט

מרכיב נפשי כמו למשל בADD או ADDHD הבסיס הוא ניארולוגי

כוכבית33

New member
נכון ../images/Emo45.gif

אבל במקרים מסוימים כמו שציינו פה יש גם השפעות פסיכולוגיות. בכל אופן זהו פורום תמיכה ספציפי לתחום מסוים וגם אם הוא נוירולוגי טהור הוא מתאים לדפוס של פורום שבו אפשר למצוא מידע רב ואוכלוסיה מבינה ותומכת. ובגלל זה רציתי שתקראי פה קצת כדי לקבל תמונה שונה מאשר קיבלת בפורום "משפחות של פגועי נפש" שבאמת שאני לא מבינה אנשים לא נעזרים בו. וכמו שכתבתי לך במסרים, אני אשמח לעזור במה שידרש.

Aisha

New member
אבל בכל דבר יש השפעות פסיכולוגיות

כמו למשל אסטמה (שאני סובלת ממנה) למרות שהגורם הוא אלרגי יש גם אספקט נפשי. בכל זאת אם יבוא מישהו ויגיד לי שאסטמה זו טופעה פסיכוסומאטית אני אעלב מאוד.

כוכבית33

New member
שוב נכון ../images/Emo45.gif

ושימי לב שאני לא קובעת מה נפשי ומה פיזיולוגי. אין לי את הכלים והידע לכך בכדי לקבוע איפה זה מתחיל ואיפה השני נגמר. בסך הכל אנחנו באותו צד בשביל לקדם את עניין בריאות הנפש שיש לו חשיבות כזו או אחרת כמעט לכל האוכלוסיה.

שביק

New member
לכוכבית ולAISHA מאחלת לכן הצלחה.

כל עזרה, בכל תחום, בכל דרך, ראויה להערכה ולברכת הצלחה. זוהי שליחות חשובה ומבורכת. ועל כך ברכתי

Aisha

New member
תודה לכולם

לאיחולי הצלחה ולתגובות. עדיין כלום לא סגור . הכל עוד בשלבי בירורים ודיונים. כמו שאומרים " באוויר" אין לי מושג אם זה יקרה בכלל ואיפה

guybz

New member
למען דייק בהגדרה בעקבות הדיון שלמטה

ותסלחו לי שאני לוקח אותכם לעולם ה"מדעי הקר"- טורט, ADD, ADHD,OCD וגם דיכאון depression וחרדה anxiety כולם נכנסים להגדרה של "הפרעה נוירופסיכיאטרית". באנגלית זה אולי נשמע יותר טוב neuropsychiatric disorders או neuropsychiatric syndrom ההגדרה "הפרעה נפשית" כבר לא בלקסיקון של אנשי מדע אולי מלבד פסיכולוגים מעטים (וגם רוב הפסיכולוגים המודרניים מבינים שאין דבר כזה "הפרעה נפשית"). נוירולוג או פסיכיאטר יקראו לזה הפרעה או תסמונת (סינדרום) נוירופסיכיאטרית (נ"פ). לכל התסמונות\ הפרעות הללו יש מרכיב ביוכימי מובהק הניתן לזיהוי, לצערנו לא בצורה מדויקת. וההוכחה לכך היא שעל כל התסמונות הללו משפיעים כימיקלים חיצוניים- הן בצורת תרופות והן בצורת תזונה ולעיתים גם סתם פריחת האביב או חמסין ורוח מזרחית. יש תסמונות נ"פ קשות יותר כגון אוטיזם\ PDD על צורותיו השונות ואפילו סכיזופרניה. זה שונה ממחלות של דרכי העצבים (פוליו) או פגמים גנטיים מובהקים הגורמים לפיגור כגון תסמונת דאון (שני כרומוזומי X) או PKU. ולבחורה עם האסטמה- השטות הזאת של "מחלה פסיכוסומטית" עברה מזמן מהעולם.מי שמדבר על פסיכוסומטי חי 20 שנה לאחור. אסטמה ואלרגיה בעור הן תופעות ביוכיומיות הקשורות קשר הדוק בפעילות מערכת העצבים. למעשה אותן סיבות שגורמות לאסטמה גורמות לתסמונות נ"פ. זה לא שמצב רוח רע גורם לאסטמה אלא שאותו גורם שגורם למצב רוח רע כמו נניח דכאון או חרדה, גורם גם לאסטמה. בקיצור- תתעלמו מהסטיגמות הפרימיטביות שהסביבה משדרת. מדובר בבעיות פיזיולוגיות נטו הבאות לידי ביטוי פעם באסטמה, פעם באלרגיה בעור ופעם בטורט או OCD....אף אחד איננו מושלם גיא

Aisha

New member
תתפלא

מרצות שלי לפסיכופתולוגיה ופסיכולוגיה עדיין מלמדות שאסטמה היא מחלה פסיכוסומטית כמו למשל מחלות עור. זה שזה לא ממש נכון זה מוסכם אבל עדיין מלמדים את זה כמחלות פסיכוסומטיות.

Aisha

New member
../images/Emo43.gif עושה בעיות

אז אני אנסה לשלוח בפעם השנייה. התחלתי לקרוא את האתרים שיש לי באנגית ויש לי כמה שאלות יש כאלה שאומרים touretts זאת אומרת עם S האם זה נכון? קראתי שישנם אנשים שיכולים לשלוט על הטיקים ולשמור אותם בפנים האם זה נכון? האם יש לזה מרכיב גנטי? שוב תודה לתגובות

הלנה

New member
שלום AISHA

כן, יש לזה מרכיב גנטי. זה נכון שחלק מהלוקים יכולים לשלוט על הטיקים לזמן מה אבל אז הטיקים מתפרצים בעוצמה רבה יותר. בקשר להגשרות ומרצים לפסיכופתולוגיה....גם אני עברתי השנה קורס והמורה הגדירה את תסמונת טוראט (כבדך אגב, זה לא היה בתוכנית המקורית) בתור הפרעה שנובעת מחרדה...בעקבות ההערה של המורה אני נתתי הרצאה קצרה בנושא בשיעור שאחרי...מה שרציתי לומר זה שהעבודה במרצים לפסיכולוגיה אומרים או מגדירים תסמונת או מחלה בצורה מסויימת, אין זה אומר שזה אכן נכון...

Aisha

New member
אז אפשר להחליט

שבסיטואציות מסויימות לא לתת לטיקים לצאת? האם אפשר להתאמן בשליטה? או ניתן ללמוד את זה?

רונן999

New member
יכול להיות מוגדר כפסיכיאטרי

טוראט מופיע בספר האבחנות הפסיכיאטרי כך שלא מדוייק להגיד שזה נוירולוגיה נטו. הטיקים הם אכן בעיה נוירולוגית ללא קשר הכרחי לנפש אבל טוראט זאת בעיה יותר רחבה מטיקים פשוטים ובד"כ כוללת בעיות התנהגותיות שפסיכיאטרים מטפלים בהם. אותו דבר אפשר להגיד לגבי ADHD או אלצהיימר- יכולה להיות רק בעיה בריכוז או בזיכרון (נוירולוגי) אבל יכולה להיות גם בעיה התנהגותית קשה ואז יש מקום לפסיכיאטר.

למעלה