שאלת

Aisha

New member
שאלת ../images/Emo32.gif

היי אני חדשה כאן ויש לי שאלה בעיקבות דיון שהיה לי במסרים עם מישהי. האם טוראט נכנסת לקטגוריה של בריאות הנפש או שזו בעייה פיסיולוגית לגמרי? אם האדם מטופל רק בטרופות האם זה יכול להעלים לא זה לגמרי או שצריך גם טיפול שיחתי \פסיכולוגי? את הסיבה לשאלה אני אגיד אחרכך כי זה כבר נושא קצת שונה בברכות יום טוב אני

ברוכה הבאה Aisha

תסמונת טוראט היא הפרעה נוירולוגית...תרופות יכולות לעזור להפחתת "טיקים" בצורה משמעותית...אך לא להעלים את התסמונת לגמרי. יש אומרים שעם הגיל לומדים לשלוט ולהסוות את ה"טיקים" וכלן חושבים שזה נעלם - אבל לא!

השגיא

New member
AISHA שלום, אוסיף על דברי מזי-

שכשאדם מתמודד עם קושי, הוא לעיתים זקוק לתמיכה פסיכולוגית. (אפילו גל פרידמן, המדליסט האולימפי שלנו עובד עם פסיכולוג שעוזר לו להתגבר על הקשיים והשחיקה.) וודאי שהדבר תקף כאשר אדם מתמודד עם לקות שמלווה אותו ולפעמים מפריעה לו בחייו. לכן לוקי טוראט, חלקם לפחות, נעזרים בפסיכולוגים שיודעים ומכירים את הבעיות המיוחדות שאופייניות לתסמונת ויכולים לסייע בהפחתת המתחים. המקור לטיקים ולשאר הבעיות בטוראט הוא פיסיולוגי. נדמה לי שמקור הטעות הוא בעובדה, שחלק מהתרופות שניתנות, לחלק מהבעיות, הן תרופות שבמקור נועדו לבעיות פסיכיאטריות, (כמו תרופות נוגדות דיכאון) ולכן יש אנשים שטועים וחושבים שתסמונת טוראט היא מחלה נפשית.

mazy

New member
טוראט אינה בעיה נפשית

טוראט היא תסמונת הנובעת מבעיה נוירולוגית. רבים מאד טועים בהגדרת הטוראט ומשייכים את התסמונת לאלף ואחד דברים וקטגוריות, שאינם נכונים וגורמים נזק רב ללוקים. הטיפול בטוראט אינו בשיטת "זבנג וגמרנו". הטיפול התרופתי רק מקל וממתן את התסמינים , אך אינו מעלים את התסמונת. לגבי טיפול פסיכולוגי, הוא עשוי לסייע כנלווה לטיפולים תרופתיים, אך אין הכרח שכל לוקי הטוראט יטופלו טיפול פסיכולוגי. הדבר משתנה מלוקה ללוקה ותלוי במידת התופעות הנלוות לטוראט ולדרך ההתמודדות שלו עם התסמונת. מקווה שעזרתי. בכל מקרה, בראש העמוד יש קישור לאתר אסט"י, שם תוכלי לקבל יותר פרטים. יום נעים, מזי.

שביק

New member
AISHA ברוכה הבאה לפורום שלנו

ולשאלתך:טוראט מקורה ניאורולוגי, אך ביטויים התנהגותיים השייכים לפסיכיאטריה. על-כן שתי הקטגוריות מטפלות בטוראט. גם ניאורולוגים וגם פסיכיאטרים. ניאורולוגים בטיקים השונים והמורכבים, ואילו הפסיכיאטרים בתופעות האחרות כגון: בעיות התנהגות, חרדות, OCD, ADHD, ותופעות נילוות.לשאלתך אם זה יכול להיעלם לגמרי? לא. מכיון שזאת בעיה נוירולוגית, התופעות אינן נעלמות לגמרי, אלא יכולות להיות ברמות מופחתות. טיפול פסיכולוגי/שיחות יכול להועיל לחיזוק הקבלה העצמית, כלים להתמודדות ועו'. מקווה שתשובותי מספקות. אם ישנן עוד שאלות - שאלי ואענה.

Aisha

New member
האם בעיות כגון

ADD &OCD בדרך כלל נלבים לטוראט? ז'א אומרת שלמי שיש טוראט בדרך כלל יש לו גם OCD או ADD ? אגב ADD היא בעיה ניאורולוגית טהורה ולא נפשית למרות שהטרופות הן פסיכיאטריות ==== אוקי עכשיו לסיבה לשאלתי. היה לי דיון עם מישהי במסרים על הקמת פורום בריאות הנפש ברשת והיכן להקים אותו. אז היא יעצה לי להכנס לפורום הזה כדי לראות מהו פורום תמיכה. אני טענתי שטוראט היא בעיה (סינדרום?) פיזיולוגית \ניאורולוגית ולא נפשית .

שביק

New member
AISHA האם אין פורום של בריאות

נפש? או שיש משהו אחר? בכל אופן בהצלחה

Aisha

New member
אין

יש פורום למשפחות של נפגעי נפש. בכל אופן עדיין לא יודעת איפה יוקם פורום כזה. אני בשלב התיעצות .

Aisha

New member
ומה אם השאלה

האם OCD וADD בדרך כלל ניבלים לטוראת?

OCD וטוראט

שלום, שמי אלונה ולבני יש טוראט OCD ו-ADHD. לא לכל מי שיש טוראט יש את אותם הבעיות. יש לא מעט לוקים שיש להם אובססיות, אבל לא לכולם. אלונה

Aisha

New member
../images/Emo51.gifלכולם על התגובות

אגב איך כותבים את טוראט באנגלית? אני אנסה לחפש לעצמי חומר באנגלית בנט.

השגיא

New member
אין בד"כ בטוראט

בגלל מורכבות התסמונת, היא מופיעה אצל כל אחד בצורה שונה ועם תוספות אחרות. יש לוקים שסובלים מ-OCD.

Aisha

New member
האם בדרך כלל היא מופיעה עם תוספת

או שהיא יכולה גם להופיע לבד טוראט בלי OCD, ADD או חרדות למינהם? האם לחץ או סטרס יכול להגביר את ההתקף?

השגיא

New member
אני מכירה מספר אנשים שאצלם הטוראט

הוא רק טיקים. מוטוריים וווקאליים. אני חושבת שאצל רוב הלוקים זה מופיע עם עוד משהו, אבל לא חיב להיות OCD יכול להיות צליאק, בעיות ריכוז, התקפי זעם, קושי בשליטה על דחפים וכולי. מתח בהחלט יכול להעצים את הבעיות בדיוק כפי שמתח מעצים את הבעיות אצל כל אדם.

Aisha

New member
אם ככה אז תרופות הרגעה

יכולים לעזור ? ומה אם למשל טיפול בביופידבק? או כל מיני טכניקות להרגעה?

השגיא

New member
יש כאלה שזה מסייע קצת לתקופה מוגבלת

אבל כפי שנאמר , מאחר והמקור הוא פיסיולוגי, לאורך זמן זה לא כ"כ עוזר.

Aisha

New member
אז מה בעצם עוזר

כי גם תרופות לא מעלימות את זה לגמרי? האם אדם עם טוראט יכול למשל לעבוד או ללמוד?

mazy

New member
שוב, נורא תלוי..

יש מקרים קשים ויש מקרים קלים, זה מאד משתנה מלוקה אחד לאחר. יש כאלה שהם סיפורי הצלחה מדהימים, מנהלים חיים נהדרים ומלאים, לומדים לימודים אקדמאים ועוסקים במשרות בכירות, נישאים. לעומתם יש כאלה שנורא קשה להם ללמוד בגלל בעיות קשות של קשב וריכוז.

השגיא

New member
אני אישית מכירה פרופסור בטכניון עם

טוראט. יש רופאים ועורכי דין עם טוראט, מורים ומוזיקאים, ובעצם אנשים עם טוראט משתלבים ותורמים בכל תחומי החיים. יש גם שחקן כדורסל בNBA בשם מחמוד עבדול ראוף שיש לו טוראט, וגם לשוער של מנצ'סטר יונייטד

למעלה