שאלת

שאלת ../images/Emo163.gif

לראשונה בחיי קניתי עוף שלם, האם כדאי לחתוך לחתיכות או שיש לכם רעיונות כיצד לבשלו כך. דרך אגב, יש לי מעין מתקן (שמעולם לא השתמשתי בו) שמעמידים עליו את העוף בזמן הבישול. בקיצור אשמח לשמוע רעיונות. תודה מיכל

ניקי ב

New member
עוף במלח

עוף במלחו ניקי ב / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 16:56 | 22/02/07 עוף במלח - ניקי ב מצרכים: עוף שלם קילו מלח גס שיני שום, כמה שיותר רוזמרין שמן זית 2 כפות סילאן א. מרק כפית פפריקה מל"פ אופן ההכנה: לערבב את התבלינים+ הסילאן. למרוח על העוף מכל הכיוונים. להכניס לתוך העוף את הרוזמרין, שיני השום להניח את העוף בתבנית על נייר אפיה לפזר מסביב את המלח . קרוב לדפנות התבנית ,בלי שיגע בעוף. להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני. באמצע להפוך את העוף לצד השני. 45 דקות

pirge

New member
עוף קריספי בסילאן,טחינה ופירורים

עוף פלא עם המוני המלצות חמות 11:03 | 02/05/06 עופות ברוטב טחינה וסילאן-אפוי בפירוו pirge / בישול לילדים ו עוף בטחינה סילאן אפוי בפירורי לחם מקור:פירגה. עוף מחולק ל-4 עד 8 חתיכות מרינדה: 3 כפות טחינה גולמית 3 שיני שום כתושות 4 כפות סילאן 2 כפות קטשופ כף רוטב סויה כף פפריקה גדושה מלח פלפל לערבב ולטעום. לשפר טעמים. לגלגל היטב את העוף במרינדה לצפות בפירורי לחם ולהניח על ניר אפיה בתבנית אפיה. אחרי שעה לחמם תנור ל-180 מעלות לכסות היטב את התבנית בניר כסף ולאפות כשעה וחצי. אפשר אחרי 50 דקות להפוך את חלקי העוף—אבל בזהירות,שהפירורים לא יפלו. לפני הארוחה להוריד את הניר ולהשחים 8 דקות. תוספת לעוף: אפשר להניח תפוחי אדמה בקליפתם משוחים בשמן זית עטופים היטב בניר כסף ליד העוף שיאפו גם הם שעה וחצי. בהגשה זורים עליהם מלח וזהו.....תהנו

WiKi

New member
זה מתכון מעולה, אני ממליצה בחום!

אבל נראה לי שהוא יותר מתאים לעוף מפורק מאשר לעוף שלם

למעלה