שאלת

lee E

New member
שאלת ../images/Emo163.gif

בתנור אפיה שלי (לא שלי-של המשכיר) יש כפתור שכתוב עליו clean. ברור לי שזה אמור לנקות איכשהוא את התנור אבל ממש לא ברור לי איך. אני אמורה להעביר למצב clean ואז מה? התנור מתנקה לבד?????? נשמע לי לא הגיוני.

טליW

New member
אח... האמריקאים והרעיונות שלהם

אם אני זוכרת נכון הדפנות מתחממות וקל יותר לנקות את השאריות השרופות... אין בפנים חומר ניקוי.

ישנם בשוק תנורים חדשים המכילים

תוכנית לניקוי עצמי (תנור פירוליטי) .הרעיון הוא חימום של כ-500 מעלות למשך כשעתיים ,ששורף הכל . אם מדובר בסוג כזה של תנור -פשוט להפעיל את התנור על התכנית הזו , ואם מדובר בתנור רגיל ,כנראה זה רמז שצריך לנקות....

lee E

New member
../images/Emo6.gifאם הוא יודע לרמוז

שגם יתרחץ לבד. וברצינות..ואחרי שהוא שורף? מנגבים את מה שנשאר? כבר אמרתי שאני מרגישה כמו עולה חדשה לחלוטין? אפילו להוריד את המים באסלה הינו צריכים ללמוד..ואני לא צוחקת.

שרונית28

New member
לי יש תנור עם ניקוי קטליטי

פעם הכמה זמן אני מעבירה סמרטו על תחתית התנור ומנקה את כל האבקה השחורה שמצטברת על תחתית התנור.

קצת סדר בדברים

יש שני סוגי תנורים עם ניקוי עצמי - קטליטי ופירוליטי. קטליטי - הדפנות מתחממות לחום של 300 מעלות וכל מה שדבוק אליהן נשרף. התוצאה היא די טובה אך לא תמיד מושלמת. פירוליטי - חום של 500 מעלות הדפנות מתחממות וגם חום כללי של טורבו. יש תנורים שמגיעים גם להרבה יותר מ500 מעלות (לבת דודה שלי יש תנור שמגיע ל-800!). התוצאה מצויינת. במקרים קלים לא נשאר כלום בתנור במקרים קשים תמצאי אפר על התחתית ואז צריך רק לנגב עם מטלית (או לשאוב בשואב אבק). בד"כ לא מומלץ להשתמש בתנורים הללו בחומרים ניקוי לתנורים. לי יש תנור פירוליטי ויש כמה דברים חשובים שצריך לדעת - 1) זה לוקח המון זמן! אצלי יש שתי תוכניות, אחת קצה שהיא בערך שעתיים וקצת ואחת של יותר מ-3 שעות. זה הזמן הכללי כי בד"כ בחוברת הפעלה כתוב פחות כי הם לא מחשיבים את הזמן עד שהתנור מגיע לטמפרטורה הגבוהה ואת זמן הקירור של התנור. אצלי התנור ננעל בזמן הניקוי העצמי ועד שהו אלא קר אי אפשר לפתוח אותו. 2) זה צורך המון חשמל 3) לא להשאיר את תבניות התנור בפנים, זה הורס אותם. אולי זה לא יראה בפעמים הראשונות אך זה גורם לבלאי מאוד גדול ומהר ולרוב האמייל שעל התבניות יהרס.. 4) זה עושה מזה חיים קלים! כבר כמעט 5 שנים שלא ניקיתי תנור, אני לא יודעת לנקות תנור
הדרך הכי פשוטה שלך לבדוק היא לבדוק או לשאול את המשכיר או לחפש את דגם התנור באינטרנט ושם תקבלי את כל הפרטים.

jaguarjag

New member
ואם אין תוכנת ניקוי? איך מנקים

את התחתית? נשפך לי כנראה משהו ועכשיו התחתית שחורה ואני לא מצליחה לנקות עם אף חומר ברוב יאושי מילאתי קצת מים ושפכתי אבקת כביסה וחיממתי (חשבתי שזה פטנט יעיל עבור הסירים אז אולי גם לתנור
יצא רוב השחור, נשאר קצת מה עושים?

אין לי שמץ!

כמו שאמרתי, הרבה מאוד זמן אל ניקיתי תנור. ניסית איזה שהוא חומר לניקוי תנורים?

אוצה

New member
עם סקרייפר הכל יורד!

זה מין סכין לגירוד דבקים וכו' שקונים בחנויות טמבור ו- DIY. לי נדבק קרמל שרוף לתנור וכלום לא הוריד את זה. קילוף קטן עם סקרייפר- והכל נעלם. אבל לא לשפשף כדי לא לפגוע באמייל.

למעלה