שאלת

calya

New member
שאלת ../images/Emo163.gif

אפשר להסתיר חלון של ממ"ד ע"י קיר או שבכה מבחוץ ? הכוונה לא צמוד אליו, אלא נגיד מלפניו ? להשאיר מספיק מקום שהחלון יוכל להפתח ואז להעלות קיר או שבכה עם מטפסים עליה לגובה... הסיבה היא שחלון הממ"ד שלי בחזית הבית (אילוצים). הכניסה לחציר (השער) היתה ממוקמת כך שלא ממש ראו אותו אבל אני שוקלת להעביר את הכניסה לחצר מעט שמאלה כדי להציל עץ דקל ענק, שמסתבר שננטע בשטח שלי ונמצא בול על הכניסה (לפי המדידה של המודד). מדובר בעץ בגובה 4-5 מטרים בן 10 שנים, אני חושבת שזה מאד לא הגון לעקור אותו אם אפשר להתנהל סביבו ולהניח לו לנפשו... אז להזיז את שער הכניסה שמאלה זה לא באמת מסובך כרגע. רק שאז... חלון הממ"ד הופך להיות יותר בטווח העין. חשבתי אולי להרים מלפניו שבכה יפה ולתת למשהו (ורדים ?) לטפס עליה וככה למסך אותו. מותר ? (מוסיפה תמונה: בתכלת המיקום המשוער של העץ, כי ציירתי בעצמי ולא ממש מה שהמודד מדד... את זה יהיה לי רק ביום ראשון. ברור שאפשר להזיז משם קצת את השער וללכת עם הגדר "מסביב" לעץ. או אז חלון הממ"ד - שמסומן בריבוע סגול סביבו הוא בדיוק מול הכניסה. בכחול כהה סימנתי את הקיר החיצוני של החצר הפנימית של המרתף. בעקרון אני מתכוונת לכסות אותה בסבכת ברזל מעליה (מהסוג שאפשר לדרוך עליה). חשבתי אולי להרים מהקיר הזה כלפי מעלה סבכה של ברזל דק/עץ משהו דקורטיבי אחר עד מעל גובה החלון או בכל צורה דקורטיבית אחרת ולתת לצמחיה לטפס עליה... )

חייבת להגיד משהו על עץ דקל ענק

לא יודעת איזה סוג הדקל אצלך, אבל לי יש בבית הנוכחי דקל קוקוס ענק שממרר את חיינו, אבל ממש. אף גנן לא רוצה לטפל בו בגלל הגובה ואם כבר מישהו מוכן אז הוא גם דורש משכורת חודשית בשביל זה. בכל פעם שנפתחת כף ויוצאת תפרחת - הדבורים והצרעות חוגגים שבועיים ואחר כך הפרי שיורד כמו ברד ואנחנו רצים בספרינטים על שביל הגישה לבית כדי לא לחטוף אותם בראש (מגובה כזה זה מאוד כואב). אחר כך הבונקלאך האלה מסתתרים בצימחיה ותור הברחשים מגיע. הכי גרוע זה שבכל עונה נפתחות איזה חמש-שש כפות והעץ הזה ממש הפך לסיוט. אני מאוד אוהבת דקלים וגם מתכוונת לשים אצלי בחצר אחד אבל נמוך עם גזע עבה, דקל של פעם כזה, שעד שהוא יגיע לגבהים בלתי נסבלים - זו כבר לא תהיה הקדנציה שלי להתמודד איתו
. מציעה לך לעקוב במשך השנה אחרי ההתנהגות שלו וגם לברר מחיר של טיפול מונע...

פיטנגו4

New member
על הדקלים שלכן

זה כנראה לא קוקוס, למרות שכך הוא מכונה בארץ, ושיש לו מראה טרופי דומה, אלא סייגרוס רומנזוף. (סליחה, זה שם ולא קללה
). הוא נפוץ מאד מאד בהרבה גינות. חמוד כשהוא קטן, אבל הוא גדל. ואז יש עמוד טלפון עם ציצית למעלה. אצל Calia זו וושינגטוניה רמה דקל שמזריע את עצמו לכל עבר בכמויות עצומות, ושיש לו "זקן" שצריך להוריד במנוף פעם בכמה שנים. ה"זקן" הוא בית נפלא לציפורים ועטלפים. יש אלפי מיני דקלים. צריך לבחור מה שמתאים.

yrnkrn

New member
גם לידינו יש דקל כזה

ואת הכפות של התפרחת צריך להסיר ברגע שרואים אותן - לפני שהן נפתחות והדבורים באות לחגוג.

זהו שאין אצלנו דרך להוריד אותן

וממש הרמנו ידיים. לפני חמש שנים באמת עשינו ככה אבל העץ כבר עבר את הקומה השניה ועכשיו הכל שוכב על הרעפים. את בעל הבית זה לא מעניין למרות ההראתי לו שכל הפירות חסמו לו את המרזב והיונים חוגגות שם. אי אפשר להכניס לחצר שום מנוף משום שהכל מסביב סגור בחומה והחניה היא בחוץ. הגנן לא מוכן לסכן את נפשו וגם לא את הכלים שלו (זה שובר למשורים את השיניים) בקיצור, למזלי בעוד קצת יותר מחצי שנה אני נפרדת ממנו ללא שום געגועים...

eytcor

New member
למ קיר?

קבלי קודם טופס 4. פני לחברת קשתות והזמני מתקן מאלומניום שמיועד לצמחיה מתפסת.

בינא

Member
מותר להסתיר את חלון הממ"ד כך שיפתח

עם כל צורת הסתרה שקיימת... אבל מומלץ לבצע זאת אחרי קבלת תעודת הגמר, אם בבניה... או בעזרת סבכה וצמחיה מכל סוג כפי שהציעו לפני, רצוי מטפס עם פרחים...

calya

New member
דיקותי תב"ע. אם הוא יורד למרתף זה 12 מ"ר

פחות לבנות בקומת הקרקע שמותר לי (ההקלה של הממ"ד).

למעלה